Marża na sprzedaży benzyny po lipcu wzrosła o 38,4 proc. wobec '19 - POPIHN Marża na sprzedaży benzyny Eurosuper95 po lipcu wzrosła w Polsce o 38,4 proc. wobec średniej marży z 2019 roku i wyniosła 0,21 zł na litrze - podała Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego. Średnia marża na sprzedaży oleju napędowego wzrosła o 129,4 proc. i wyniosła 0,20 zł. (PAP Biznes)
Dzisiaj rano jak jechałem o 5 do pracy (Łódź jedna z głównych arterii) natężenie było większe niż w lutym przed korona. Nie wspomnę już że to okres wakacyjny i zawsze natężenie ruchu w tym okresie było mniejsze
Łódź jest strasznie zakorkowana. Ja nie powiem ze jest lepiej czy gorzej bo tu jest po prostu jeden wielki korek. Szczerze to jako mieszkaniec tego miasta jeszcze przez lata bede wspominal z nostalgia kwiecień, kiedy udawało się już na drugim zielonym przejechać skrzyżowanie. Tu to tylko rower mozliwy
Co do wolumenu sprzedaży, to pandemia, przynajmniej na naszym krajowym rynku, ma pozytywny wpływ. Większość udała się na urlop na terenie kraju. Przejechałem w ciągu ostatnich 2 tygodni ponad 4000 km po Polsce i nigdy nie widziałem takich kolejek na stacjach jak w tym roku.