Widzę, że DGA ma sporo udziałów w innych spółkach w tym w samej sobie ma 10.28% udziałów, tj. 116142 akcji co daje około 600 tys. zysku z akcji, których ogólna liczba okolo 1130tys. i 8,70 % w PTW czyli 128000 akcji obecnie po 14,70 zł za akcję. Czy nie warto sprzedać akcje i wyjść z długów? EBITDA takie sobie ...
Do -@Jan -1 DGA nie posiada zadnych długów 2. DGA nie zaciągnelo zadnego kredytu 3.DGA może Sz.P. Janowi pożyczyć kilka mln w zastwaw nieruchomości przy skali oprocentowania ok 10% 15 %....i zostawie wartosci pozyczki 150%
Odnośnie PTWP : akcje PTWP kosztowaly nawet 50zł a Spólka ta w ktrorej Radzie Nadzorczej zasiada P.Głowacki to nic innego jak KATOWICKI SPODEK......owszem akcje Spodka są przecenione ponieważ nie odbywaja się żadne imprezy masowe z powodu covd.... Katowicki Spodek ruszy z koncertami, kongresami itp to akcje PTWP nabiorą ponownie wyższej wartości i w związku z tym będą generować dodatnie saldo w wynikach DGA
Arek zawsze dobrze pisze o dga, jest chyba jednym z głównych udziałowców.
Jego posty pamiętają Tatarzy jak zawitali pod Legnicę.
Ja różnie, od dwóch trzech lat kisze tutaj kasę.
Ale do rzeczy:
Ktoś tutaj regularnie zbija kurs kilkoma sztukami akcji.
Czasami trafi się jakiś przypadkowy periodyk jak ja i wprowadzi zamieszanie- wtedy ten typ od manipulowania kursem zaczyna świrować- wrzuca akcje, kupuje dzieją się cuda na kiju.
Po kilku sesjach sytuacja wraca do normy- dzienny obrót 100 złotych.
Kiedyś pojade pogadać z Arkiem, bo wydaje się być mi przyjaznym, nie chce żebym żałował, że kupiłem toto.