Dziś się kolejny raz przekonalam że warto czekać. Nawet wbrew swojej naturze:) Wiecie moja teoria wsiadu to zwykle ekspress, wiec czekac mi jednak trudno. Ostatnio znow nie dokonczylam zakupow i to 2 razy...i odrazu up up up :))
Rekinku, może zamiast przenosić to zacząć obchodzić już miesiąc wcześniej i tak świętować od lipca do sierpnia ??? :) To by dopiero były urodzinki :))) Tylko kto by to przeżył :)
A to nie wszystkie panny są bałaganiarami? Wszystkie:) A co świętowania to na miesięczną imprezkę oprócz zdrowia jeszcze trzeba funduszy, więc niech kurs kieruje się na północ, że balety były udane:)
Rekinek przeciez Ola to tez Panna, wiec trzy A jak sie okaze ze premiera Taffy na jej urodziny to takiego wielkiego u wszystkich bedzie niala... Tylko nie chce powiedziec kiedy to dokladnie :) 28/08 ? 24/08 ? 22/08?
Tak napisałem
Drogi Waszmościu
Tej grupy inwestorami zwanej skrybą się poczuwam, toteż kreślę próbę najuprzejmiej jak potrafię, w nocnych okolicznościach.
Panny Oli dzień urodzin coraz bliżej w kalendarzu, więc poznawszy wydarzenia tego datę taki oto czarci pomysł wpadł do mojej głowy, kiedy oficeryjskie buty pastuch mój stajenny Gerwazy, próbuje ze mnie zdjąć . A że chłop z niego niezdarny, sapał, buczał przy tym jak klacz co nowe źrebię na świat wydała tydzień z okładem już będzie temu. No ale dość już tych pałacowych szarad - do rzeczy.
Od Hrabiny Baji na balu w Europejskim plotkę wysłyszałem iż Pannie Oli do szczęścia brakuje dwóch rzeczy : spłaty weksli, które podpisane przez jej nieszczęsnych krewnych okradają ją z posagu, oraz gry premieryję o tytule Taffy- nakarm kota.
Dlatego pozwoliłem sobie ten króciutki liścik napisać, aby nieapodziankę Jubilatce sprawić na czas.
Z wyrazami szacunku
Mortimer
P.S
List dyktowałem Gerwazemu, jeśli więc są jakieś błędy, proszę zaznaczyć w odpowiedzi to odpowiednią okość kijów po plecach dostanie dnia tego samegox
Jestem pod wielkim wrażeniem, Mortimerze, tego pięknego listu, stworzonego pod wpływem nocnego natchnienia !!! :) Masz talent literacki, niczym Mickiewicz-Sienkiewicz :) , czy Ty się przypadkiem nie marnujesz na tej giełdzie...:) Teraz to już Zarząd z całą pewnością nie może odmówić naszej prośbie i w sierpniu będziemy świętować premierę !!! :)