• 12 lat bessy Autor: ~pegasus7 [91.19.254.*]
    Hi
    nie wiem dla kogo stety... a dla kogo niestety...
    Mysle, ze powinienem poinformowac niektorych ... i tych pseudo ... inwestorow, ze USA czeka 12 letnia bessa, z dwuletnim krachem.
    Kiedy Jowisz wchodzi do wodnika , a potem do koziorozca, a to stalo sie w lutym tego roku ... to zalamania trwaja ok 26 do 30 miesiecy.
    Dla dociekliwych proponuje zbadac korelacje pmpg z djia w ostatnich 10 latach

link

a do tego dochodzi rocznica krachu w Japoni ... po dokladnie takich samych probach obrony wartosci akcji jakie obserwujemy teraz w USA. To zenujace zachowanie kapitalu spekulacyjnego odbije sie czkawka na calym swiecie juz niedlugo. Punktem docelowym dla SuP jest 1600 punktow, wg mnie najdalej do lutego 2021.
     Taki maly przyklad, dlaczego spolka majaca wartosc nominalna 7 PLN, moze kosztowac 1 pln na szczycie 10 letniej hossy w usa, gdzie wartosci rynkowe firm przewyzszaja wartosc rocznych przychodow 10 krotnie, a wartosc ksiegowa 20 krotnie
    link
    P.S
    Kupowalem Harpera po 8 groszy, jak nikt go nie chcial, potem sprzedawalem po kilkust % wzrostu, ale zawsze pamietalem ze nawet po resplicie nominal i tak pozostaje 10 groszy.
    Dla niewtajemniczonych, info ...pmpg w przypadku zainteresowania ze strony inwestorow zagranicznych udzialem ... musi odlosic emisje akcji po ...uwaga ...min 7 PLN.
    Niestety zg z polskim prawem emisja nie moze sie odbyc ponizej ceny nominalnej.
    Dla psioczacych na prezesa ... to jest wybitna osobistosc, ktora wie jak bez kredytu rozkrecic kilka biznesow aby je potem wlaczyc do bilansu ... juz niedlugo odkupi obligacje i zlikwiduje odpis na 9 mln pln, a to wtedy wskoczy do bilansu jako zysk...
    Myslec ...prosze, gielda jest dla inteligentnych

Pozdro...M
  • Re: 12 lat bessy Autor: ~Komuch [31.60.91.*]
    Większych bzdur dawno nie czytałem. Wbij sobie do głowy, napisz na kartce i powieś nad łóżkiem. Tylko giełda USA, tam grają największe banki centralne i cały świat oraz fed drukuje bez limitu. Jak to zrozumiesz będziesz milionerem. Co do pmpg, brak słów. Jak tak wspaniale jest to dlaczego nikt z grubasów tego nie widzi?
  • Re: 12 lat bessy Autor: ~student [89.64.56.*]
    zgadzam się z pegasusem
    tu będzie gruboooooo
    komuch jest pesymistą i rozumiem dlaczego ,,,,,te dziesięć baniek odpisu to za rok dywidenda będzie (oczywiście to tylko moje spekulacje)
    jak makler napisał, że będzie jazda to będzie.....
    komuchu wyluzuj to tylko kasa
    Życzę aby i do 100 zł doszedł kurs a prezes się nawócił, wypłacał dywidendy jak państwowe spółki rządzone przez misiewiczow. Ja już bardziej na to wszystko patrzę się bardziej realnie a nie wizjonersko. Dlatego skupiam się teraz tylko i wyłącznie na WIG games. Sądzę że Polska giełda i gospodarka będzie w przyszłości słynąć z produkcji gier, będzie też sporo debiutów i potężnych stóp zwrotu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.56.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 12 lat bessy Autor: ~pegasus7 [91.19.254.*]
    Hallo,
    Skoro podpisujesz sie jako komuch .. to musisz byc wiekowym czlowiekiem, ale jesli podwazasz moja wiarygodnosc i wiedze, to sie mylisz...
    Jestem od 1992 roku maklerem pap, wart, a obecnie w instytucie naukowym czystej energii w BRD, pod jurysdykcja rzadu chinskiego panstwa.
    Inwestuje w opcje finansowe, o ktorych malo kto ma pojecie w Polsce, a w latach 90 tych bylem doradca W. Bialka i Z, Komara,... no ale kto to dzisiaj pamieta...
    P
    Zejdź człowieku na ziemię, jak z Ciebie taki fachman to co robisz na takim g...e? Nie będę pisał o przekrętach prezesa bo nie chce zniechęcać. Cytujesz Białka a czym on zasłynął ? Białek to taki chłopek roztropek, rysuje i porównuje okresy i nic z tego mu nie wychodzi. Może powinnien tak jak Ty sięgnąć do planet, to coś by może mu się sprawdziło. Ale ja go rozumiem, musi coś pisać, bo za to mu płacą. To tak jak Cejrowski, gdyby czegoś nie palnął , to nikt by o nim nie słyszał. Pamiętam jego analizę z 3 lata temu jak amerykańska giełda dzień w dzień przez 3 miesiące miała same wzrosty bez najmniejszej korekty, a mu z wykresu wychodził krach , sam się przyznał że się poddaje. To jest ta właśnie nowa ekonomia , której większości ciężko zrozumieć. To jest giełda która ma tylko rosnąć i ma na niej grać cały świat, a krótkotrwała korekta to wielka okazja do wielkich pieniędzy. Pozostałe giełdy to tło.
  • Re: 12 lat bessy Autor: ~makler [88.199.172.*]
    Pegazus ja pamiętam..
    choć komuch jest bardzo narwany to trochę racji ma
    giełda się zmieniła od tamtych czasów, fundamenty są mało istotne
    papier jest jak walor do zarabiania kasy nic więcej
  • Re: 12 lat bessy Autor: ~Adam [77.65.78.*]
    fiu ,fiu jedziemy na 4 zł,,,,,,,,,,aż nie do wiary
  • Re: 12 lat bessy Autor: ~gala [89.151.32.*]
    No wreszcie wygląda na jakiś popyt i dobry start:)
[x]
PMPG -3,16% 2,00 2025-10-13 15:06:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.