Dobre dusze powiedzcie co robić. Akcje mam zapomniane od chyba 2013 roku. Przez wiele lat nie zaglądałem na giełdę, wróciłem w tym roku i jak mnie nie byko to na tej spółce chyba tez ske niewiele działo. Obroty są jak kot napłakał nawet teraz, wezwanie po 1,60, ale rozumiem, ze zapisać się gdzieś trzeba? Warto w to iść bo szczerze mówiąc zakup mam po 1,50 (Dramat ze tyle lat a kurs jest poniżej ceny zakupu bo spółka wydawała sie perspektywiczna). Jak ściągną z giełdy to co z tymi akcjami? Przymusowy wykup może być poniżej 1,60?
Dnia 2020-07-22 o godz. 07:22 ~Nikt napisał(a): > Dobre dusze powiedzcie co robić. Akcje mam zapomniane od chyba 2013 roku. Obroty są jak kot napłakał nawet teraz, wezwanie po 1,60, ale rozumiem, ze zapisać się gdzieś trzeba? Warto w to iść bo szczerze mówiąc zakup mam po 1,50 Jak ściągną z giełdy to co z tymi akcjami? Przymusowy wykup może być poniżej 1,60?
Tutaj nie ma mądrej odpowiedzi. Możesz sprzedać po 1,60 i kupić inne perspektywiczne spółki lub trzymać.
Po skupie kurs może wystrzelić w kosmos (będzie mały FF) lub kisić się na 2 fixach kolejne, lata lub co jest bardziej prawdopodobne spółka zostanie wycofana z giełdy, możliwe, że będzie wtedy kolejne wezwanie może i z ceną 2 zł.
Jakąkolwiek decyzję podejmiesz możesz jej potem żałować.
Widzieliście to: Spółka zastrzega sobie prawo do odstąpienia od Zaproszenia w każdej chwili, w tym również po rozpoczęciu okresu przyjmowania Ofert Sprzedaży oraz do zmiany wszystkich niezapadłych terminów dotyczących Zaproszenia. W przypadku odwołania Zaproszenia lub zmiany terminów dotyczących Zaproszenia, stosowna informacja zostanie podana do publicznej wiadomości w formie raportu bieżącego oraz opublikowana na stronie internetowej Spółki i Domu Maklerskiego.