• Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~xxx [37.47.9.*]
    Czy jest w akcjonariacie jakiś członek SII?
    Ktoś się z nimi kontaktował w sprawie Redanu?
    Może się jakoś zorganizujemy?
    Nie może być tak, że ze spółki jest wyprowadzane jedyne istotne aktywo, a my nic nie możemy zrobić.
    Jest 35mln akcji. Mogli zrobić emisję z PP po 0,3pln i zebraliby te 10mln pln. Jeśli Pan Wiśniewski nie był skłonny do inwestowania w spółkę, to mogli zaoferować jego PP jakiemuś inwestorowi. Myślę, że 7mln pln za 1/3 udziału w Redan, to by nie była wysoka cena. Mogli złożyć ofertę Monnari. Czy zarząd w ogóle brał pod uwagę inne opcje? Co robili wcześniej? Czekali, aż będą pod ścianą i teraz beztrosko pozbywają się TSR.
    Czytał ktoś art. 296 KK?
    Myślę, że mniejszościowi akcjonariusze będą mogli czuć się pokrzywdzeni po utracie kontroli nad TSR.
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Działaj.
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~xxx [37.47.4.*]
    Czy jest na forum osoba, która wybiera się 26 sierpnia 2020 do Łodzi na WZA Redanu?
    Chciałbym przekazać swoje pełnomocnictwo z instrukcją głosowania w sprawie uchwały nr 17
    "Podjęcie uchwały w sprawie wyrażenia zgody na nabycie przez Pana Radosława
    Wiśniewskiego – akcjonariusza większościowego Redan SA wszystkich udziałów spółki
    zależnej Redan SA – Top Secret sp. z o.o."

Mam wrażenie, że to wszystko jest celowo tak rozgrywane. WZA w środku sezonu urlopowego, w dodatku bez możliwości zdalnego uczestnictwa, co w czasach pandemii chyba powinno być obowiązkiem.
    Wydają miliony na SAP, a nie mogą wdrożyć jakiegoś prostego systemu telekonferencyjnego.
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~gn [213.216.67.*]
    wybieram się
    przyjmę pełnomocnictwo
    gn@gninvest.pl
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~aa [31.0.40.*]
    Też się może wybiorę na Walne albo przekażę pełnomocnictwo.
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~Rost [31.183.199.*]
    Z informacji tutaj podanych , wynika ,że Wiśniewski już Was wyhuśtał ....................
    Szok .
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~jaco [31.2.56.*]
    Rost Cieszysz się. Ja też to mam już w du..Niech biorą ten Top Sekret i tak go zmarnują tak jak zmarnowali taki TZN. Jedyne co potrafią to okradać ludzi.
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~Rost [31.183.199.*]
    Nie cieszę się , że Was wyhuśtał . Nie byliście pierwsi ... i nie jesteście ostatni .
    To co się dzieje z Redanem , to dla mnie "oczywista oczywistość" ...
    Mnie tylko zastanawia ,że ten upadek tak długo trwa , to przez banki ( Kruszyński ) .
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~aa [31.0.47.*]
    To kto zarejestrował się na Walne? Dzisiaj dzień rejestracji?
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~akcjonariusz [89.64.82.*]
    Koniecznie jak ktoś ma czas i może się zająć to popytajcie na forum bankiera GOBARTO.
    Tam się zebrało kilkunastu mniejszych akcjonariuszy bo też mieli zostać wyd... Poszli na WZ, zaskarżyli uchwałę z wpisem do protokołu. Był reprezentant SII z 1 akcją, który bardzo pomógł.

Następnie jeśli mnie pamięć nie byli to wynajęli kancelarię ... chyba Forystek&Partnerzy (jeśli ostatecznie to nie ta to przerapaszam, dopytacie na forum GOBARTO to wam pomogą), która to ma doświadczenie już w spółkach publicznych i zaskarżaniu uchwał, bo poza GOBARTO też wspierała na POCOLORIT.

Uchwała zaskarżona = Główny nie może nic robić do momentu rozstrzygnięcia przez sąd... Sąd przyznał rację drobnym z GOBARTO.

Tu musi być to samo! Tak samo mają zostać skrzywdzeni.
    Dzięki za informację. Tu trzeba pewnie iść podobnie.
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~akcjonariusz [89.64.82.*]
    Czasu jest bardzo mało. Ci co nie zarejestrowali się to DZIŚ? ostatni dzień. Dzwonić szybko do BM rejestrować.

Równolegle pisać do ludzi z GOBARTO, żeby dali namiary na kancelarię.

Równolegle pisać czym prędzej do SII, żeby wsparcie z ich strony było. Jeśli nie będą mieli nawet jednej akcji to da się im upoważnienie na głosowanie z 1 akcji kogokolwiek z mniejszych akcjonariuszy. Ważne,żeby byli.

Sezon urlopowy :/ tyle co mogę na szybko to napisałem.

Pozdrawiam.

PS. Jest już jakaś lista tutaj akcjonariuszy co się zarejestrowali?

Ja się dzisiaj zarejestrowałem na Walne. Do SII i do UOKiK też napiszę.
  • Re: Porozumienie Akcjonariuszy Redan Autor: ~xxx [37.47.4.*]
    Też się zarejestrowałem, tylko jeszcze musze upoważnienie ogarnąć.
    Jeśli ktoś jeszcze ma wątpliwości, czy warto się rejestrować, to niech się lepiej zarejestruje. Nie trzeba jechać osobiście do Łodzi. Można dać upoważnienie. Im więcej osób się zaangażuje, tym lepiej. Cztery lata temu udało się zablokować wycofanie z giełdy. Teraz też trzeba walczyć o swoje.
    Zaświadczenie z biura maklerskiego można w większości przypadków załatwić przez www bez wychodzenia z domu.
    No kto i linka żeby te upoważnienie wydrukować No i chętni którzy tam pojadę mi zawalczą
    Teraz już tak łatwo zablokować nie będzie
    już wtedy ledwo ledwo się udało teraz to może trzeba będzie szukać tych racji w sądzie
  • Pełnomocnictwo WZA Redan Autor: ~xxx [37.47.2.*]
    Formularz pełnomocnictwa ze strony Redan:
    http://www.redan.com.pl/wp-content/uploads/2020/07/PE%C5%81NOMOCNICTWO-WZA-REDAN-2020.pdf
  • Re: Pełnomocnictwo WZA Redan Autor: ~PanTiktak [178.235.147.*]
    Mam trochę papieru tego gówna jak by ktoś chciał .Ok 40 tyś. Ale wąsatemu nie oddam za takie pieniądze . Wolę stracić całość.
  • Re: Pełnomocnictwo WZA Redan Autor: ~aa [31.0.46.*]
    Gdyby ktoś się zarejestrował na Walne i nie mógł uczestniczyć to może przekazać pełnomocnictwo SII. Prawdopodobnie będzie przedstawiciel SII uczestniczyć w Walnym.
  • Re: Pełnomocnictwo WZA Redan Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Jak mu przekazać pełnomocnictwo...Jak już się z nimi skontaktowałeś .Pokieruj dalej , tymi krokami...A może jakiś kontakt z Tobą...
    Możesz napisać na adres interwencje@sii.org.pl
    Ja się kontaktowałem z panem Jarosławem Dzierżanowskim z Działu Prawnego.
    i co przekazujesz swe pełnomocnictwo temu panu????? Może by tak zrobiło sporo ludzi..Daj jakiś kontakt do Siebie..
    Ja się zarejestrowałem i raczej będę na Walnym. Mogę przekazać pełnomocnictwo SII jeśli nie będę mógł uczestniczyć. Im więcej osób będzie na Walnym tym lepiej. Pewnie bez zaskarżenia uchwał Walnego nie obędzie się. Podaj swojego maila to odezwę się.
    kawa13@interia.pl czas biegnie.Trzeba już to załatwiać
  • Re: Pełnomocnictwo WZA Redan Autor: ~akcjonariusz [89.64.80.*]
    To kto z Was wie już na pewno, że będzie na WZ i zbiera pełnomocnictwa?
    Ja mogę mieć problem bo końcówka urlopu i raczej nie skrócę go z rodziną.
  • Re: Pełnomocnictwo WZA Redan Autor: ~gn [89.64.89.*]
    wybieram się
    przyjmę pełnomocnictwo
    gn@gninvest.pl
    Ja pełnomocnictwo przekazałem koledze Grzegorzowi.Ten mail powyżej..
    Jak ja sie nie zapisałem na walne , a posiadam akceje redan to mogę komuś coś przekazać I w jaki sposób to zrobić ?
    Patrząc na dzisiejszy kurs chyba kupa na walnym . Wiemy coś wiecej?
[x]
REDAN -0,34% 0,05 2025-05-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.