nie wszystkie samoloty stały w miejscu przez 3 miesiące. Część z nich okazjonalnie latała więc już dziś latają z pełnym obciążeniem. oby z tych 5-7 w użytku w krótkim czasie zrobiło się 20...
Zakladaja 50-60% floty w Sierpniu. Uziemione Maxy to 8%, czyli w najblizszych tygodniach mozemy liczyc na 11-14 samolotow w użytku. Każdy lot w Enterze musi być rentowny, inaczej nie lataja. Ryanair moze ma obecnie wiekszy nalot ale wiekszosc pewnie nie jest w ogole rentowna. Pamietajcie, ze Lato 2020 bylo wyprzedane juz w 2019r. Czesc ludzi zrezygnowala, doszli nowi zainteresowani i mamy pełne samoloty. Dodatkowo Enter moze przewiezc klientow dwoch lub trzech turoperatorow najednym rejsie. Opcji jest duzo i warunek jeden, Enter musi zarobić.
Słuchajcie nie bijcie piany samoloty zgodnie z procedurami postojowymi przy długim postoju muszą być zakonserwowane i po ponownym przywróceniu ich do stanu przed konserwacją są w pełnej gotowości operacyjnej więc na bank latają z Paxami od dzis Rainbow ruszyła z lataniem co przekłada się na większą ilośc samolotów w powietrzu teraz z dnia na dzień będzie tego więcej bo ludzie kupują wycieczki zagraniczne i to jest fakt..
@aviator mógłbyś nie pitolić? Zgodzę się, linie regularne obecnie nie latają wypełnione na 100%. Natomiast Enter jako czarter lata praktycznie w pełnym obłożeniu o to jest FAKT. Poza tym nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale to biuro podróży (Rainbow Itaka Tui itd), jako organizator pakietu turystycznego czarteruje samolot danej linii i to biuro podróży płaci za rejs. Niezależnie czy jest na pokładzie 100 czy 189pax. Nie wiem ile razy to można powtarzać i nie wiem ilu jeszcze będzie tu wprowadzać innych ludzi w błąd...