• moja nagorsza inwestycja Autor: ~wow [159.205.110.*]
    zastawiałem sie miesiąc temu czy wejść w harpera, bomed Lubkin czy w tą padlinę... I wybrałem najgorzej bo wierzylem że ta firma ma mocne fundamenty i ciekawy portfel inwestycji... okazało sie że trup HARPER potrawił wzrosnąć 5 krotnie a to padło skacze miedzy 2,70 a 4 zł z przewagą po 3 zł... jestem tak wkur..ny że wypier...m akcje tego śmiecia...
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~Adi [185.44.218.*]
    Tez mialem tego gniota i wywalilem z malym zyskiem
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~Bart [94.254.209.*]
    A co zrobiłeś od siebie aby ta spółka rosła, akcjonariuszu?
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~Jakub [2.58.218.*]
    Tu potrzeba cierpliwości...
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: emptio_spei [185.80.58.*]
    Pamiętaj, że fundamenty to przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnej na GPW, powinny być argumentem drugorzędnym.
    Wszedłem w PCC Exol, spółka z super fundamentami, dodatkowo jako jedna z nielicznych powinna mocno skorzystać na epidemii. Prawie na dzień dobry po wejściu w inwestycję dostałem gonga -20%. Na haku wiszę do dziś.
    Kolejny przykład, dziś kupiłem akcje spółki, która wskaźniki finansowe ma zdecydowanie lepsze od innych spółek ze swojego sektora. Popełniłem błąd, bo nie spojrzałem na woluminy dziennego obrotu, co zawsze robię, na dzień dobry dostałem -14%.
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~Dzeus [37.248.164.*]
    Nie przejmuj się, mam podobnie wiszę tu już prawie miesiąc, tak złej inwestycji już dawno nie miałem. Było cokolwiek innego kupić np że spółek covidovych, albo cokolwiek i można było dobrze zarobić. Wszystko rosło, a w tym czasie tu padaka. Ja już połowę sprzedałem ze stratą, (odrobiłem na JRH) . Być może tu jeszcze wrócę ale nie teraz. Teraz spółki Januarego. Jutro sprzedaje resztę.
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~Wienio [46.232.128.*]
    A ja nie wiszę, kupiłem w dołku, jeszcze przed raportem. Właśnie ze względu na fundamenty spółki. Później jeszcze dokupiłem trochę koło 2 zł. Aktualnie jestem 100% do przodu i mogę sobie czekać. Co się stanie? Zobaczymy jak odwołanie i następne kontrakty. Wyjaśni się.
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~Dzeus [37.248.161.*]
    Podbijam ku przestrodze. Nie pchać się tu!
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~kkk [91.225.158.*]
    miales racje byku ;0 tez wyje.. na lekkim plusie , jak tak maja wygladac ich przetargi to ja dziekuje ;)
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~KarL [217.8.115.*]
    Wiem że pisałem o cierpliwości ale strasznie się to tutaj kisi... Miał być short a zrobił się long. Niestety wszedłem dwa razy, raz z zyskiem 30% i zamiast nie wchodzić drugi raz to lyklem haczyk z potencjalnym kontraktem... I wiszę. Wiem że ta spółka za kilka msc lub rok będzie stała dużo wyżej ale poprostu szkoda czasu bo jest fajny okres na szybkie inwestycje I zbieranie fajnej kaski..
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~Dzeus [31.183.223.*]
    Dobrze napisane. Nie dać się ubrać kolejny raz.
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Dzeus, Ty to chyba chcesz zebrać niżej co :)?
  • Re: moja nagorsza inwestycja Autor: ~Dzeus [31.183.223.*]
    Nie. Ja się już pozbyłem wszystkiego. Miałem ponad 8k papieru sprzedałem z ok 10% stratą i nie tykam tego narazie. Ale tak się w.... Nie o tą stratę chodzi tylko o prawie zmarnowany miesiąc. Brałem inne opcje inwestycji, ale mnie podkusił ten komunikat o przetargu. Dałem się zrobić jak dziecko. Jak wezmę pod uwagę ten stracony czas i to co miałem nabyć to jestem nie 10 ale ponad 200% w plecy. Nie tykam tego, chyba że na 2 spadnie albo niżej, wtedy się zastanowię. Narazie tak jak już wcześniej pisałem January. Na JRH już odrobiłem dawno te 10%.
[x]
APSENERGY 0,69% 4,39 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.