• Szykuje się jakaś ważna informacja od AS-a Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Cześć moby-dick i AS.

Jak tam samopoczucie? Moje świetne. Firma się rozwija, kurs rośnie.
    A Ile już "kancelarii detektywistycznych" pracuje nade mną? Skoro takie zainteresowanie stwarza zwykły "analfabeta ekonomiczny" jak ja. Przecież jestem tak beznadziejny, że nie należy w ogóle o mnie rozmawiać :))) A tu okazuje się, że mam podobno też inną, podwójną płeć. :))) @Diana to chyba było o Tobie jako o mnie :)

AS, wracając do Twojej analizy 15 innych spółek takich jak Newag. Proszę wskaż mi choćby 3 inne firmy z WIG40 lub sWIG80, które przy rocznych obrotach w okolicach 1 miliarda mają wskaźniki r-r EBIT czy zysku netto liczone w tysiącach procent, i które wzrosły raptem o 10%?
    No może chociaż jedną, co przy obrotach 1 miliarda ma wzrost zysku przed opodatkowaniem o 8000% i stoi w miejscu po publikacji oficjalnych wyników? No nie bądź taki, pokaż. Ty się znasz, a ja nie.

• Re: Szykuje się jakaś ważna informacja od AS-a Autor: ~Diana [89.64.91.*]
    Diana ,analfabetka ekonomiczna jest tylko jedna, nie wiem jak na forum innych akcji bo ja mam tylko Newag i Asseco Pol.
    tam się wogóle nie odzywam bo właściwie trzymam ASP tylko dla dywidendy 4 proc to zawsze lepiej niż 1 % na lokacie.
    Miałam też trochę PZU ale wyszłam po 30 zl jak postanowili nie dawać dywidendy i jestem zadowolona. Dokupiłam Newag po 23,80 i 24,00 teraz ze średnią 19,00 zl czekam na Newagu na 30 zl. jesli będa placic dywidende to przytrzymam dłużej jako lokate.
    Zycze wszystkim wysokiej dywidendy,pozdrawiam
  • Re: Szykuje się jakaś ważna informacja od AS-a Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Pozdrawiam @Diana :)
  • Re: Szykuje się jakaś ważna informacja od AS-a Autor: ~AS [80.54.46.*]

Proszę wskaż mi choćby 3 inne firmy z WIG40 lub sWIG80, które przy rocznych obrotach w okolicach 1 miliarda mają wskaźniki r-r EBIT czy zysku netto liczone w tysiącach procent, i które wzrosły raptem o 10%?
    No może chociaż jedną, co przy obrotach 1 miliarda ma wzrost zysku przed opodatkowaniem o 8000% i stoi w miejscu po publikacji oficjalnych wyników? No nie bądź taki, pokaż. Ty się znasz, a ja nie.

Jest to tak infantylne postawienie sprawy do góry ogonem, ze gdybym 1szy raz czytał taki post od razu zapytałbym - " ile ty jestes tu Nieboraku w plecy i od jak dawna"?

Co by nie mówic, mam wrażenie, że i tak jesteś już inwestorem innego kalibru.
    Po 7 latach na forum i  85 897 postów zauważam, że częściowo znajome jest już Tobie  zjawisko wystepowania trendów, z którym należy się liczyc. Czasem odróżniasz trend spadkowy od wzrostowego i nie porywasz się na podawanie dat odpałów do nieba, które wg. Ciebie, mieć miejsce w danym czasie powinny.
    Już nie pamiętam, czy to zabrakło Ci nazw miesiecy, czy nicków, ale ostatnie estymacje, pt.  "będzie tylko rosło" odnosiły się już do ram rocznych (!!!) - szacun. A nie dziennych, miesięcznych - jakie byłes uprzejmy przez 7 lat wskazywać.

Zamiast zaglądać pod ogony, sprokuruj tu choć 1 konkretna wiadomość, zamiast bredni o manipulowaniu jedną akcją.
    Może ten gość Ci pomoże ?
    Ma nawet imię i nazwisko.

michal.pilch@erstegroup.com

• Re: Szykuje się jakaś ważna informacja od AS-a Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    @AS, ja Ciebie nie prosiłem o opinię na mój temat. To nie jest ważna informacja. Przecież wszyscy wiemy, że jestem "analfabetą ekonomicznym". To żadna nowość. A Ty się znasz. No to napisz, które to spółki są aż tak porównywalne z Newagiem. Odpowiedz na pytanie, które sam wywołałeś równoległym wpisem:

"Przykładów spółek w identycznych układach mogę podać 15.
    A wiele z nich ma sporo lepsze wskaźniki.
    Sam mam kilka z NWG włącznie". 

Skoro zacytowałeś moje pytanie to proszę odpowiedz na nie. Sam przywołałeś, że znasz przynajmniej 15 podobnych spółek. No to proszę odpowiedz na moje pytanie zamiast sobie dworować ze mnie.

Oświeć nas maluczkich. Które mają lepsze wskaźniki r-r zysku netto i EBIT i zysku przed opodatkowaniem? Daruję Ci C/WK, bo nawet JSW ma lepsze :)

• Re: Szykuje się jakaś ważna informacja od AS-a Autor: ~AS [80.54.46.*]
    @AS, ja Ciebie nie prosiłem o opinię na mój temat. To nie jest ważna informacja.

To informacja kluczowa dla sprawdzalności prognoz, których postawiłeś setki.
    Jak się sprawdzaly – każdy widzi.
    Mnie się najbardziej podobało jak ogłosiłeś koniec spadków na Forte bo jakiś OFE nakupił.
    A potem jebł*o 80 %
    Prawie jak na filmach.

A Ty się znasz.
     Nie, ze się znam, ale panicznie boje się rynku i drwie z wariatów, którzy sugeruja, ze znaja odpowiedzi na to, gdzie i kiedy kurs powinien być w określonym czasie.
    Gdyby tak było, to nie byłoby czegoś takiego jak Rynek.
    Ja bym go wtedy przejął.

Skoro zacytowałeś moje pytanie to proszę odpowiedz na nie. Sam przywołałeś, że znasz przynajmniej 15 podobnych spółek.

Z samego NC widzę spółek w podobnych układach ok. 10.
    Z głownego  nie zliczałem, wiec mogłem być nieprecyzyjny i może być tego wiecej.  
    Biznesradar i jedziesz – jestes w tym biegły.
    Był tu kiedyś moment, ze wywołałeś do spamowania o wskaźnikach nawet spółkę CDR i próbowałeś tworzyć jakieś analizy.
    Wiec o czym mowa...

Uderz na Stockwatch, może tam będziesz miał bardziej wyrozumiała widownię.
    Dlaczego po tylu latach tego nie zrobiłes ?
    Uprzedzam tylko, że tam jest weryfikacja IP a ludzie tym zarzadzający mają imiona i nazwiska.
    Z pomawiaczami też się nie patyczkują.

Podniecasz się non stop jakimiś rekomendacjami, analizami, wiec masz adres do faceta, co stworzył raport i podjał się określenia wartości godziwej w danym czasie.
    Zapytaj go, dlaczego podał  29zł  a nie 49zł ?
    Będziesz miał jakiś pkt odniesienia, zamiast przerzucać się anonimowo farmazonami w Internecie.
    Nic innego tu nie robisz.

[x]
NEWAG 0,23% 85,40 2025-10-07 17:01:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.