Nie tylko na convidowych - zobacz Kghm jak idzie w górę systematycznie od marca. Tu ewidentnie kurs jest trzymany - nie myslalam ze znów zjedzie z 72 do 67 a jednak.
ACP tez jest troche covidowe. Przy modelu biznesowym, perspektywach, reputacji, i must do digitalizacji przedsiebiorstw i obecnych wskaznikach wyceny to powinien byc top5 picks w 2020. A jednak kurs kiszona totalna
Czy sądzicie ze wyniki mogą podbić kurs do góry? Czy acp jest teraz faktycznie przy poziomach 67 skupowane? Trzymałabym, ale z drugiej strony jest wiele innych tematów na teraz. Ten marazm zaczyna mnie juz męczyć.
Jakich tematow ? Mowisz o spolkach spekulacyjnych typu biomed? Tez zarabiam na spolkach covidowych ale to jest max 15% portfela - to jest balon ktory w kazdej chwiki moze zostac przebity
Co innego acp - tu mozna spokojnie trzymac akcje nie sprawdzajac nawet codziennie notowan...
Wystarczy ze kapital zacznie realizowac zyski na covidowkavh i tu bedzie odpal...
Masz racje, jest spokojnie, nie trzeba się denerwować. Tylko są tez spółki, które są dość atrakcyjnie wyceniane i maja ten potencjał wzrostu i możliwe, ze ciągnie tam kapitał spekulacyjny. Ale jeśli spółka ma fundamenty i perspektywy to czemu nie? Po co się tutaj kisić... Po prostu tracę cierpliwość - kupiłam dość wysoko bo po 69 i dywidenda ledwo pokrywa mi obecna stratę. Niby mi to nie przeszkadza, ale zastanawiam się nad sensem - bo czuje się jak na lokacie bankowej... Dlatego jeśli ktoś ma podobne a może zupełnie inne przemyślenia to chętnie poczytam. Pozdrawiam.
Ja mam sr kurs na 70. Wszedlem po dywidendzie, z moich obserwacji wynika ze w asseco to warto wchodzic miesiac przed wynikami bo w okresie poprzedzajacym to tu pewnie bedzie zawsze kiszona. Wystarczy spojrzec na akcjonariat, ze tutaj spekula nie zaglada i raczej spolka ma upside 15-20% rocznie, a nie 100-200 jak jakies balony.