• efekt Autor: ~gienek [212.160.153.*]
    cisza grobowa a po burzy przyjdzie slonce bedzie dobrze
  • Re: efekt Autor: ~wer [89.230.209.*]
    Dnia 2020-08-11 o godz. 10:22 ~gienek napisał(a):
    > cisza grobowa a po burzy przyjdzie slonce bedzie dobrze

Zarząd kpi sobie z akcjonariuszy (zrobili emisję i ..........), więc na jakiej podstawie sądzisz, że będzie dobrze.
  • Re: efekt Autor: ~spek [5.173.106.*]
    Powiedziałbym, że zarząd nie tyle kpi sobie z akcjonariuszy, ale też z całego rynku GPW. Pokazał, że można nie wprowadzić pda, po i akcji a jednocześnie rynek ma jakies archaiczne podejście, że nie mogę zgodnie z prawem zrobić ogłoszenia sprzedaży akcji i cfi wiedząc o tym uwięziło akcjonariuszy w zawieszeniu ukazując słabość rynku.
  • Re: efekt Autor: ~Olo [217.96.203.*]
    Co z nasza kasa nie dopuszczaja akcji a moglem na tej kasie sporo zarobic to trzeba bylo kupic akcje
  • Re: efekt Autor: ~Lol [109.173.138.*]
    blokujcie akcje na WZA. Do jutra można to zrobić, ale najlepiej dzisiaj
  • Re: efekt Autor: ~JUREK [46.22.161.*]
    Jak długo zgodnie z prawem mogą blokować akcje nowej emisji,gdzie jest knf jak ta giełda działa,prokurator powinien wkroczyć do cfi to jest wyłudzenie pieniędzy od drobnych akcjonariuszy,gdzie można zgłosić do jakiego urzędu taki przypadek?
  • Re: efekt Autor: ~spek [94.254.184.*]
    W sytuacji gdy jedna emisja nie wchodzi (w tym.odcina się możliwości wyjścia) i wymusza objęcie kolejnej (wymusza, bo bez własnej woli obejmę pp (w normalnych warunkach mam prawo sprzedać akcje przed odcięciem pp) czy nie ma to znamion piramidy finansowej? A piramidy finansowe są w RP nielegalne.
    Myślę, że można w tym przypadku zapytać KNF o to czy nie mamy do czynienia z piramidą finansową.

Myślę, że trzeba grać według zasad GPW i cfi czyli bez zasad. Jeżeli prawo niedomaga a ktoś wykorzystuje ten fakt(zakaz legalnego ogłaszania sprzedaży swoich już zarejestrowanych akcji).
    Jaka to własność skoro nie mogę dysponować ogłaszać sprzedaży swojej własności. Myślę, że te prawo jest też nielegalne, niekonstytucyjne gdyby je ktoś dobrze przeswietlił
    I druga sprawa skoro wszyscy uczestnicy rynku potwierdzaja, że mamy tutaj sytuację patologiczną to dlaczego nikt nie pròbuje tego rozwiązać. Takie udawanie, że tej sytuacji nie ma wystawia ocenę rynkowi GPW. Halo to dzieje się na Giełdzie Papieròw Wartościowych rynku regulowanym i nadzorowanym przez Komisję Nadzoru Finansowego!
  • Re: efekt Autor: ~mario [194.53.114.*]
    Czy ktoś pytał w firmie o ich stanowisko w tej sprawie lub w SII , jeśli ma tam członkostwo ,czy takie działanie nosi znamiona czynu zabronionego ,a tym samym należało by o tym powiadomić w pierwszej kolejności KNF ?
  • Re: efekt Autor: ~wer [89.230.209.*]
    Dnia 2020-08-13 o godz. 19:24 ~mario napisał(a):
    > Czy ktoś pytał w firmie o ich stanowisko w tej sprawie lub w SII , jeśli ma tam członkostwo ,czy takie działanie nosi znamiona czynu zabronionego ,a tym samym należało by o tym powiadomić w pierwszej kolejności KNF ?

Wzruszająca jest wiara wielu w KNF!!
    Oni zawsze osłaniali przekręty dużych; tak było, jest i najprawdopodobniej będzie.
  • Re: efekt Autor: ~soek [94.254.184.*]
    Z jednej strony archaiczne prawo być może nawet niekonstytucyjne zabraniające dysponować swoją własnością a z drugiej bedąc świadomym tego ( zarząd z pewnością wie, że drobni nie mają prawa oferować poprzez ogłoszenie akcji EE) zarząd nie wprowadził pp, pda i akcji.

Mògłbym zapytać wprost gdzie są moje pieniądze? Dlaczego na rachunku maklerskim jest zero? I dlaczego nie mogę dysponować swoją własnością?
    Do tego podbicie stawki i wymuszanie objęcia pp.
    Getback jednak nikogo niczego nie nauczył. Pozostaje jedynie wierzyć, że ludzie zrozumieja, iż pieniądze w ppk nie są bezpieczne.
    W sytuacji gdy do dnia odcięcia pp nie będę mògł dysponować swoją własnością uważam, że będzie to wymuszenie na mnie objęcia pp. Dlatego wierzę, że KNF nie podpisze się pod taką emisją.
  • Re: efekt Autor: ~Marek [31.60.21.*]
    ale będziesz mógł dysponować. albo sprzedasz PP albo się zapiszesz. wybór będziesz miał bo emisja idzie na prospekt więc nie ma szans zrobić zapisów bez notowań PP a te dopiero będą miały miejsce jak KNF zatwierdzi prospekt... to może trwać latami!

Poprzednia emisja byłą planowana na dokument informacyjny na bazie prawa europejskiego, czego nie polubiłą KNF dlatego seria EE wisi na rachunku.
     Teraz chcą zrobić emisję i wprowadzić obie serie na raz. Chodzi o koszty zrobienia prospektu, na samą serię EE, która byłą mała ten koszt był znaczący, ale jak policzyć obie emisje to już tak nie boli

Pytanie tylko o odpowiedzialność zarządu. Ile musi minąć czasu aby ktoś ich oskarżył o zaniechanie prac nad wprowadzeniem serii EE do obrotu.

• Re: efekt Autor: ~spek [5.173.123.*]
    Zarząd nie wprowadził pda(a to mogli zrobić niezależnie od prospektu) a to rozwiązywało by sprawę dlatego moje zaufanie wynosi zero.
    Samo notowanie pp jest jakims rozwiązaniem, ale z racji kròtkiego okresu notowań i np. wstrzelenia się w słaby moment w rynku powoduje całkiem inną sytuację niż dysponowanie akcjami przed odcięciem. (widziałem już ròżne sytuację na notowaniach pp)
    Niezależnie od tego zostałem pozbawiony prawa dysponowania własnością (rozwiązanie o ktòrym mòwi zarząd, iż mogę sprzedać w sytuacji gdy nie mam prawa zrobić ogłoszenia na sprzedaż jest pozornym prawem) czyli sprzedazy akcji gdy nie chcę obejmować pp.
    I to jest giełda? O ile rozumiem, że na giełdach można zyskać lub stracić pod wpływem ròżnych czynnikòw, ale nie giełda gdzie w imię czego kontroli? ogranicza się dysponowaniem swoją własnością.
    W życiu codziennym z takimi ludźmi najzwyklej ucinam kontakt i tutaj też tak chcę zrobić, ale nie mogę dysponować akcjami! Masakra jakaś. W takim razie niech zarząd wyjaśni w jaki sposòb można sprzedać akcje, bo ktoś wcześniej informował, że ogłoszenia choćby na bankierze są zabronione prawem
  • Re: efekt Autor: ~ccc [93.176.197.*]
    Zaskoczony byłem przy emisji EE że cześc wiekszych akcjonariuszy ni weszla w prawo poboru a oni wiedzieli już wtedy że nie można bedzie ich sprzedac ,na StARHEDGE już 5lat czekają na worowadzenie też CFI nie liczcie na KNF ostatni moj kontakt to że nie mają ludzi żeby zajmować sie małymi społkami i spółki to wiedzą i robią co chcą.
  • Re: efekt Autor: ~spek [5.173.115.*]
    Tutaj cele emisji są bardzo realne tak dlatego jeżeli spòlka nie zrobi błędòw formalnych(niestety aż do takich domysłòw doprowadził mnie przebieg ostatniej emisji)przy składaniu prospektu to może on przejść w normalnych terminach czyli ok. dwa miesiace
[x]
EFEKT 1,71% 5,95 2026-02-13 15:21:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.