• Inkubator Biznesu Autor: select [213.195.158.*]
    Moją uwagę zwrócił cel utworzenia Inkubatora Biznesu.
    Inkubator ma skupić wokół siebie startupy ale również dojrzałe biznesy, które będą się wzajemnie wspierały. Wiedza a przede wszystkim kontakty udziałowców wiekszosciowych i dostęp do finansowania daje ogromne możliwości.
    Rozumiem to tak, ze JWA poprzez Inkubator będzie budowało sieć biznesu ale na innym poziomie niz JRH do tej pory, który inwestuje i wprowadza na giełdę gotowe biznesy.
    Startupy mają często świetne pomysły, ale brakuje im kontaktów, zasobów ludzkich oraz pieniędzy.

JWA będzie dostarczał swoje uslugi biznesom z Inkubatora, być może jakieś platformy branżowe, marketplace usług itp.

Ja widzę tutaj jeszcze drugie dno a mianowicie, skutkiem ubocznym A być może celem samym w sobie jest wyłuskanie z rynku perełek, startupów typu Columbus i objęcie ich parasolem ochronnym. JRH sam nie jest w stanie weryfikować dziesiątek lub tysięcy pomysłów a tutaj, jak się pojawi coś ciekawego to ma kto wyłożyć finansowanie.

Być może to zbyt daleko idące wnioski ale od tego jest forum. A jakie jest Wasz punkt widzenia?
  • Re: Inkubator Biznesu Autor: ~Inwestor [5.173.197.*]
    To może być drugie MCI! co też od 0 zaczynał i urósł z 20gr do 40zl w x lat i ponad 1mld zł się dorobił wykres i raporty finansowe nie klamia. Bedzie grubo ja nie puszczam jak dojdzie do 5zl, bo może być z 50zl za x lat. Fajnie że dadzą zarobić jeszcze mocniej poprzez udział w emisji z PP, w CWA podobnie może być.. Tam też wchodzę w nowa emisję :)
  • Re: Inkubator Biznesu Autor: ~Tomi [78.22.171.*]
    no dadzą zarobić tylko kiedy ? Chyba nie dziś
  • Re: Inkubator Biznesu Autor: ~Inwestor [5.173.197.*]
    Jestem pewien że Ciszewski obejmie większość akcji w zapisach dodatkowych na te akcje które się nie zapisze ie wtedy będzie miał pakiet większościowy wówczas umowy i Korea na 5 może nawet 10zl ja wchodze w emisję będzie grubo z tym panem tu.. Pozostaje czekać i dobierać póki ktoś oddaje jeszcze w tej cenie a po 5zl i wyżej będę się ewakuowal, a kiedy to nastąpi to już mniej ważne, mam czas poczekam sobie
  • Re: Inkubator Biznesu Autor: ~Rome [31.60.235.*]
    Taaa jak na Compressie zapisali się na wszystko. Weź nie nagabuj ludzi w tak naiwny sposób. A dziś to niby kto się zrzuca?
  • Re: Inkubator Biznesu Autor: ~Paweł [188.146.173.*]
    Albo MCI, albo INC. Albo JRHOLDING w skali mikro. Tak czy inaczej powinni dac fajnie zarobić :)
[x]
ONE2TRIBE 0,00% 0,28 2026-05-28 12:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.