Niue wydaje wam się podejrzane ze w dniu premiery ktoś sypie pakietami jak magik kartami z rękawa? Mam wrażenie że jakiś insider coś wie i chce się pozbyć gorącego kartofla
generalnie masz racje ale niepokoi mnie ten pakiet 24000 po 4.9, wczoraj cena dobijała do 5,8 więc po co ktoś sprzedaje pakiet tracąc ponad 20K to nie logiczne chyba że coś wie o czym my nie wiemy
ale ja lubię tych wszystkich zaniepokojonych:)) nic się nie zmieniło fundamentalnie w spółce, to są zwykłe wahania na malutkiej spółeczce która zaraz wydaje swoją pierwszą ''wiekszą"" grę:) tyle i aż tyle. Cena jest miodna.
To jak wyjaśnić fakt że od dwóch dni wysypują pakiety po 1K, 2K, albo 24K przy cenie poniżej 5 zł to nie wróży że wszystko jest ok. Łącze kropki, jak ktos kupował akcje pod gre nie wywala ich dzień przed premierą. Podobną sytuacje miałem w 2018 na Krezusie tam też sypali pakietami aż trup wyleciał z szafy
człowieku ta spółka jest na na giełdzie od tygodnia, ma zaraz pierwszą ''dużą'' premierę:)) tutaj nie ma żadnych danych historycznych, opinii o produktach itd. Równie dobrze może być zaraz 4 pln jak i 6 pln.. Ale gra o Nemesis jeszcze się nie zaczęła a ja o tym myślę i pod to kupuję. Meta to jest wisienka na torcie.
Ktoś kto wystawił na sprzedaż 24k po 4,90 zł (nawet nie z ukrytego) wcale nie znaczy, że ma zamiar to sprzedać, a bardziej liczy na panikę wśród leszczy by skupować powolutku za mniej. Możliwe że to spekuła robi.
Chyba nikt nie jest napalony na jutrzejsza premierę? Oj jakby mi tak sypnęli poniżej 4PLN:))) Nemesis się liczy, oczywiście fajnie jakby meta super się sprzedała ale wątpię niestety.. wciąż nie musi się sprzedać źle.
Myślę ze spółka ciekawa i ma przyszłość, ale tutaj nie ma lock-upów, nie było IPO, jest tylko wysyp ludzi zaangażowanych w spółkę. Tu nie muszą straszyć. Kogo niby? Tych co ledwo kupili? Tu jest typowe opychanie. Pod Nemesis gra jeszcze się zacznie ale z niższych pułapów, teraz typowe rozegranie Meta.
A podaj proszę jakaś spółkę o takiej kapitalizacji oprócz ovida obecnie?:) bo crj jak wchodził tez miał podobna kap a tutaj masz jedna premierę (średniak pod względem sprzedaży) jutro. I jedna (potencjalnie genialna sprzedaż w 21).. i jeszcze bonus kolejna gra w 21.. zobacz statystyki pod trailerem Nemesis 3,5k like w miesiąc:)) Green Hell nie miało tylko tak tylko napomknę. Ale oczywiście każdy ma prawo do swoich poglądów:) pozdrawiam
Patrzenie tylko na inne spółki prowadzi obecnie do wzajemnego pompowania i widać to na naszym parkiecie, połowa już łapie mocną zadyszkę bo przychodzi weryfikacja z kolejnymi raportami. Nadzieje w Nemesis przypominają mi nadzieje na Carbon co do Warhamera, brak konkretów, brak pokazów, gry robione w nieco ponad rok, ale na teoretycznie nośnym IP i na tym nadzieje na genialną sprzedaż.
Szczerze stawiam na koniec 21. Plus mają generalnie podstawy do zrobienia gry (planszowke), także myślę że to istotnie przyspieszy proces. Wciąż Twoje obawy rozumiem i sam częściowo podzielam:) tylko akurat przy cenie poniżej 5 PLN i odpowiadajcej jak kap niespecjalnie widzę potencjal na spadek (chyba ze makro sie posypie) dlugoterminowy. W krotkim temrinie licze na spadek po premierze meta:) Mam nadzieje ze inwestorzy mysla ze to sie super sprzeda (a tak RACZEJ nie bedzie).