Najwiekasza polska firma produkujaca mikrosfere ma szanse na kontrakt z firmą z usa scisle współpracującą z NAS w zakresie druku 3D na skalę przemysłową
Dnia 2020-07-17 o godz. 08:59 ~Toco napisał(a): > Najwiekasza polska firma produkujaca mikrosfere ma szanse na kontrakt z firmą z usa scisle współpracującą z NAS w zakresie druku 3D na skalę przemysłową
W domu mam ścianę z tynku z mikrosfery. Chciałem zobaczyć jak to wygląda. Potem gadałem z prezesem Eko, to była ich mikrosfera. Tak by podbić ciekawy wątek budowlany. Przy samym druku 3 d na skalę przemysłową potrzebny jest wypełniacz, to może być biała mikrosfera
Dnia 2020-07-18 o godz. 23:16 ~Niekumaty napisał(a): > Oczywiście nikt tego nie widzi!
Widzi, widzi. Ci co rozumieją czym się zajmuje Eko Export wiedzą o nieprzeciętnym potencjale produktu ( to nie sezonowy hit typu gra pc, czy maseczka p.pyłowa ). Nie będę się rozpisywał podam tylko mały przykład:
" Mikrosfera ma zastosowanie wszędzie tam, gdzie coś ma być lżejsze, sztywniejsze, lepiej wytłumione i niepalne. Jest wykorzystywana między innymi w budowie kadłubów samolotów Dreamliner, jachtów, czy łodzi. Ma też zastosowanie jako lekki wypełniacz ceramiczny. Dodanie jej do betonu sprawia, że może on wiązać na mrozie. Mikrosfera ma też zastosowanie w sektorze wydobycia ropy naftowej, jako wypełniacz odwiertów. Zwiększa bowiem lejność ostatecznego materiału, dzięki temu urobek wiertniczy dużo łatwiej się wydobywa. Mikrosfera sucha jest szczególnie przydatna jako wypełniacz pianek (PCV, poliuretanów i innych)
W skórcie:
budownictwo ceramika przemysł tworzyw sztucznych przemysł samochodowy przemysł drogowy i geoinżynieria przemysł hutniczy
wnet : - drukarki przemysłowe ( budownictwo ) - zaawansowane prace nad mikrosferą syntetyczną ( jedyna na świecie)
A nie pisałem Kasy jest w bród https://fakty.interia.pl/raporty/raport-polityka-spojnosci-ue/artykuly/news-szczyt-w-brukseli-orban-chwali-morawieckiego,nId,4623441
Kasą będzie a z nią potężny inwestor branżowy w spółce (ptaszki ćwierkają żę na jesień tego roku) Dla znawców branży ekosfery EEx wychodzi na światowego lidera TOP5 Ciągły i rosnący popyt na mikrosfretę gwarantuje EEx olbrzymie profity - dowód ... wzrost marży w 2020 do prawie 20 %