Tylko kardioznacznik bedzie jak znajda partnera (mial byc w czerwcu 2020), jak 3 faza (1,5-2 lata) zakonczy sie sukcesem, jak uda sie skomercjalizowac produkt... czyli tak patrzac na obsuwy terminow najwczesniej za 2-3 lata...no chyba ze za pewnik przyjmujesz ze bedzie sukces - ale wtedy popatrz na historie innych ‚perelek’ np cormay ktory mial miec swoje super analizatory, dostal na nie kupe kasy od inwestorow i z parp a dzis kosztuje grosze w porownaniu ze szczytem euforii...ale sa tez oczywiscie ci ktorym sie udalo...
Ponieważ jestem w branży medycznej i to związanej z diagnostyką, opiniowałem kilka wniosków dla komisji bioetycznej (tylko i wyłącznie pod kątem medycznym) to powiem tak: no fuc..ing way aby po przejściu II fazy z tak obiecujący farmaceutyk pozostał bez dalszych badań.
Dnia 2020-08-06 o godz. 21:31 winstrol napisał(a): > Ponieważ jestem w branży medycznej i to związanej z diagnostyką, opiniowałem kilka wniosków dla komisji bioetycznej (tylko i wyłącznie pod kątem medycznym) to powiem tak: > no fuc..ing way aby po przejściu II fazy z tak obiecujący farmaceutyk pozostał bez dalszych badań.
Dzięki za rozsądny głos. Po to tu jesteśmy, żeby zrobić może interes życia.... Dobrze by było się policzyć ile mamy akcji, bo jak zobaczyłem co mniejszościowym szykują na Elementalu, to włosy się jeżą na głowie.
Widzę, że tutaj niektórzy mają wątpliwości czy 3 faza będzie miała miejsce. Zwróciłem się kilka miesięcy temu do Synektika z konkretnymi pytaniami. M. in. pytaniem czy dopuszczają taką możliwość, że III faza z jakiegoś powodu zostanie zawieszona lub projekt przerwany. Dostałem odpowiedź, że nie dopuszczają takiej możliwości. Ale też się wcale nie dziwię, pozytywnie zakończona 2 faza, i przede wszystkim wiele lat pracy nad tym kardioznacznikiem. Już chyba 5 lub 7. Głupio byłoby zaprzepaścić.
A dodatkowo p. Ksiazek i vice prezes raczej dokupili akcji a nie sprzedali. Rozumiem też że gro akcjonariuszy sprzedało bo zarobili i nie mają cierpliwości czekać.
Odnośnie RR - nie masz do końca racji, Lantheus otrzymał kasę zaraz przed 3 faza po podpisaniu umowy z GE. Nawet badań nie zaczęli oraz rekrutacji 1000 osób do badań.
III faza badań klinicznych trwa od roku do kilku lat, i jest prowadzona z udziałem aż kilku tysięcy chorych (od 1 000 do 3 000 i więcej). Pacjenci kwalifikowani do badań III fazy to chorzy ze wskazaniem do farmakoterapii, kwalifikowani są do badania na podstawie ścisłych kryteriów mających na celu przebadanie leku w populacji zbliżonej do populacji chorych występującej w praktyce medycznej. Prowadzona jest ona zwykle przez wiele ośrodków klinicznych, często w wielu krajach. Liczba pacjentów włączanych do badania uwarunkowana jest wymogami rejestracyjnymi (FDA lub EMEA) oraz statystycznymi (szacowana wielkość próby).
Faza III ma na celu ostateczne potwierdzenie skuteczności badanej substancji w leczeniu danej choroby w większej populacji pacjentów, określenie związku pomiędzy jego bezpieczeństwem, a skutecznością podczas krótkotrwałego i długotrwałego stosowania. Ma ona również potwierdzić wyniki dotyczące skuteczności leku uzyskane w fazie II. Pozwala także na poznanie rzadszych działań ubocznych, zdobycie danych koniecznych do dopuszczenia leku do powszechnego stosowania. Ta część badań może trwać od roku do kilku lat. Zasady prowadzenia III fazy badań (zastosowanie metody podwójnie ślepej próby, losowy dobór pacjentów do poszczególnych grup) są takie same, jak w fazie II, wymaga również częstych wizyt w klinice prowadzącej badania.
W tej fazie badania porównywanie działania badanego leku (LB) z placebo (P), albo z lekiem standardowym (LS), wykonywane może być na trzy sposoby:
poprzez porównanie dwóch grup chorych, z których jedna otrzymuje LB, a druga P lub LS,
parami, kiedy jeden chory otrzymuje LB, a drugi w tym samym czasie P lub LS,
krzyżowo- wtedy, gdy jeden chory najpierw otrzymuje LB, potem P lub LS i znowu LB, a drugi chory leczony jest w odwrotnej kolejności - najpierw P lub LS, potem LB i znowu P lub LS.
Badania tej fazy zbierają dane, które są podstawą do rejestracji produktu leczniczego (faza III a) oraz służą celom marketingowym (faza III b). Po pozytywnym zakończeniu III fazy badań lek może zostać zarejestrowany i wprowadzony do obrotu. Na podstawie wyników fazy: III a oraz III b następuje przygotowanie wniosku o rejestrację nowego produktu leczniczego.
Wszystkie dane uzyskane w czasie badań podstawowych, przedklinicznych oraz klinicznych fazy od I do III są obowiązkowym elementem dokumentacji, wymaganej przez instytucje zajmujące się rejestracją leków. Dokumentacja rejestracyjna może liczyć nawet kilkanaście tysięcy stron. Przed rozpoczęciem procesu badawczo-rozwojowego producent produktu leczniczego konsultuje z wiodącymi, instytucjami rejestracji leków zakres niezbędnych danych, w tym kryteria włączenia i wyłączenia oraz wskazania, aby zminimalizować ryzyko odrzucenia dokumentacji rejestracyjnej z powodu pominięcia istotnych danych.
Przesyłam jeśli ktoś jeszcze nie czytał
Healthcare sfinansuje drugą fazę III flurpiridaz F 18 kliniczne badania na całym świecie zgód regulacyjnych oraz jego światową premierę i komercjalizacji, z LMI współpracując zarówno w rozwoju i komercjalizacji przez Wspólny Komitet Sterujący. LMI również utrzymać możliwość wspólnie promować agenta w planie rozwoju Stanów Zjednoczonych GE Healthcare będzie koncentrować się na uzyskaniu akceptacji regulacyjnej w Stanach Zjednoczonych, Japonii, Europie i Kanadzie.Mary Anne Heino, prezes i CEO Lantheus skomentował: "Jesteśmy podekscytowani perspektywą GE Healthcare jest naszym globalnym partnerem, aby zakończyć rozwój flurpiridaz F 18 i przynieść to kolejny czynnik generacji na rynek, ponieważ dotyka każdego poziomu PET diagnostyczna ciągłość dostawy i dzielić nasze zaangażowanie w służbie społeczności medycyny nuklearnej. Współpraca pozwoliłaby nam wziąć udział w długoterminowym sukcesie gospodarczym flurpiridaz F 18. IRP będzie nadal rozwijać nasze inne aktywa rurociągów i prowadzenia dodatkowych pobliżu utrzymujące się możliwości rozwoju biznesu, aby stymulować wzrost. "W ramach proponowanej transakcji, LMI otrzyma 5 mln USD płatność z góry gotówki, a jeśli się powiedzie, do 60 mln USD w płatnościach regulacyjnych i etapy sprzedaży, plus warstwowych dwucyfrowe tantiemy ze sprzedaży w Stanach Zjednoczonych oraz w połowie jednocyfrowych tantiem ze sprzedaży poza USA IRP również otrzyma opcję wspólnie promować w USA uzależnione od zadowalającej należytej staranności i niezbędnych zatwierdzeń, strony przewidujemy zawarcie ostatecznego porozumienia dotyczącego planowanej transakcji w drugim kwartale 2017. jednak nie ma to pewność, że strony będą zawrzeć ostateczną umowę na tych warunkach lub w ogóle