Spółka w długim terminie spokojnie wróci na swoje poziomy. Zainteresowani o tym wiedzą i od dawna skupują walor (nawet były infa o przekroczeniu progu). To nie będzie szło pionowo jak Columbus, ale kto ma czas, ten dużo zarobi. Raport za 2Q wyznaczy kierunek.
"Fakt przechowywania danych na własnym terytorium powinien rozruszać adopcję chmury w regulowanych branżach naszej gospodarki, takich jak choćby bankowość czy ubezpieczenia oraz w sektorze publicznym.
Na razie Polska tkwi w ogonie Unii Europejskiej pod względem wprowadzania chmury. Istotna barierą hamującą takie przedsięwzięcia stanowią często działy IT rodzimych firm."
przestan wklejac te glupoty i poczytaj czym sie cloud zajmuje on nie ma nic wspolnego z chmura obliczeniowa czy chmura do przechowywania danych. Tzn. może trzyma dane w chmurze i ma duże zbiory danych, ale nie zarabia na rozwoju chmur... Szkoda ze nawet nie wiesz co robi firma ktorej jestes udzialowce...
-:)) Konek ty nie siej defetyzmu -:)) tylko pisz z sensem ! Jest okazja cenowa czy nie? Ludzie chcą konkretu a ty sie męczysz z moją osobą ? To nie jest logiczne - na tym forum zajmujemy się inwestowaniem w spółki, a tak sie składa, że CLOUD czeka potężny rozwój i aktualna cena to jakieś historycznie niskie poziomy, które opuszczamy. Ostatnio jak pisałem, że strzeli popyt, to sceptycy co wypisywali ..?
Ja tylko w sprawie obrotów. Akcji jest 4600k z czego 3mln jest w rękach "duzych" A 300k ma Cloud. To zostaje 1300k. Nie wiem jakich obrotów się spodziewajcie? W tym tygodniu przewinęło się 2% tego co jest w wolnym obrocie.