• Wzrosty Autor: ~Test [77.112.116.*]
    Hej, czy kapitalizacja tej spółki wzrośnie znacząco? Narazie średnio to wyglada od kilku lat. W tym co robią są super i czołówka na świecie. Bez dwóch zdań.
    Ludzie pracujący tez maja talent i migrują np. Do CD Projekt po kilku latach doświadczenia w Platige. Spółkę szanuje za efekty artystyczne ich prac ale chyba coś nie tak z moentyzacja tego. Ktoś powie coś rzeczowego w tym temacie? Co powinno się stać i co jest prawdopodobne aby ta firma mocno zyskała w zyskach i kapitalizacji na giełdzie?
  • Re: Wzrosty Autor: ~Wiadereczko [31.60.30.*]
    Pytasz czy możesz wejść spekulacyjnie i w rok mieć 100% zysku? Lepiej idź na inną społkę zarób te 100% i wtedy jakiś % zakop w PLI.
  • Re: Wzrosty Autor: ~Kibic [37.190.159.*]
    Chcesz umoczyć trochę kasy to kup trochę tego badziewia. Ktoś systematycznie podaje, a jednocześnie zainteresowanie zero poza grupką groupies, bezrefleksyjnych marzycieli.
  • Re: Wzrosty Autor: ~xxl [91.219.115.*]
    no, to jedziemy :) jak zwykle w dół
  • Re: Wzrosty Autor: ~zxc [46.151.143.*]
    Jak na PLI to spore mielenie przy tych 26 zł. 160k zł obrotu.
  • Re: Wzrosty Autor: ~Kibic [31.0.82.*]
    Tak, tak spore mielenie na 26, potem zjazd na 23 i znowu spore mielenie. I tak do 15?
  • Re: Wzrosty Autor: ~fanpli [89.64.79.*]
    @zxc
    też zauważyłem spore obroty
    jakby było odbiór akcji?
    ale, niewątpliwi miesza tutaj jakiś ktoś
    @test
    pytasz co zrobić aby kap wzrosła?
    hehe, a kupuj chłopie to wzrośnie...
    bo o ile ciężko dociec o co chodzi z tymi notowaniami
    zaznaczam, że insajderzy nie handlują z powodu okresu zamkniętego
    żona pana s też nie bo jest jednak ''blisko związana''
    legenda pli - kobylecki?
    ile jeszcze lat będzie straszył ?
    coś na pewno jest grane, ale co?
    z at wychodzi zmiana trendu na wzrostowy popart rozkładem wolumenów...
    zxc byłeś na walnym to usłyszałeś, że ciężko pracują
    aby, akcjonariusze mogli spać spokojnie
    fundamenty ok, najbliższy raport też ok
    notowania?
    niestety, obsuwające się, tak jak światło ćmy
    przyciągają wszelkiej maści trolli
  • Re: Wzrosty Autor: ~Zbyszek [176.221.123.*]
    Co to w ogóle za bzdury? Ludzie zobaczyli, że cała GPW odjeżdża więc sprzedają PLI byleby odblokować kasę i móc ją wrzucić w coś co ma sens.
    Stąd te obroty.
  • Re: Wzrosty Autor: ~gryf [83.8.30.*]
    Dnia 2020-07-22 o godz. 18:59 ~Zbyszek napisał(a):
    > Stąd te obroty.

Zaraz fanpli Ci wytłumaczy ;)
  • Re: Wzrosty Autor: ~Kibic [31.0.43.*]
    Wystarczy codziennie spojrzeć na arkusz notowań spólek. Wzrost +20, +30% są liczne. Takie BLO czy XTB.
    zbyszek jesteś niezłym naganiaczem
    naganisz na spadki nisko wycenionej spółki
    i zachęcasz do wejścia w tzw sensowne spółki
    notabene wycenione kosmicznie
    brawo doktorze zbyszku!
    cyt
    ''Co to w ogóle za bzdury? Ludzie zobaczyli, że cała GPW odjeżdża więc sprzedają PLI byleby odblokować kasę i móc ją wrzucić w coś co ma sens.''
    hehe, długo by wymieniać te wszystkie nierentowne wynalazki bujające w chmurach, ale...to sensowne tematy dla dla lubiących spokojnie spać....

Szczekaj sobie, szczekaj o tej swojej "nisko wycenionej spółce" xD Niestety, ja cie tutaj na górze ledwo co słyszę jak jęczysz z tego dołu zwanego Platige xD
    hehe, naganiaczu masz swoje dni kiedy pli zalicza korektę...
    wrzucam ci jedną z tych twoich sensownych spółek, kupuj!
    pewnie kolejne 170 % sklepiesz?
    naprawdę fajnie wycenione i z potencjałem:
    https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=GLCOSMED
    zyski niewiele wyższe niż pli, za to...kapitalizacja ''tylko'' 10 razy wyższa
    ot i nasz majdan, zaiste mądry i zawsze mający rację...
    Ale ty już człowieku odpływasz xD A co do Global Cosmedu to dzięki, ale trochę spóźniona ta rada, bo jestem tam od 4 tygodni i nie narzekam. Chłopie twoja frustracja aż kipi, przestań się kompromitować ;) Jeszcze tak na złość ci print screena zapodam. Pozdrawiam jak to siebie niedawno określiłeś: "wizjonera" z -50% od pięciu lat.
    link
    zbyszku jesteś dla mnie niedoścignionym wzorem
    to fakt misczu!
    Oj nie nie nie, Fanpli, to ty dla mnie jesteś wzorem. Wzorem giełdowego nieudacznika. Żeby podczas hossy przez 5 lat się kisić na tym gniocie i zaklinać rzeczywistość to trzeba być (nie)zdrowo szurniętym ;)
    nie chodzi o to aby złapać króliczka, tylko aby go gonić
    bardzo cieszę się z twoich sukcesów, gratulacje
    jednak to, że przesiadujesz godzinami na tym forum świadczy
    o tym, że już grzejesz się aby wsiąść na Platige
    inaczej na pewno byś tu ciągle nie zaglądał misczu
    "nie chodzi o to aby złapać króliczka, tylko aby go gonić" o ja cie xD Bo na giełdzie nie chodzi o zarabianie, chodzi o to żeby gonić króliczka XDDDD Przecież nikt chyba niczego głupszego odnośnie giełdy nigdy nie napisał. Gratuluję, wspinasz się na kolejne wyżyny absurdu.

Przecież już ci tłumaczyłem dlaczego odwiedzam to forum. Lata temu robiłem rozeznanie czy warto tu zainwestować i wyszło mi że zdecydowane nie (wybacz, że rozczarowuję). I w trakcie tego rozeznania oczywiście trafiłem na twoje posty i zostałem tu tylko dla ciebie, tj. żeby obserwować jak rozwija się twoja choroba psychiczna. I ponownie - tak wtedy jak i teraz - nie żartuję, ty potrzebujesz pomocy. Bo ewidentnie twoje giełdowe niepowodzenia zbierają żniwo na twojej psychice.
  • Re: Wzrosty Autor: ~HueHue [45.135.187.*]
    Dobrze oceniasz sytuację kadrową. Platige Image (grupa) była doskonałą platformą dla rozwoju i przez wielu twórców postrzegana była jako dobre miejsce do pracy. Niestety podaż na specjalistów wydrenowała większość obrotnych ludzi z Platige Image do zagranicznych podmiotów i do wspomnianego CD Projektu. Ten drugi głównie z powodu nie porównywalnie lepszej atmosfery i chęci udziału w dużym projekcie, niż z powodów finansowych.

Szansą dla spółki, której obecny zarząd nie potrafi dokonać, jest odcięcie się od konieczności utrzymywania bardzo skomplikowanych procesów twórczych i stanowisk. Inwestowania w sprzęt do dziwnych, chwilowych "hypeów" jak kamera powtarzalna milo, mocup studio czy ostatnio telewizyjne zabawki i wirtualne produkcje. Te inwestycje zwykle nie zwracają się, ponieważ PLI nie potrafi przekuć nowych zabawek w produkcje zaraz po pierwszym projekcie gdy hype już mija.

Ja obserwuję PLI i wyczekuję sygnału na zmianę w kierunku produkcji filmowych, ale na rynek otwarty (do kin), a nie na pośredniczące platformy jak Netflix. Tzw. "Fix price", wynagrodzenie ustalone z góry za film, jakie proponuje za całkowite oddanie dzieła do pośrednika (Netflix), to nie jest szansa na inwestycje.
    Adaptacje kinowe polskiej fantastyki (Lem, Dukaj, Grzędowicz) to kwestia utrzymania niewielkiego zespołu z dobrym planem motywacyjnym. Produkcja filmu oraz marketing to są sprawy, które PLI nie jest wstanie ogarnąć co widać było przy pierwszej próbie z ADOL. Box office tego filmu to nauczka mam nadzieje konstruktywna.

Tymczasem pieniądze rozchodzą się na łatanie różnic w dochodach pracowników w PLI, a tym, co można zarobić choćby w Ubisoft w Szwecji.

Czy wchodzić w long-term ?
    Możesz wejść teraz jeśli wierzysz w tzw. efekt scyzoryka - (Platige robi wszystko i wszędzie) czego rezultaty widać od kilku lat
    Lub obserwować Platige Films + dział animacji czy zaczyna produkować (podkreślam) własne filmy na otwarty rynek.
    hehe, a wyczekujcie sobie trolle
    no co tylko chcecie
    przyszłość zweryfikuje nasze oczekiwania
    gra się nie skończyła
    o spółce wiem o wiele więcej niż wy, którzy jedynie snujecie domysły
    niepoparte faktami
    do tego jakaś maniakalną macie skłonność do oceny spółki jaką była lata temu...
    idiotyczne
    trzeba spojrzeć w przyszłość konkretnie pod kątem zmieniającej się rzeczywistości w produktach cyfrowych
    w zasadzie to publikujcie sobie koledzy wpisy do woli
    ja zostanę optymistą, jednak polemiki z wami kompletnie bezwartościowej bo nie zakotwiczonej w faktach z
    życia spółki, nie będę już podejmował
    w portfel też mi nie zaglądajcie, hehe: bankrutem nie jestem
    wkrótce się okaże, kto miał rację?
    ps> bez odbioru, nie przekonujmy się do swoich racji, nie chcę aby hejt czy, jakaś ironia albo inwektywy pojawiły się tutaj, więc zostańmy przy swoich opiniach
  • Re: Wzrosty Autor: ~marek1977 [185.215.72.*]
    fanpli przypomnij jaką masz średnią? 60?
    też bym naganiał, ale żeby tyle lat uparcie.. lepiej uciąć strate i zarobić gdzie indziej
[x]
PLATIGE -3,53% 8,20 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.