popłynie na inne balony, za spekulantów pięknie dziękuje, ludzie kupują w emocjach, potem sprzedają w panice w efekcie masz tylko huśtawkę i karuzelę. Tu ma rosnąć systematycznie stopniowo na dobrych fundamentach. Papier dla ludzi, którzy potrafią docenić dobrą solidną spółkę, nie dla fanów simfabrica czy Columbusa.
Liczy się trend, a ten od 6 miesięcy jest rosnący, coraz wyższe szczyty zaliczamy i coraz wyższe korekty. 20% średnio od 3 miesięcy, jak dla mnie wystarczy, gdyby tylko płynność była lepsza to pełnia szczęścia. Na 400% w 6 miesięcy to na gamingu trzeba szukać.
Jak narazie to ten trend ma od 5 dni systematyczne spadki, a spólka nie ma żadnego związku z COVID, zawsze mnie to zastanawiało jak firma o rekordowych obrotach i takim udziale w rynku bo aż 8% ma tak śmieszny kurs jak 13 zł.
Wydaje się, że teraz jest powrót na banki i paliwa i te bardzo mocne spółki od lat, które po wariactwach ostatnich miesięcy mogą być ostoją spokoju na chwilę. Z reszty trwa jakby odwrót, bo bardzo dużo niepewności jest po wynikach kilku spółek (nie najlepszych mino dobrej prasy i szybkim wzrostom). Część osób będzie czekać z inwestowaniem na wyniki, bo kupowanie przy takich wzrostach i niepewnych zyskach jest obarczone sporym jednak ryzykiem. Mam trochę tych akcji na razie na czerwono świecą niestety.
Denerwuje mnie już ten tim, dobre fundamenty, stabilny rozwój, dobrze sobie poradził podczas kryzysu, uzyskał rekordowe przychody a ten gnój wraca do wyceny ze stycznia
Tutaj będą wzrosty, cierpliwości. Silne fundamenty, przynajmniej to nie spekulacja. Życzę sobie i wszystkim tutaj abyśmy wytrwali do min. 20 zł w najbliższym czasie :)
Ładny kanał wzrostowy się rysuje od połowy marca. Gdyby nie te cuda z 27-28.07 (gdy zleciał się tu tłum z grodna na widłach i równie szybko uciekł) byłoby książkowo. W teorii 16 we wrześniu powinno być. Jak będzie jakaś szybka akcja to i wcześniej. Ale czy nie lepiej powoli i stabilnie aniżeli na wariata ze swingami po 4-5 złotych w kilka dni w obie strony?
nie dadza tu to dadza cos na famurze, amice albo astarcie. No przeciez jest wybor. Ja Tima mam juz spory pakiet ze srednia ponizej 10 wiec na prawde nie mam jakiegos cisnienia, no ale chcialem do 20k dobic nie dali, moze dadza w poniedzialek albo koszyka nadstawie na w/w spolkach. Ciekawy jest jak na TiM skonczymy, bo jestesmy na swietniej fali wynikow finansowych ale uwazam ze kurs pozostaje za nimi w tyle...
Ja w temacie tych świetnych wyników - może mnie ktoś oświecić, co tutaj się uważa za "świetne wyniki"? Bo ja widzę przede wszystkim spadające marże i spadającą rentowność. Owszem, sprzedaż rośnie, jest niezagrożona epidemią, ale per saldo wyniki się nie poprawiają. Zysk na akcję wręcz spada. A do tego wycena spółki jest już wysoka - 18 jak na branżę handlową to bardzo dużo. Wszystko razem wygląda po prostu na konsolidację w przedziale 5-15, w której spółka jest od przeszło 10 lat.
Co, waszym zdaniem, daje podstawy do twierdzenia, że spółka wybije powyżej 15?