• Cash flow I sprzedaż Autor: ~1pln [83.24.244.*]
    Nie spodziewałem się takiej sprzedaży a w szczególności przepływów pieniężnych - zaskoczenie in plus.
    Dlatego dzisiaj z powrotem wszedłem w ci games.
    Podsumujmy
    Q1 2020 saldo gotówki 14,5 mln.
    W Q2 spółka splacila kredyt w wysokości 6,5 mln oraz musiała pokryć wydatki z bieżącą dzialalnoscia - przyjmuje na bazie Q1 że jest to 5 mln zł.
    Mamy zatem 14,5 - 6,5 - 5 = 3 mln.
    spółka podała że zakończyła Q2 stanem gotówki na poziomie 12,8.
    Wpływy musiały zatem wynieść 12,8 - 3 = 9,8 mln!!!
    Nawet jeśli przyjmiemy że 3mln pochodzi z emisji akcji UL to dalej ze sprzedaży gier wpłynęło do spółki 6,8 mln zł!!!.
    Spokojnie wpływy kwartalne pokrywają wydatki.
    Nawet niech w Q3 wydadzą 5 mln a wpływy będą na poziomie 4 mln to sytuacja ci games przy założeniu że wydadzą sgwc2 w q4 2020 lub nawet w q1 2021 jest OK.
    Nie należy zapominać że niedługo pojawi się gotówką że sprzedaży indykow co pozwoli spłacić dług w wysokości 4 mln zł.
    Z większym zaangażowaniem czekam jednak na ujawnienie fundu > 5%.
  • Re: Cash flow I sprzedaż Autor: ~Arek [37.26.192.*]
    Lykasz ta propagande a w raporcie w sierpniu dowiesz sie ze nie ma zadnego zysku a liczby sa zupelnie inne.
    Zaden fundusz od dwoch lat tu nie wszedl i nie wejdzie. Nie dadza sie wiecej oszukac. Tylko spekulacyjne pidbidki i dystrybucja....
  • Re: Cash flow I sprzedaż Autor: ~wymiataj_stad [37.248.250.*]
    Areczku idz na Krezusa i Ursusa ...
    Zobacz, jak sie ladnie oba rymuja :-)
    Na jakiego grzyba tu siedzis, odcisku na dup ... dostaniesz
  • Re: Cash flow I sprzedaż Autor: ~Arek [37.26.192.*]
    Dnia 2020-07-01 o godz. 23:10 ~wymiataj_stad napisał(a):
    > Areczku idz na Krezusa i Ursusa ...
    > > Zobacz, jak sie ladnie oba rymuja :-)
    > > Na jakiego grzyba tu siedzis, odcisku na dup ... dostaniesz

Mow do mnie jeszcze...

Name
    Sniper Ghost Warrior Contracts
    Latest rank
    621
    Latest price
    17.99 EUR
  • Re: Cash flow I sprzedaż Autor: ~Borys [77.234.44.*]
    Nikt nikogo nie oszukal, spolka wiarygodna jedynie d.. dala w 2017. Na fundusze to trzeba poczekac do ceny 1,50 - 2 zl bo na dzis kapitalizacja jest za mala. Fundy wejda przy tym kursie i pomoga pociagnac go na 2,50 zl i wyzej. Zobaczysz, wyciagniemy ten watek wtedy.
  • Re: Cash flow I sprzedaż Autor: ~as [5.173.96.*]
    Człowieku brak ci elementarnej wiedzy zarówno tej dotyczącej kosztów produkcji gier jak i historycznej tj. mydlenia akcjonariuszy na tej spółki ciągłymi obietnicami. Do tego z roku na rok kurczenie się biznesu. Będziesz kolejną generacją wiszących na haku. Tak widać już musi być. Świat poszedł na przód. CIG nie rośnie, a kto nie rośnie ten się zwija. Nie będzie rosło, bo rosną inni lub bo ty tak chcesz. Kilka tygodni temu ubrani jak ty pisali coś na temat spłaty kredytu na wakacjach. Sprzedaży S4 już nie ma. Jakakolwiek emisja na CIG sam wiesz lub może nie wiesz, jakie miałaby szanse realizacji. Ostatnia 90gr, zero redukcji. Śmieszny mały biznes i zabawa w robinie gier. Słabo wybrałeś.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.75.68.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Cash flow I sprzedaż Autor: ~przeznaczenia_nie_zm [5.173.31.*]
    plec pleciugo byle nie dlugo :-) ...
    Sluchaj mnie gamoniu - wiem dobrze jak tu bedzie, i to duzo do przodu. Ja ci sie przypomnecza jakis czas :-)
    Opowiem ci widzialem i gdzie bylem z profity z inwestycji w te papiery ...
    Ty sie zadowokisz paprykarzem i laweczka w parku miejskim, majac nad swoja tepa glowa walace na ciebie dzikie ptactwo, w tym golebie :-)
  • Re: Cash flow I sprzedaż Autor: pas22 [77.255.45.*]
    Dnia 2020-07-02 o godz. 01:10 oze napisał(a):
    > haha.,dobre. Wszystko co widzimy na CIG to mistyfikacja, ułuda. Przychody CIG w kolejnych kwartałach to czysta zagrywka (pewnie Tymiński sam kupuje swoje gry, żeby nabić statystyki). Indie - drobne, szkoda na to czasu. SGWC 2 - lipa (recenzenci na 100% przekupieni a opinie nabite sztucznie) - bank przedłużył finansowanie - pewnie ze strachu przed Tymińskim (z uwagi na jego opinie wśród forumowiczów bankiera, jako niezwykle przebiegłego człowieka - a wiadomo, takiemu kredytu się nie odmawia). As - specu, czy ty siebie czytasz? Pomijam ciągle powtarzane tutaj sformułowanie "wiszenie na haku" - wskaż spółkę, na której ktoś nie wisi na haku?

(pewnie Tymiński sam kupuje swoje gry, żeby nabić statystyki) oraz (recenzenci na 100% przekupieni a opinie nabite sztucznie) - to są wisienki na torcie tego wywodu. :-)
[x]
CIGAMES 0,00% 2,99 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.