• Ruszy tu coś? Autor: ~Leśny_Dziad [188.146.34.*]
    Bo niżej już nie da rady.
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Piotr [86.42.10.*]
    Widzę że siedzisz nie tylko na Ferro. Wawel to kolejna niedowartościowana spółka do kolekcji. Pozostaje być cierpliwym i kosić dywidendy w międzyczasie. Zresztą ja siedzę głównie dla dywidend. Wzrost kursu jest dla mnie sprawą drugorzędną.
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Leśny_Dziad [188.146.34.*]
    Witam.
    Świat jest mały :) Ale na ferro ostatnio ciekawiej. Tu nie ukrywam po zassaniu dywidendy mam większe oczekiwania.
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Piotr [86.42.10.*]
    Na GPW sensownych spółek nie ma dużo, więc nie trudno się trafić. Tutaj przede wszystkim muszą poprawić się wyniki a kurs się dostosuje.
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Leśny_Dziad [91.206.154.*]
    Ja tu bardziej z sentymentu do słodyczy, zwłaszcza po tym jak na GPW był Colian (Jutrzenka) .
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Piotr [83.137.6.*]
    Haha, też miałem coliana, ale wykupili mnie przymusowo. Muszę przyznać że strategia coliana bardziej mi odpowiadała. Niezle przepływy pieniezne+chęć zdobycia świata. Tutaj znowu super marka, ale,, ukryty smok i przyczajony tygrys"... W Wawelu drzemie moc, której tak jakby nikomu nie zależało na uruchomieniu...
    PS. Ja też z prawej strony
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Olcio [185.49.29.*]
    Lepszy Wawel niż lokata 1-2% ;) przynajmniej systematycznie wypłacają rosnącą dywidendę.
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Piotr [83.137.6.*]
    Oczywiście że lepszy. Dywidenda na Wawelu rośnie średnio 6% rocznie...
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Spek [81.173.203.*]
    Dnia 2020-07-20 o godz. 15:35 ~Piotr napisał(a):
    > Widzę że siedzisz nie tylko na Ferro. Wawel to kolejna niedowartościowana spółka do kolekcji. Pozostaje być cierpliwym i kosić dywidendy w międzyczasie. Zresztą ja siedzę głównie dla dywidend. Wzrost kursu jest dla mnie sprawą drugorzędną.

No pewnie tak, tylko że w międzyczasie na wwl to od dyw. do dyw. na niektórych walorach to teraz od 9tej do 11stej lol

sam mam i tylko dobieram, obym nie żałował
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Artur [5.173.123.*]
    Spadamy dalej? W piątek wyniki.
    Poniżej 530?
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Artur [5.173.123.*]
    W piątek wyniki. Nie zanosi się aby było dobre bo mówili już przy wynikach za 1kw że widzą wpływ koronawirusa na sprzedaż.
    Spada poniżej 530?
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Leśny_Dziad [91.206.154.*]
    Sądzę że rynek już zdyskontował w kursie wynik wpływu pandemii za kwiecień .
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Artur [46.170.245.*]
    w moim mniemaniu jedynym pozytywem wyników spółki jest wzrost zysku ze sprzedaży w Eksporcie, ponad 30%
  • Re: Ruszy tu coś? Autor: ~Taco [93.159.154.*]
    Jedynym ale bardzo ważnym. Przychody w Polsce to oni spokojnie odbudują pewnie 3 kwartał już będzie na 0% y/y. Ale skoro byli w stanie eksport w takich warunkach w końcu ruszyć to jest nadzieja że w końcu pójdzie do przodu. Poza tym gdyby nie odpis mieliby zysk. I ogólnie ładnie koszty cieli.
[x]
WAWEL 0,00% 778,00 2026-05-20 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.