Trochę przesadzacie, spółka w II kwartale zarobiła na czysto 93 tys. zł (zysk netto). Obecna kapitalizacja spółki to 54 mln zł. Rozumiem, że kupujecie przyszłość ale 93 tys. zł to bardzo mało, ja liczyłem na 250-300 tys. zł.
Dupek - ja czytać umiem i dodatkowo to czytam ze zrozumieniem: "Szacunkowe wybrane skonsolidowane dane finansowe za I półrocze 2020 roku: - Przychody ze sprzedaży i zrównane z nimi: 3.268 tys. zł - Zysk operacyjny: 693 tys. zł - Zysk netto: 293 tys. zł" Za I kwartał Investeko uzyskało zysk netto 206 tys. zł. 293 - 206 = 87 tys. zł Czyli dokładnie za II kwartał spółka wypracowała 87 tys. zł zysku netto. Jeżeli to manipulacja to proszę mnie podać do KNF .....
Porównujecie Investeko z Geotransem: Geo za I półrocze zarobił prawie 9 mln zł zysku netto a jego kapitalizacja wynosi 163 mln zł, Investeko zrobił 293 tys. zł a jego kapitalizacja to 54 mln zł, czy to też manipulacja?
To jak już tak idziemy to porównajcie sobie z Teslą. Tam jadą na stratach. Jak to możliwe?
Rynek kupuje przyszłość, technologię, modę. Tutaj jest potencjał na wszytko, a jak będą mieć kontrakt na kilkadziesiąt mln w Katowicach to zapomnijcie o wycenie poniżej 100mln.