Ja zostałem aby skasować dywidendę . Mam akcje kupione po 8 zeta , więc dla mnie zwrot z inwestycji w tym roku będzie na poziomie 10% netto a akcji nie sprzedałem nawet jednej i nie sprzedam , ale dokupywać już też nie zamierzam . Co do wskaźników to one są przeszłością a przyszłość to dopiero zobaczymy , ale już widać po cenie akcji i obrotach , że to nie tylko pod dywidendę rósł kurs moim zdaniem . Sądzę , że zaczęła się już około 2 tygodnie temu gra pod drugi kwartał po którym oczekuję dużo lepszych wyników . Należy również zwrócić uwagę , że 10 % akcji należy do samego Lentexu a 5% z tej puli zostało właśnie umorzonych . Akcji jest zatem mniej a przez ostatnie kilka lat z około 68 milionów akcji teraz jest około 44 miliony czynnych akcji i być może jeszcze 10% ubędzie . Pamiętam czasy kiedy Lentex miał około 35 milionów akcji i latał dużo wyżej od obecnej ceny . Dzisiaj perspektywy spółki oceniam lepiej niż wtedy . Oczywiście wszystko co napisałem to tylko moje zdanie i nie należy się kierować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne . Pozdrawiam !