• O Tomim! Autor: -dareczek- [83.238.155.*]
    Tomi miał akcje Hgames.Czekał rok zarobił.Teraz ma akcje Alta i ma czas.Poczeka i pewnie zarobi.Nie rok to dwa.Wcześniej Tomi skakał ze spółki na spółkę to zarobił to stracił.Ta strategia była błędna.Zmienił i nie traci.Powie ktoś mógł grać pod Covid.Otóż nie bo górę w szybkich grach biorą u niego emocje.Do jego charakteru najbardziej pasują spółki gdzie posiedzi troszkę przyzwyczai się i potem sprzedaje bez emocji..Ten typ tak ma ale na tez nosa do wyboru spółek
  • Re: O Tomim! Autor: ~TUP [37.47.248.*]
    Myślałem tak samo kupując po 2-3zł kilka lat temu. Jak spadło do 1,7 i kupowałem to myślałem sobie, że przecież taniej już być nie może. Ale prezes sprowadził mnie na ziemię i pokazał, że może. Jego ostatnie zagrywki ze skupem 100k utwierdziły mnie w przekonaniu, że może być jeszcze taniej. A nawet jeżeli nie, to drożej raczej nie będzie, a dookoła aż się roi od okazji do zarobku. Nawet wśród dużych, płynnych spółek, których można się pozbyć jakby co, z dnia na dzień. Ja osobiście zarobiłem sporo na energetykach i podejrzewam, że jeszcze zarobię. Dlatego pozwalam sobie na to by pisać prawdę i to co myślę o akcjach które posiadam i to nie mało bo patrzę już na to z dystansem. Przez to jak nas akcjonariuszy potraktował prezes wisi mi już ta kasa. Ktoś powinien pociągnąć go do odpowiedzialności za to, że zrobił sobie prywatne przedsiębiorstwo ze z spółki akcyjnej nie licząc się z ludźmi dzięki którym dziś się bawi pływając sobie łódką itd. Jak ma pasje to niech płaci za nie sam, a nie za pieniądze ludzi którzy mu je dali w celu zainwestowania
  • Re: O Tomim! Autor: ~DudeQ [37.30.17.*]
    To ile bedzie, 20/30gr... Kto to sprzeda prezes?!!! :>>> Tylko dajcie takiego batona, tu juz nie ma z czego spadac, prezes ma sporo, jakos nie oddaje, moze byc spekulacja, teoretycznie mozna cos skupic, ktos cos ma moze kupione po 1pln, grubszy portfel zrobi co bedzie chial, dla mnie kierunek jeden... TUP oddasz Swoja firme za darmo?
    Troche za duzo wypilem, prosze wybaczyc
    Nie rozumiesz filozofii prezesa. On nie myśli o kursie akcji, akcjach itd. On ma grubą kasę co miesiąc do końca życia i wisi mu kurs, sprzedaje co chwilę po jednej nieruchomości, którą kupił za kasę ludzi z emisji akcji i po trochu Siewierz. Za te pieniądze finansuje koszty (głównie wysokie pensje) publikuje wyniki na zero i tak rok po roku. Pomyśl co będzie za 10-15 lat. Będą sprzedane w większości nieruchomości i 3/4 Siewierza przy zerowych wynikach i poprostu spółka się zacznie zwijać. Nie chcę myśleć po ile będą wtedy akcje, będzie na pewno bogaty prezes, a ludzie? Ci co mądrzy to widzą i tak jak wszystko na giełdzie kupują przyszłość. Stąd taki kurs.
  • Re: O Tomim! Autor: ~umoczony [89.229.211.*]
    takie same rzady jak w Groclinie zarabia tylko prezes a spolka traci majatek
  • Re: O Tomim! Autor: -dareczek- [83.238.155.*]
    Generalnie to według Was Prezes zarzyna kurę znoszącą złote jaja.Ok a co będzie jak wszystko sprzeda?Wtedy zostaną mu do sprzedania akcje.Stanie na głowie żeby sprzedać je jak najdrożej.Siewierz kiedyś musi się skończyć
  • Re: O Tomim! Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Ależ skąd po co on ma je sprzedawać ? dociągnie do końca firmy .. biorąc wysokie pensje razem z rodziną przez następne kilkanaście lat już to pisałem powtarzam się ale taka prawda on dobrze sobie żyje i dobrze się pryz tym bawi po co ma to zmieniać?
    A pieniądze ma z dwóch źródeł albo z comiesięcznego wynagrodzenia albo czasem pożyczy coś Alcie na procent :))

• Re: O Tomim! Autor: ~Tomi [31.0.84.*]
    Prezes jest dobry i uczciwy :) trzeba spokojnie czekać i obserwować i zaufać prezesowi:)
    Nikt nie mówi, że to nie jest dobry i uczciwy człowiek. Robi wszystko zgodnie z prawem (chociaż mam nadzieję, że gdzieś się zapomniał i ktoś to odkryje). Al Capone też myślał, że ma wszystko poukładane, a im więcej ludzi którzy czują się oszukani tym większe prawdopodobieństwo, że trafi się wśród nich większy cwaniak niż on.
    Prezes chce dobrze dla swoich akcjonariuszy:)
  • Re: O Tomim! Autor: ~Profesor [31.0.41.*]
    Masz coś z głową Tomi?
    Jest mi smutno...kilka osób źle pisze na temat prezesa...

A prezes jest bardzo dobry... Proszę zobaczyć miasteczką Siewierz jeziorna:) to ekologiczne miasteczką które wymyślił prezes i projekt realizuje krok po kroku.
  • Re: O Tomim! Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    Tomi już Ci pisałem że prezes niczego nie wymyślił podpatrzył w USA np na Florydzie jak powstawały i funkcjonują takie miasteczka... Od lat 70-tych XX wieku albo nawet wcześniej
    On nie ma nic z głową tylko myśli, że jak będzie podgrzewał wątki to leszczyną wykupi akcje i pójdą w górę. My mu w tym pomagamy odpisując na te chwalenie Prezesa. Powiem prawdę, że bardzo mnie ciekawi co mu z tego wyjdzie, bo gdyby ktoś duży nie sprzedawał to kurs spokojnie byłby już ponad 2 zł.
    Tylko dziwi mnie to, że ma ludzi za tak bezmyślnych.
    Ten duzy w koncu sie wyprzeda... Ile tych akcji we free float jest 10mln... A jak sie wyprzeda, to wtedy gora, chyba ze kolka beda przez jakis czas zeby pozabierac tym co teraz maja, TUP kiedy wyskakujesz???
    DudeQ tyle że zanim duży się zdąży wyprzedać to będą wyniki za II kw. A one będą takie jak zwykle... :((
    I to mnie ciekawi, co bedzie wykazane za QII... I co sie stanie jesli po wielu, wielu latach, beda dobre?!?! Nasz caly wig jest uwalony, wszedzie byla hossa u nas kiszonka (ogolnie) oczywiscie zawsze cos da zarobic.
    No panowie jest ponad 65k. Wystawione do sprzedaży po 1,34 można sobie kupić ile się chce :-)
    Ja mam średnią 1,92. Jak pisałem mam w d.... co będzie, bo pocieszają mnie inne inwestycje i pisze co piszę bo chciałbym żeby już nikt nigdy nie stracił tak jak ja i nie chodzi o kasę ale o zdrowie. Czekam i zobaczę może sprzedam po 2 zł kiedyś, może jak mnie prezes jeszcze bardziej wk...... to że stratą. Nie wiem, narazie jestem bardzo ciekawy co będzie.
  • Re: O Tomim! Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Sadze ze sporo ludzi się tu już dało nabrać na to co wypisywał Tomi wspaniałości Alty i prezesa on sam... raz pisze ze sprzedał raz ze nadal ma... nie wiem co o tym sadzić pisał ze kupował po 1,01-1,03 zł wiec i tak nadal ma zysk a ile mu podbiją akcji .... tyle ma dodatkowo wiec on może naciągać ludzi na zakup do skutku...
[x]
ALTA 0,52% 1,94 2025-09-23 13:10:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.