Moim zdaniem niestety, ale wskaźnikowo wygląda na przepompowany balon. Włókniny cieszą się ostatnio mocnym zainteresowaniem, ale porównaj wskaźniki c/z Lentexu i konkurencyjnej Novity. Ta branża to nie gaming, gdzie cena do zysku na poziomie 66,8 jest czymś normalnym. Dla mnie wszystko powyżej 20 musi mieć solidne uzasadnienie. Tu takowych przesłanek się nie doszukałem.
Przyznaje, dywidenda poczciwa. Wielki Orlen daje 1 zł tak jak Lentex, które akcje są sześć razy tańsze. Tak jak wcześniej pisałem...ślubu z Nimi nie brałem, ale póki, co dochowam wierności. Wielkie pieniądze nie zainwestowane, poczekamy...Dziękuję za opinie.
Ja zostałem aby skasować dywidendę . Mam akcje kupione po 8 zeta , więc dla mnie zwrot z inwestycji w tym roku będzie na poziomie 10% netto a akcji nie sprzedałem nawet jednej i nie sprzedam , ale dokupywać już też nie zamierzam . Co do wskaźników to one są przeszłością a przyszłość to dopiero zobaczymy , ale już widać po cenie akcji i obrotach , że to nie tylko pod dywidendę rósł kurs moim zdaniem . Sądzę , że zaczęła się już około 2 tygodnie temu gra pod drugi kwartał po którym oczekuję dużo lepszych wyników . Należy również zwrócić uwagę , że 10 % akcji należy do samego Lentexu a 5% z tej puli zostało właśnie umorzonych . Akcji jest zatem mniej a przez ostatnie kilka lat z około 68 milionów akcji teraz jest około 44 miliony czynnych akcji i być może jeszcze 10% ubędzie . Pamiętam czasy kiedy Lentex miał około 35 milionów akcji i latał dużo wyżej od obecnej ceny . Dzisiaj perspektywy spółki oceniam lepiej niż wtedy . Oczywiście wszystko co napisałem to tylko moje zdanie i nie należy się kierować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne . Pozdrawiam !
Bardzo merytorycznie napisałeś, wskaźniki są z tamtego roku. Godziwa wartość to 15-20 zł. Produkcja idzie na 3 zmiany, nigdy tak nie było, 2q rewelacja, ja za dywidendę dobieram