• Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~wreniek [178.36.227.*]
    Hej, czy możecie polecić jakieś spółki US,którymi warto się zainteresować.
    Ja aktualnie siedzę na
    TELL/ strata
    AKRXQ/ strata
    NOVN/zysk
    TLRD/ strata
    JCPNQ/strata

Potrzebuję dobrych rad aby odbić się u jankesów.
    Pozdrawiam
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~dr_wezol [37.47.150.*]
    Dnia 2020-08-03 o godz. 19:38 ~wreniek napisał(a):
    > Hej, czy możecie polecić jakieś spółki US,którymi warto się zainteresować.
    > Ja aktualnie siedzę na
    > TELL/ strata
    > AKRXQ/ strata
    > NOVN/zysk
    > TLRD/ strata
    > JCPNQ/strata
    >
    > Potrzebuję dobrych rad aby odbić się u jankesów.
    > Pozdrawiam

Ja mogę podać, co teraz mam na Nasdaq/NYSE, ale dopóki nasz Milestone nie urośnie 300---500 procent niczego nie polecam (Milestone też nie, bo diabli wiedzą ile przyjdzie czekać)
    INO
    VXRT
    OBCI
    TNXP
    MBRX
    BCRX
    HTBX
    SRNE
    MLSS
    APHA
    ACB

• Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~wreniek [178.36.227.*]
    dziękuję za info. Moim zdaniem biotechnologia/ gamingowe aktualnie w trendzie spadkowym po ostatnio miesięcznych górkach. Ale zawsze może z jednej wyjść taki BiomedLub :-) czego Tobie serdecznie życzę.
    Ja utopiłem w odzieżówce US, kupowałem niby tanio ale potem było jeszcze taniej jak doszło chapter11 .... a miałem nadzieję na szybki zysk w stylu polskiego CCC.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~dr_wezol [37.47.154.*]
    Ja się obawiam, że przy covidzie prawie każda branża poza biotech, medycyna,gaming, oze - może mieć kłopoty przez dłuższy czas. A łapanie dołków na spółkach z tych zwykłych branż mnie nie pociąga :-)
    Samych sukcesów zyczę.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~ms [89.79.12.*]
    Ja polubiłem groszówki (centówki) na których był wzrost obrotów powyżej średniej z 3 miesięcy. Takie przeświadczenie że nikt nie kula w dłuższym okresie milionów akcji nadaremno. Przerzuciłem się na stany w 70 %.
    Ale poniżej dolca trzeba być czujnym - widmo delistingu i resplitu.
    Ale nie narzekam
    Stany dają zarobić
    Ja się generalnie wycofuję mocno w tym tygodniu z centów/szhortowania i robie przerwę
    NASDAQ bije w sufit, Wyniki na większości spółek w tym tygodniu (niezależnie od wynników pójdzie pewnie hura sprzedaż albo panika) no i sytuacja z CV i global EKO. No ale to moje zdanie tylko

Moje typy raczej nic nie warte bo na krótko
    MVIS (dzis/jutro sprzedaje 3ci raz)
    OCGN (odkupiłem , obaczymy co będzie)
    SUNW (odkupiłem , obaczymy co będzie)
    BIOL
    CHEK
    XELA

• Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~aaa [188.147.51.*]
    ja tylko 

CHFS US
    NOVN.US oraz mlss oczywiscie
    Co sie dzieje przy delistingu lub resplicie?
    Chyba mój TLRDQ wypadł z giełdy ... kasa stracona?
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~ms [89.79.12.*]

OTCMKTS: TLRDQ

OTC nie ruszałem - nie wiem jak tam jest
    Normalnie z delistingu mozna wrócić jak sie spełni warunki przez których niespełnienie się wypadło z giełdy

A resplit to najczęściej akcja która ma uchronić przed delistingiem. Powodem jest np rok poniżej dolca. Ale po resplicie robi się najczęściej pole do dalszych spadków.
    to oni właśnie zostali zdelistowani na OTC
    Mam te akcje w promocyjnym cenie po 1$ i chyba jeszcze długo :-)

Czy ktoś wie jak to jest, gdy akcje przechodzą z giełdy NASDAQ na OTC Market dla polskiego akcjonariusza?
    Ja używam emaklera(mbank) i nie mogę handlować/ dokupować już tych akcji, które przeskoczyły na OTC Market. Na pulpicie widnieje ostatnia cena NASDAQ jaka była przed spadnięciem na OTC.

Update, dokupiłem
    AIMT: sprzedałem dzisiaj po wzroscie 150% (szczęśliwy los)
    ANAB

Poluję na
    RIG <1,00 USD
    BMRN <73,00USD

Wiele firm, które przedstawiacie niestety nie mam w zasięgu emaklera.

• Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~dr_wezol [5.184.229.*]
    Jak mi spadła spółka z Nasdaq na OTC i składanie zleceń okazało się niemożliwe zadzwoniłem do biura (wtedy CDM). Poprosili , żebym znów złożył zlecenie i jakos (pewnie ręcznie) zrealizowali. Ale to zawsze kłopot.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~dr_wezol [37.47.158.*]
    Moje szczepionkowe konie wyścigowe Vaxart i Inovio wyrwały wczoraj do przodu, a jak będzie dofinansowanie z programu OWS to już powinno być w ogóle super.
    TNXP i HTBX też z szansami na kontynuację ładnych wzrostów. Reszta - bez tragedii.

W tym zaprzęgu tylko Milestone robi za muła i to na wstecznym kopycie.
    Najwyraźniej po tylu rozczarowaniach co do terminu tego upragnionego wejścia z Compuflo do amerykańskich szpitali rynek (w USA i u nas) nie wierzy juz Osserowi i jego słowa, że to już "w najbliższych tygodniach" nie robią wrażenia.
    No coż, ja już tu siedzę tyle, że jeszcze poczekam, ale rozumiem wkurzonych.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~wreniek [62.87.214.*]
    Panowie, Panie właśnie słucham sprawy dot MNK vs Seema Verma i prawdopodobnie MNK wygra apelację.
    Aktualna cena MNK 1,11 USD
    https://www.youtube.com/watch?v=U5-Z3pHgNhU
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    kicker_twentyoneBullish10m
    $INO And so it begins.. our long overdue RUN!!!
    W poście wyżej miałem wklejonych parę postów ze Stocktwits z wątku Inovio i ostatecznie poszedł tylko jeden :-)

Amerykanie - przynajmniej część - sa przekonani, że w nocy wyszło na jaw, że Departament Obrony testuje szczepionki Inovio na Covid. I zamówił już spora liczbę dawek. Trochę akcji INO mam, zobaczymy.

Tak przy okazji - pamiętamy o podpisanej umowie o współpracy z Departamentem Obrony USA przez nasz Milestone? Dotyczącej zastosowania naszego Compuflo w ośrodkach dla weteranów i bazach na świecie?

Covid nam mocno opóźnił realizacje planów, ale może rzeczywiście dzięki szczepionce Inovio sprawy Milestone ruszą wreszcie naprzód.
    Na Stocktwits Inovio nie można nadążyć z czytaniem komentarzy, podczas gdy na wątku Milestone cisza jak u nas.
    To jeden z ostatnich wpisów - jak widać czekają jak i my:

Kgriess9/26/20, 09:39 PM
    @Txtime I'm a big believer in the fundamentals of this company. The compuflo system is likely to become standard of care. Its safer, cheaper, and easier to learn than what is the current standard of care. Once the sales force starts making waves, its game over. This product should be in every hospital several times over. Period. Who cares if you buy it at $1 or $3 when its deep in the double digits. Who knows how long it will take? But I'm certain this one is market disruptor.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~Piotrek [83.5.249.*]
    Wszedłem dziś w Inovio za mini symboliczną kwotę po korekcie ze względu na przerwę w testowaniu szczepionki :)
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~dr_wezol [37.47.157.*]
    Dnia 2020-09-28 o godz. 22:06 ~Piotrek napisał(a):
    > Wszedłem dziś w Inovio za mini symboliczną kwotę po korekcie ze względu na przerwę w testowaniu szczepionki :)

Ja trochę wziąłem na tych minusach i oddałem po odbiciu, ale wczesniejszy pakiet trzymam. Ale tam nerwowo :-)
    A Milestone dalej bez newsa.
    Czekamy. Tu nas FDA nie zatrzyma :-)
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~Piotrek [5.173.147.*]
    A jutro debiut Palantir i Asana. Będzie ciekawie. Tam to jest C/Z :)

Dobry Palantir to dobre notowania Datawalk pewnie. Niech indeksy w z Polsce rosną :)
    MNK - parę osób tu o tym pisało, mam nadzieję, że przed dzisiejszą sesją byli juz bez akcji.

Nasz MLSS zaczął dobrze. Jutro początek 4-dniowej konferencji. Może być ciekawie. I ciekawe jak to wpłynie na Milestone Medical.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~Miras [94.254.236.*]
    Konferencja będzie bacznie obserwowana może uchylą rąbka tajemnicy z najbliższym kontraktem , a może coś między wierszami odczytamy . Zobaczymy jak rynek zareaguje na to wydarzenie.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Właśnie zrobiłem przegląd inwestycji z marca/kwietnia zeszłego roku i aż mnie zatkało :(
    Pierwszy z brzegu NVAX, którym handlowałem po 8-9$ dziś jest po 130$, ehh zabrakło mi wtedy czasu i koncentracji no i wiary aby choć drobne potrzymać a widać można było ponad tysiak procent wyciągnąć.

Ale wracając do dzisiejszych czasów to widzę, że mocno się rozgrzał sektor czystej energii w szerokim pojęciu, czy może widzicie tam jeszcze szanse na zarobek czy już trochę nie przegrzali.
    Ja dziś coś podbiorę BCRX bo wyglada bardzo mocno ten walor ale bedę sie przyglądał spólkom z sektora energii.
    Wczoraj pierwszy pakiet BCRX wzięty na otwarciu po 9,06$, dzisiaj dobieram drugą transzę. Kupuje to na koncie IKE i czekam aż te projekcje stocktweetowców się spełnią :D
    Obserwowałem już tą spółkę w marcu jak zaczęli spekulować o tym, że galidesivir może pomoc przy covidzie a akcje latały w okolicach 2$, teraz jest trochę drożej ale perspektywy zachęcają, dzięki doctore za przypomnienie o tej spółce.
    Dnia 2021-01-21 o godz. 14:43 lawyer_mz napisał(a):
    > Wczoraj pierwszy pakiet BCRX wzięty na otwarciu po 9,06$, dzisiaj dobieram drugą transzę. Kupuje to na koncie IKE i czekam aż te projekcje stocktweetowców się spełnią :D
    > Obserwowałem już tą spółkę w marcu jak zaczęli spekulować o tym, że galidesivir może pomoc przy covidzie a akcje latały w okolicach 2$, teraz jest trochę drożej ale perspektywy zachęcają, dzięki doctore za przypomnienie o tej spółce.

No, to jednak teraz sporo drożej :-)
    Ale akurat my dwaj wiemy np. co to jest sprzedać NVAX w okolicach 10 USD i patrzeć dziś na kurs 120 USD.

BCRX - wiesz świetnie - rośnie dziś dzięki Orladeyo (berotralstat) i nadziejom związanym np z inhibitorem czynnika D. Ale galidesivir, który zdaniem niektórych miał i tak lepsze wyniki wstępnych badań niż remdesivir powszechnie stosowany w szpitalach, może jeszcze wrócić jako jeden z silników napędowych BCRX. Nie wiem, czy czytałeś plotki o rosyjskich eksperymentach mających rzekomo doprowadzić do uzyskania broni biologicznej dzięki wykorzystaniu wirusów Ebola czy Marburg. A na nie działa przecież galidesivir. Jest już teoria spiskowa mówiąca o tym, że armia amerykańska kazała zakończyć badania galidesiviru nad Covidem, bo tu na horyzoncie widać ważniejsze wykorzystanie.
    Oczywiście, to pewnie science fiction, ale rynek może do tego wrócić jeśli w ogóle podadzą info o kolejnych badaniach galidesiviru.

Tak czy inaczej - wczoraj na BCRX korekta, tak jak i na MLSS zresztą.

Czytałem te plotki o gali, kto wie w każdej plotce jest ziarno prawdy ;)
    NVAX i CODX bardzo mi ciąża w głowie ale miałem więcej takich obserwowanych jak choćby PACB, które z 3$ poszło na 40$ a przy 10 już mi było drogo, więc z BCRX moja podświadomość nie chce powielić tego schematu.
    I to właśnie ciekawy portfolio przekonało mnie do BioCryst no bo już mamy Orladeyo i Gali ale dopiero factor D naprawdę rozpala wyobraźnię bo z tego co się zorientowałam to ma bardzo obiecujące wyniki choć wiem, że długa droga czeka jeszcze tą cząsteczkę zanim nabierze ogromnej wartości. Tak więc ze względu na powyższe BCRX wylądował na IKE i prawdę mówiąc spadki tam mi nie będą straszne gdy przyjdzie poważniejszy kryzys na giełdach a wręcz przeciwnie jakby tak spadło o połowę to już mam kilka tysięcy na boku i wtedy nie zawaham się ich użyć pod warunkiem oczywiście skutecznego podążania przez nich do celu.
    Doctore a taka korekta jak wczoraj tylko mnie utwierdziła, że papier ma ogromną siłę no bo po paru dniach wzrostu spadło o kilka centów zaledwie a na naszym MLSS od razu o kilka procent, taka to różnica w postrzeganiu tych spółek przez krążących wokół nich inwestorów.
    https://www.torii.co.jp/en/release/2021/20210122_E1.pdf

Na Stocktwits BCRX inwestorzy już szykuja się na start rakiety i przebicie 10 USD. Zobaczymy - komunikat naszego Milestone o patencie na sprzęt jednorazowego użytku też - moim zdaniem - powinien był wywindowac kurs zarówno w USA jak i u nas dużo wyżej. Przecież to jest w zasadzie gwarancja przyszłych, wieloletnich zysków opartych na wysokiej marży. Gdzies na Yahoo czy Stocktwits widziałem zresztą takie opinie potwierdzające, że nie tylko ja jestem zdziwiony wstrzemięźliwością rynku.

Ale mniejsza o to - nieważne, czy bardzo szybko, czy trochę wolniej - tak czy inaczej będziemy kontynuować marsz w górę. Jak się niewystarczająco podoba komunikat o patencie likwidującym ryzyko normalnej czy czarnej konkurencji, to spodobają się kolejne infa o kolejnych umowach na sprzedaż. Czeka cały świat, więc tych komunikatów o umowach na pewno nie zabraknie.
    Czekamy.
    Dr dziś na BCRX klasyczne sell the news, to pompowanie od samego rana przyniosło efekt ładny bo ulice porobili na początku sesji :D ja liczę, że jeszcze spadnie tak choć na 8,3-8,5 to wtedy trzeci pakiet chętnie bym kupił.
    Dnia 2021-01-22 o godz. 16:31 lawyer_mz napisał(a):
    > Dr dziś na BCRX klasyczne sell the news, to pompowanie od samego rana przyniosło efekt ładny bo ulice porobili na początku sesji :D ja liczę, że jeszcze spadnie tak choć na 8,3-8,5 to wtedy trzeci pakiet chętnie bym kupił.

A ja liczę, że po takim wolumenie na spadku, teraz zacznie rosnąć i 30 mln akcji sprzedanych na krótko zacznie parzyć :-) wtedy wzrosty powinny przyspieszyć.
    Na marginesie - po wczorajszej korekcie dziś Milestone w USA jakby chciał rosnąć mocniej, ale poczekajmy do końca sesji
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: lawyer_mz [31.0.125.*]
    Zobaczymy jak power hour wypadnie ale zważając, że dziś piątek raczej myślę o utrzymaniu status quo co byłoby dobrym prognostykiem przy tym wolumenie i od poniedziałku można będzie ruszać.
    A Milestone wygląda dziś jak mistrz na ringu, może "something is brewing" jak to tam piszą ;)
    Jak jeszcze macie BCRX -- koledzy w USA liczą na walkę z shortami w poniedziałek

https://stocktwits.com/symbol/BCRX
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: lawyer_mz [31.0.126.*]
    Dawno cię tu nie było :)
    Tak mam walor choć sprzedałem 1/3 aby kupić ATNX. Szykować to się można ale tu potrzeba kupujących z grubymi portfelami a bez infa będzie o to trudno, obserwujących ubywa.
    No, zobaczymy jak będzie z BCRX - w odróżnieniu od tego, co grzali ostatnio poprzez Reddit czyli GME czy AMC,- BCRX ma naprawdę mocne fundamenty. Ostatnie wejście na 5 proc. akcjonariatu Sarissy Dennera zdaje się przekonywać wiele osób.

W piątek wzrosty na Vaxarcie (34 proc.) czy Inovio (16 proc.) też w dużej mierze zawdzięczałem redditowym żołnierzom. INO trafiło nawet na słynną listę "możesz kupic 1 akcję dziennie" Robinhooda :-)
    Niesamowite, co się w tych wolnorynkowych Stanach dzieje - broker decyduje, ile możesz kupić za swoje pieniądze :-) Będzie z tego afera większa, historia dzieje się na naszych oczach.

Milestone w USA - jak na taki tydzień - nieźle, moim zdaniem. Zwłaszcza, że połowa obrotów codziennie to shorty.
    U nas Milestone - jak można się było spodziewać - obroty prawie zerowe. Infa w tym tygodniu się nie doczekałem, mam nadzieję, że już więcej takich tygodni bez kolejnego kontraktu nie będzie przynajmniej do czerwca :-)
    Vaxart we Frankfurcie

: Feb 1, 2021 8:46 a.m. CESTDelayed quote
    € 13.50  
    4.05 42.86%

BCRX we Frankrurcie

8,044
    Veränderung zum Vortag
    +12,38%

Naród w USA się cieszy, ale w Niemczech te obroty to jak u nas na Milestone :-)

Trzeba poczekać na otwarcie w USA.
    Ludziki na Stocktwits i Reddit ogłosiły BIOWAR - chcą zmusić shorty do zamknięcia pozycji na BCRX.
    Zobaczymy
    BCRX we Frankfurcie :

01/02/21 09:23:42
    Last price
    9.50
    Change to prev. day
    +32.72%

Wojna z shortami na BCRX rozpoczęta w premarket:

BioCryst Pharmaceuticals Inc.
    WatchlistCreateBCRXAlert 
    Premarket
    9.60 +1.08 (12.68%)
    Before hours: 4:23AM EST
    BioWar w USA nabiera siły:

BCRX

10.40 +1.88 (22.07%)
    Before hours: 4:34AM EST
    Dnia 2021-02-01 o godz. 09:25 ~dr_wezol napisał(a):
    > BCRX we Frankfurcie :
    >
    > 01/02/21 09:23:42
    > Last price
    > 9.50
    > Change to prev. day
    > +32.72%
    -----------------------------------------------------
    BCRX był w trending calą sobotę i niedzielę i spory przyrost obserwujących na ST.
    Ja tak jak pisałem 1/3 puściłem i mogę faktycznie pożałować ale za to mam Kinross (Yamana gold sprzedałem na zamknieciu w piątek na stracie, ale to malutka pozycja była) no i trochę podkupilem Hecla Mining na ostatniej sesji a srebro ładnie wyrywa więc może na jedno mi wyjdzie.

Metalami się troszkę mniej interesuję, ale mam wrażenie, że te wzrosty na srebrze to tez trochę wyraz buntu niczym z GameStop. Teza pojawiająca się od dawna, że srebro jest zaniżane (np. w stosunku do złota) przez tych, którzy wykorzystują srebro przemysłowo i chcą jak najniższej ceny ciągle powraca. Być może to po części stoi za tym wzrostem.
    Inna rzecz, ile na takim skoku z buntu możemy zarobić.

Ja patrzę na te swoje akcje zza Oceanu w premarket:
    Vaxart + 25 proc.
    Biocryst + 30 proc.
    Inovio + 6,5 proc.
    APDN +6 proc.
    reszta tez nieźle.
    Zapowiada się ciekawy dzień.
    Ciekawe, co będzie z Milestone

• Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~aaa [31.182.161.*]
    Bcrx !!!! I Apdn !!!! Up up up
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: lawyer_mz [31.0.120.*]
    O w mordę, zalali paliwo rakietowe do bolidu BCRX :D sprzedałem po 10,70 ale to był błąd, nie majo litości dla szrociarzy tam. Wzrost liczby obserwujących błyskawiczny i już ponad 30tys a w piątek było coś koło 26,5tys, odkupione po 11,05 i mam nadzieję, że nie będę żałować.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~dr_wezol [89.64.104.*]
    Lawyer, miałeś wątpliwości, ale BCRX to w tej chwili naprawdę wyjątkowa firma.
    Poświęciłem część portfela w USA, żeby dopakować po zgodzie FDA dla Berotralstatu.
    Teraz za sprawą Reddit spółka stała się dużo popularniejsza.

https://finance.yahoo.com/news/reddit-army-declares-biowar-shorted-182223419.html
    I znów długo nie wytrzymałem z walorem, za szybkie ręce mam i przez to nigdy chyba nie zarobię solidnie :(
    Za sprzedane wziąłem DVAX po 9,9, który zrzucił atomowe newsy dziś ;)
    Co za dzień, niezła karuzela.
    Dnia 2021-02-01 o godz. 20:09 lawyer_mz napisał(a):
    > I znów długo nie wytrzymałem z walorem, za szybkie ręce mam i przez to nigdy chyba nie zarobię solidnie :(
    > Za sprzedane wziąłem DVAX po 9,9, który zrzucił atomowe newsy dziś ;)
    > Co za dzień, niezła karuzela.

Faktycznie, szybki jesteś :-)
    Ja Dynavax brałem wiosną po 4 z hakiem i po jakimś wystrzale oddałem po 7 z dużym hakiem. Ale powodzenia życzę.
    Doctore takie duże ruchy mi nie służą i trudno mi pozycję utrzymać, zdecydowanie wolę spokojne trendy. Co do DVAX to byłem wsciekły bo wystawiłem zlecenie po 9,25 i uciekło wyżej więc zrobiłem anulatę ale w bossa trwała ona chyba z 15 minut i dopiero po 9,9 udało mi się wskoczyć no a teraz już po 11,2 i chyba zostanę z tym na noc. Potrafią bujać notowaniami w tym juesej haha.
    Lawyer, a Milestone jeszcze masz?
    Bo myślę, że na Milestone to zarobimy dużo więcej niż na Dynavax czy Biocryst :-_
    Może Gamestop będzie odpowiednim porównaniem.
    I na pewno - licząc od dziś - sporo więcej zarobimy na Milestone w Polsce niż w USA.
    Tak mam Milestona, zarówno MMD jak i MLSS i nie zamierzam się pozbywać tych akcji długo, choć to nieduży pakiet. Pradę mówiąc to dzięki tobie i tej spółce kapitał na moim rachunku IKE z 1000 zł urósł do dzisiejszych około 30 tys.zł i mam przez to ogromny sentyment do waloru, pierwszy krok to było wejście w Milestona po cenie 1,7 i sprzedaż po około 10 po czym zwielokrotniłem kapitał dzięki Krynicy Witamin z 6,7zł na 32zł no i nie mogłem nie odkupić MMD przynajmniej tyle co miałem wcześniej a szkoda ze nie więcej. A ponieważ to jest konto IKE to sobie potrzymam naszą perłę do czasu aż compuflo stanie się standard of care i akcje nie będą latały w okolicy 80-100$.
    Ładnie jeszcze dziś ATNX, mocna druga część sesji bez szarpania stabilnie w górę, co prawda 4,9% to nie wzrost o 40% jak na BCRX ale również cieszy.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: ~Piotrek [169.38.133.*]
    Ech, ja dziś po paru miesiącach sprzedałem Inovio w przedziale 14-15.5 miesiąc, że to górka górek :)
    MLSS też na razie beze mnie.
    Wrzuciłem całość w Gamestop dla funu i będę trzymał. Hodl!! :)
    Ależ historyczne momenty!

Wziąłem trochę PACB i NDQ i coraz częściej myślę, żeby wejść grubiej na NYSE kosztem GPW.

InnoGene kupiłem grubiej na spadkach, dokupiłem Genxone na spadkach i po kokardę Celon Pharmy. Lubię te klimaty :)

Ostatnio też pochłonęły mnie krypto, szczególnie, że można łatwo kupić coś w presale'u czy z dużym miner fee w pierwszych dniach debiutu poza dużymi giełdami. Tylko tam z tygodnia na tydzień może być boom i nikt tego nie pozbiera, więc za dużo to tam nie wrzucisz :))

Pozdro :)
    Dnia 2021-02-01 o godz. 21:52 lawyer_mz napisał(a):
    > Tak mam Milestona, zarówno MMD jak i MLSS i nie zamierzam się pozbywać tych akcji długo, choć to nieduży pakiet. Pradę mówiąc to dzięki tobie i tej spółce kapitał na moim rachunku IKE z 1000 zł urósł do dzisiejszych około 30 tys.zł i mam przez to ogromny sentyment do waloru, pierwszy krok to było wejście w Milestona po cenie 1,7 i sprzedaż po około 10 po czym zwielokrotniłem kapitał dzięki Krynicy Witamin z 6,7zł na 32zł no i nie mogłem nie odkupić MMD przynajmniej tyle co miałem wcześniej a szkoda ze nie więcej. A ponieważ to jest konto IKE to sobie potrzymam naszą perłę do czasu aż compuflo stanie się standard of care i akcje nie będą latały w okolicy 80-100$.

Za rok nasz Milestone Medical powinien zacząć zarabiać tyle, że już żadne emisje w spółce matce nie powinny być potrzebne. Wtedy powinny zacząć się stabilne wzrosty, a że baza powinna także być duuuuużo większa - tych 80-100 $ nie można wykluczyć.

Ale w najbliższych miesiącach czeka nas zalew komunikatów o umowach na sprzedaż naszego Compuflo epidural w różnych częściach świata. Niektóre z tych umów mogą wywołać nawet bardzo duże wzrosty akcji spółki matki.
    Z kolei przy naszym FF -311 tys. akcji - któraś z tych umów wywoła na Milestone Medical szaleństwo. Do powtórzenia - przy kolejnej umowie.
    Zwłaszcza, jeśli prezes udzieli wywiadu Parkietowi czy Pulsowi Biznesu.
  • Re: Interesujące spółki NASDAQ/NYSE Autor: lawyer_mz [37.248.153.*]
    No i odkupiłem BCRX po 9,99 ale kompletnie się nie spodziewałem, że taką zwałę zrobią, oj buja tymi biotechowymi łajbami i pewno wielu za burtę wypadnie.
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.