Dziekuje za wspolny pobyt i aktywność na forum dziś sprzedałem z 10 % poszedłem na mecz i mls zarobiłem więcej niż tu przez kilka mc życzę powodzenia i wzrostów
Najbliższy raport okresowy (za I półrocze), będzie 11.09.. Z komunikatu podanego przez spółkę, wiadomo, że: "wartość przychodów według wstępnych wyników sprzedaży netto osiągniętych przez Spółkę w II kwartale 2020 roku wzrosła o 48% w stosunku do wielkości średniego poziomu przychodów osiągniętych w czterech poprzednich kwartałach obrotowych." . Wyniki za I kwartał są znane i są fenomenalne. Niewiadomą pozostaje rentowność w II kwartale i w zależności od niej wyniki będą albo bardzo dobre albo fenomenalne. A najlepsze we wszystkim jest to, że wyniki podadzą 11.09. natomiast dzień prawa do uchwalonej już dywidendy jest ustalony na 25.09.. Zatem nie trzeba filozofa, żeby wiedzieć, co będzie się działo z kursem we wrześniu. Natomiast jest pytanie czy Novita odpali już jutro, w sierpniu, czy może na początku września. Tematu nie ciągnę, bo jak ktoś niżej napisał "pieniądze lubią ciszę"...
Ten poważny pieniądz, który lubi ciszę, to ten sam pieniądz który nie wie, kiedy spółka publikuje sprawozdanie? No to faktycznie, poważnie, poważny ten pieniądz :)
Co się gościa czepiasz? Z czego wynika dzisiejsza - chyba już hossa - na GPW? Z napływu nowego kapitału, nie tylko instytucjonalnego, ale też tego od niedoświadczonych i nowych inwestorów. Ci nowi, mają prawo nie wiedzieć nawet tego, gdzie znaleźć terminy publikacji raportu. Można po nich jechać - ale też można im pomóc, jeśli będą chcieli się uczyć. Tak nawet logicznie rzecz biorąc - jeśli jesteś akcjonariuszem mało płynnej spółki - takiej jak Novita, powinno Ci raczej zależeć na każdym kapitale, który tutaj napływa (dzięki temu i fundamentom niedługo napłynie kapitał większy, dlatego pamiętać trzeba o tym, że - jak pisał chyba Cz. Miłosz - "Lawina bieg od tego zmienia, po jakich toczy się kamieniach" i każdy taki kamyk należy szanować).
Żeby było jasne, każdy kamyk szanuje, ale dyrdymały „z bankiera” nie są do niczego potrzebne. I pseudo napinka o poważnym kapitale. Prawda jest taka, jak napisałeś Sin - spółka mało popularna (a szkoda), bo gdyby była popularna, to kurs wykręcałby znacznie wyższe poziomy, przy obecnych (i przede wszystkim przyszłych) wynikach. I oczywiście wiem, że cierpliwość zostanie wynagrodzona itd, ale jednak lepiej zarobić więcej i szybciej
Spółka mało popularna . To cud ,że jeszcze jest na GPW .Przypominam były dwa wezwania na 100% akcji w 2014 i 2016 roku . W wolnym obrocie jest 213 981 akcji i popularna już nigdy nie będzie , bo niby jak . Za to jest mocna fundamentalnie i wypłaca dywidendy . 9 razy od 2009 roku w sumie 26,68 .