• Jedziemy na 23,50! Autor: ~myk [83.4.6.*]
    Teraz, gdy papier ustanowił historyczne szczyty, każda cena podana na forumie jest prawdopodobna, ale nim dojdziemy do tytułowej wartości mała refleksja z mojej strony. Pozwalam sobie na nią, gdyż, jak sądzę, jest "najstarszy" stażem na papierze od ruchu po konsolidacji z końca maja, i, tego jestem pewien, mam największy pakiet akcji spośród aktywnych użytkowników wątku.

Oczywiście cudownie jest gdy akcje które posiadamy rosną nieustannie, bo oprócz zysku mamy poczucie zadowolenia z samych siebie, że dokonaliśmy trafnej inwestycji spośród setek dostępnych na obu rynkach. W przypadku SLK jesteśmy po ostrych wzrostach, które z 1,5 złotego wyniosły kurs na 6 zł bez korekty. Więc naturalnym zjawiskiem i w mojej ocenie pożądanym jest wyhamowanie gwałtownych wzrostów na rzecz spokojniejszej akumulacji. Wielu z Was dziwi, że po tak świetnych infach, jakie dotarły do rynku w tym tygodniu nie ma wideł za widłami, ale chcę zwrócić uwagę, że 3-krotny wzrost, jaki nastąpił w ciągu niespełna 2 miesięcy wyprzedził właśnie te dobre informacje, które teraz spływają.

Jest jeszcze jeden czynnik, który ma wpływ na stabilizację kursu: mianowicie fakt, że spółka nie jest jeszcze powszechnie rozpoznawana, co oczywiście ma swoją dobrą stronę, gdyż relatywnie tanio można nabyć jej akcje i zapewne czynią tak, przede wszystkim, inwestorzy długoterminowi, a nie gracze, skoczki i kolaże.

Swego czasu inwestowałem w Eko-Export, podejrzyjcie sobie wykres z jakich poziomów spółka startowała i dokąd doszła, tu sytuacja jest podobna. Niebezpieczeństwa istnieją, dwa z największe z nich, to nagłe i nieprzewidywalne działanie rządu wobec OZE, a drugie, to niemożność wykonywania pracy (na skutek zdarzeń losowych) przez p. Januarego. Trzecim czynnikiem, który może mieć wpływ na obniżenie kursu jest ewentualna emisja akcji, w celu sfinansowanie inwestycji w farmy. Podkreślam słowo "ewentualna".

Na tą chwilę, to wszystko z mojej strony.

• Re: Jedziemy na 23,50! Autor: ~Robert [46.186.96.*]
    23.5zł to sporo za mało, byle śmieć taki jak Letus z NC, co na razie tylko marzy i pierdnął coś o fotowoltalice ma obecnie kapitalizację ponad 800 mln zł, co w porównaniu do Śląskich czyli Berga, który już ma dzierżawy i współpracę z potentatem na rynku polskim czyli Columbusem ma kapitalizację ledwo ok 130 mln zł, czyli jest co najmniej 6 krotnie niedowartościowany w stosunku do Letusa czyli kurs powinien wynosić ok 34 zł.
  • Re: Jedziemy na 23,50! Autor: ~Mm [185.54.103.*]
    No słusznie
  • Re: Jedziemy na 23,50! Autor: ~Bbb [188.146.53.*]
    Skoro masz takie doświadczenie i znasz ten papier to kiedy Twoim zdaniem będzie tytułowa cena. Jeszcze w tym roku?
  • Re: Jedziemy na 23,50! Autor: ~Robert [46.186.96.*]
    Wszystko zależy od komunikatów ze spółki, umów które będą podpisywane i zysków pokazywanych z fotowoltaliki. Na pewno najbliżesz 3-5 lat to będzie jeden wielki boom na panele itp usługi, bo jesteśmy do tego niejako zmuszeni przez UE i szerzej, przez zanieczyszczenie środowiska czyli smog. Więc spółki tego typu będą rosły praktycznie bez przerwy, rozwój i finanse będą rosły dynamicznie, pytanie tylko które spółki to będą i czy będzie to BERG, myślę że na dobrego konia postawiłem, nawet dzisiejsza umowa dzierżawy to pokazuje. Powoli do przodu, nie wiem czy w tym roku będzie 30 zł, bo równie dobrze może i być "tylko" 15-20zł, a nawet i spekulacyjnie 50 zł, na pewno raczej kurs nie spadnie poniżej już 5 zł, no chyba że spekuła go zwali celowo by wywołać panikę albo nagle Columbus wycofa się ze współpracy.
  • Re: Jedziemy na 23,50! Autor: ~Pumpernickel [86.9.197.*]
    Wystarczylo zobaczyc czat z JC malo której spolce poswiecil tyle czasu co ŚK , I wypowiadal sie o niej w samymch superlatywach, dla mnie to wystarczy wiec osobiście uwazam ze to tylko kwestia czasu jak poleci do góry
  • Re: Jedziemy na 23,50! Autor: ~Bbb [88.156.135.*]
    Mój skromny pakiecik jest sporo na + Ale wiadomo że chciałoby się szybciej i więcej. Czekam cierpliwie na kolejne infa
  • Re: Jedziemy na 23,50! Autor: ~marcomp [188.137.46.*]
    10zł już wkrótce
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.