• Podsumujmy Autor: ~Jaja [89.231.91.*]
    1. Dwie gry na Steam w produkcji, w tym jedna ze świetnym i aktualnym tematem kosmosu jeszcze w tym roku.
    2. Dzisiejsza umowa z firmą SS na wzrost monetyzacji TS i TS2. Wystarczy wzrost konwersji do kilku procent aby przy milionowych co miesięcznych pobrań tych dwóch gier spełniły się prognozy o których niejaki tłumik z Tworek pisze od dwóch lat.
    3. Gra MMO która też już powinna być na ukończeniu.
    4. IC ze sporym potencjałem do zwiększenia na mobile i niedługo na Steam.
    5. Debiut TS i niedługo pewnie kolejnych gier na Nintendo.
    6. Coraz to nowe milionowe dotacje zwiekszajace wartość firmy.
    7. Technicznie też świetnie, marubozu, kumulacja, marubozu, kumulacja i tak na przemian na wyższych poziomach. Duże wolumeny na wzrostach, mniejsze na spadkach, dołki i szczyty coraz wyżej. Złoty krzyż, oddalajace się obydwie SMA itp, itd. Klasyczne wyjście ze spodka na miesiecznym.
    8. I to wszystko przy kapitalizacji już po ostatnich wzrostach ok. 50 mln. Jakie kapitalizacje mają firmy z jedną grą na Steam? Wszyscy wiedzą. A tu są dwie gry i pewny interes mobile.
    9.Jasne że będą korekty od czasu do czasu, ale kierunek już obrany, a cel bardzo daleko. Żeby nie było że namawiam, piszę tylko co mam w głowie, każdy decyduje sam. Nie wiem czy o czymś zapomniałem, ale mi to wystarczy żeby tu siedzieć. Nara.
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Ser [188.146.231.*]
    Jak byś tak pisał to bym nie zdezerterował :) zysków - masz wiedzę
  • Re: Podsumujmy Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    i drugie ciekawe posumowanie ..
    liczba wszystkich akcji: 1,161,989 szt. z czego 619 662 to akcje uprzywilejowanie w posiadaniu zarządu nie biorące udziału w obrocie giełdowym ....
    wolumen tego miesiąca do dnia dzisiejszego to 909 428 - mamy dziś 23 więc jeszcze 5 sesji do końca miesiąca
    nadal większość twierdzi ze akcje sa skupowane wiec mamy CUD ..cuda panie cuda akcje sie rozmnożyły .. :) :) :)
    i nawet nikt nie podał informacji o zwiększeniu zaangażowania czy też o przekroczeniu 5 % a to zaledwie około 90 tys szt.  
    tak jak pisałem siedzi "spółdzielnia" i to bardzo doświadczona skoro przy takim wolumenie miesięcznym :
    kwiecień - 644 tys 
    maj - 804 tys
    czerwiec - (do dnia dzisiejszego) - 909 tys
    pilnuje skrupulatnie aby nie przekroczyć 5 % na WZA
    tak wiec akcje mogą se rosnąc i do 200 zł jeśli będą chcieli problem sie pojawi kiedy powiedzą dziękuję za zabawę czyli w momencie gdy osiągną zakładany zysk spółka stoczy sie w bardzo szybkim tempie zdecydowanie szybciej niz trwał zjazd z 210 na 21 zł
    warto mieć taka świadomość .... ale na dzień dzisiejszy mamy super wzrost + 30 % ..:) :) oby tak dalej może kolega Tłumik przestanie marudzić i zrealizuje zyski .. ja mu tego życzę ..:) :)
    Dnia 2020-06-23 o godz. 18:23 ghost-man napisał(a):

> kwiecień - 644 tys 
    > maj - 804 tys
    > czerwiec - (do dnia dzisiejszego) - 909 tys

w formie sprostowania:
    Amibroker przy interwale tygodniowym i miesięcznym liczy wolumen w formie kupił + sprzedał czyli tak jakby razy 2 tak wiec np. w czerwcu liczba akcji która powinna zmienić właściciela - skoro mamy tak potężny skup akcji to 454 714 szt na dzień dzisiejszy .. przypominam ze ponad 90 tys to zmiana ponad 5 % na WZA czyli musi zostać zgłoszona ..

• Re: Podsumujmy Autor: ~Jaja [89.231.91.*]
    Oj Ghost, naprawdę oderwales się już od rzeczywistości na tej spółce. Co Cię tak dziwi wolumen? Zawsze byłeś jego zwolennikiem, kiedyś był dla Ciebie za mały, teraz jest za duży, zdecyduj się. Jedni kupują, drudzy sprzedają bo już zarobili, później znowu kupują a inni sprzedają bo już zarobili , tak działa giełda. Nie wygląda mi to na spółdzielnię, ale nawet gdyby tak było to w końcu twarde fakty, które się sprawdzą, które wymieniłem, sprawią że i spółdzielnia odpadnie. Niecale 50 mln kapitalizacji, pamietaj. Do balona brakuje jeszcze 10 razy tyle.Podobne sytuacje z wolumenem masz na innych spółkach gamingowych gdzie FF jest jeszcze mniejszy i jakoś żadnych teorii spiskowych nie widzę a Ty ciągle wietrzysz podstęp. I tak już od 14 PLN. Czy Twoim zdaniem po sprzedaniu/kupieniu w tym przypadku ok. 500.000 wolnych akcji, które są w obrocie, to handel powinien się już skończyć? Wyluzuj trochę Ghost i naprawdę odpocznij od tej spółki.
    Dnia 2020-06-23 o godz. 18:45 ~Jaja napisał(a):
    . Jedni kupują, drudzy sprzedają bo już zarobili, później znowu kupują a inni sprzedają bo już zarobili , tak działa giełda.

za długo w tym juz siedzę aby nabierać sie na takie "cuda" ... giełda zawsze polegała i będzie polegała nadal na tym aby setki czy tysiące małych - czytaj ulica (czyli i ja :) :) ) .. oddały wszystko co mają (kasę) jednemu lub paru grubym
    gra polega na tym aby tam gdzie żeruje "rekin" złapać jak najwięcej "odpadków" z jego stołu zanim sami nie staniemy sie jego daniem głównym .... czyli łap ile tylko sie da chowaj do kieszeni i znikaj z żerowiska .... gwarantuje Ci ze jeśli prześpisz moment zakończenia "uczty" obudzisz sie mocno zdziwiony ... i to nie jest żadne wróżenie spadków z mojej strony ... uczulam tylko co niektórych aby w swojej euforii nie zapomnieli gdzie się bawią :) :) im więcej euforii tym bliżej końca zabawy .. sprzedaje się na euforii kupuje się na strachu i panice ...

• Re: Podsumujmy Autor: ~Pak-man [89.161.51.*]
    "za długo w tym juz siedzę aby nabierać sie na takie "cuda" ... "

a tak szczerze ghost to siedzisz tu bo liczysz że jeszcze zarobisz czy pozostałe spółki są jeszcze nudniejsze niż ta?
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Zst [89.64.84.*]
    Kurs rośnie bo udało się go odleszczyc z pseudo kolkowiczow pokroju ghost. Którzy udawali specjalistów a dali się wyleszczyc tuż przed prawdziwymi wzrostami.
    :) :) kolejny miszcz .. lub kolejny nick tego same miszcza ... :) :)

ci kółkowicze robią teraz w jeden dzień tyle samo procent na ile wcześniej musieli czekać tygodniami ..:) :)
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Pak-man [89.161.51.*]

"ci kółkowicze robią teraz w jeden dzień tyle samo procent na ile wcześniej musieli czekać tygodniami ..:) :)"

ghost trzeba bylo słuchać jak mówiłem że skupują, ale wolales odgrywać madrzejszego jak wiekszość
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Gracz [31.182.239.*]
    Ghost, nie zgodzę się z Tobą. Uparcie będę twierdził, że są możliwości, aby INWESTOWAĆ w wartość i/lub rozwój spółki. Przykłady: 1. 11Bit, którego kupiłem po 9 zł przed premierą This War of Mine, gdy kapitalizacja wynosiła około 20mln zł. Trzymałem NIEPRZERWANIE 4 lata i sprzedałem po 330 (a mogłem po około 500zł). Teraz 11Bit zarabia w rok więcej niż wtedy cały był warty.
    2. Playway, gdy był po 60 zł to pies z kulawą nogą o niego nie pytał, obroty po kilka tys. zł na sesję, dziś kosztuje 8x więcej i ma milionowe obroty.
    3. Ten Square Games w chwili debiutu kosztował 60 zł i zarabiał 3 mln zł rocznie. Dziś zarabia tyle w około miesiąc i kosztuje blisko 10 razy tyle.
    4. CDprojekt...
    Amica, Stalprodukt, LPP - w przeszłości można było uzyskać niemal tysiące procent na rozwoju tych spółek.
    To tylko przykłady, ale DA SIĘ inwestować w wartość i przyszłość spółki. trzeba umieć tylko przewidzieć rozwój spółki, lub chociaż dostrzec potencjał i szanse. Giełda to nie tylko wykresy i liczby w notowaniach. Po premierze This War of Mine 11 bit uróśł w dwa tygodnie z 9 na 60 zł niemal bez korekty. To są przykłady, gdzie w sytuacji gdy przychodzi fundamentalny game changer, to całe AT można wyrzucić do kosza.
    Jak Tbull zacznie zarabiać, choćby 5 mln miesięcznie, to moim zdaniem 3cyfrowy kurs na horyzoncie. Oczywiście "jeśli", ale widzę na to szanse.
    Pozdrawiam serdecznie.
  • Re: Podsumujmy Autor: ~tłumik [188.146.106.*]
    Niech zatem będzie te "jeśli", ale póki co T-BULL nic nie pokazał, a od 3 lat dużo obiecywał nabijając tu wszystkich w butelkę.
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Jaja [89.231.91.*]
    Pełna zgoda. Z tym że jeżeli zacznie zarabiać 5 mln miesięcznie to kurs będzie wyżej niż tu kiedykolwiek. To byłyby bardzo mocne trzy cyfry. Ale po dzisiejszych komunikatach jest na to duża szansa.
  • Re: Podsumujmy Autor: ~tłumik [188.146.106.*]
    Ależ jestem za :) (!) ... i poza dzisiejszymi :):) (!!) ileż tu było niedzisiejszych komunikatów :):):) (!!!)
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Porada [85.221.156.*]
    Dnia 2020-06-23 o godz. 23:01 ~tłumik napisał(a):
    > Ależ jestem za :) (!) ... i poza dzisiejszymi :):) (!!) ileż tu było niedzisiejszych komunikatów :):):) (!!!)

Panie tłumiku z Tworek doskonale wiemy ,że brałeś kiedyś po 200 zł i nawet w szczycie po 215 złotych . Musisz jeszcze trochę cierpliwie wytrzymać do tych poziomów historycznych- spokojnie papier do nich wróci.
  • Re: Podsumujmy Autor: ~rekin27 [79.163.168.*]
    To ja wam kiedyś napisałem BYŁO 200 zł to kierunek jest wiadomy .... BEDZIE 200 zł .....
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Gracz [94.254.141.*]
    Moja pomylka. Mialo byc 5 mln zl "rocznie", a nie "miesiecznie" i 3cyfrowy kurs tbull...
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Qmx [77.89.86.*]
    Gdzie masz info o tej umowie na wzrost monetyzacji bo nie mogę znaleźć
  • Re: Podsumujmy Autor: ~bart [91.206.96.*]
  • Re: Podsumujmy Autor: ~qmx [77.89.86.*]
    dzieki !
    Swoją drogą to chyba najlepsze info z ostatnich miesięcy, wszyscy wiemy jeśli chodzi o pobrania tych tytułów spółka żadnego problemu nie ma, natomiast monetyzacja wymaga poprawy. Spółka zdała sobie z tego sprawę i wynajęła firmę która się w tym specjalizuje, to świetna wiadomość :)
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Xyyz [194.29.183.*]
    https://comparic.pl/t-bull-pod-waznym-oporem-kolejny-cel-przy-50-zl-zapiski-gieldowego-spekulanta/
  • Re: Podsumujmy Autor: ~xXx [195.189.85.*]
    Na razie, to udział spółki, która ma ponieść monetyzację będzie kosztem dla tbulla. Chyba nie było napisane, jakie będą to kwoty. Zakładam, że jest to jakaś opłata stała + % od osiągniętego efektu. Jeśli plan się powiedzie, to tbull na tym zyska. Jeśli mimo to ilość pobrań zacznie spadać, to i wzrost monetaryzacji niewiele da.
    Na pewno jest to krok w dobrą stronę, ponieważ widać było, że zarząd nie ma pomysłu na odpowiednią monetyzację swoich gier. Ja wyszedłem wczoraj na zamknięciu i czekam z niecierpliwością na raport za Q1.
    Na pewno będę obserwował tą spółkę.
    Pieniądze raczej mają skoro rozpoczynają produkcje kolejnej gry. Ilość pobrań za 1 półrocze 2020 będzie w okolicach 45-46 mln gdzie w 2019 roku było to około 10 mln pobrań mniej, do tego lepsza monetyzacja przez całe półrocze 2020 w porównaniu do poprzedniego roku. Pierwsze 6 miesięcy tego roku wygląda bardzo dobrze i to są już fakty...
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Gracz [83.29.55.*]
    Wielu myśli, że niedźwiedzie spadają z okien, a byki wchodzą po schodach. Wczorajszy dzień pokazał, że niekoniecznie...
    Póki co jak na wczorajszy 30% wzrost to korekta dość płytka
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Gracz [83.29.55.*]
    Wielu zmęczonych, którzy kupowali o około 30 zł, po ponad roku kiszenia wyszli na zero i chcą się pozbyć waloru. Ja sam zaczynałem kupować po 30 kilka. Po uśrednieniu mam średnią około 20. Tylko, że dziś spółka jest w dużo lepszej sytuacji niż półtora roku temu w tych wycenach, wg mnie oczywiście.
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Jaja [31.0.67.*]
    Sprzedawać po teraz po takich infach i przed symulatorem kosmosu to nie jest najrozsądniejszy pomysł. No ale każdy decyduje sam.
  • Re: Podsumujmy Autor: ~qmx [77.89.86.*]
    korekta wzieta w locie, mysle ze są szanse na zielone close dzis

pierwszy cel 50 zl tam powinien sie pojawic albo opór albo wciągnięte wszystko jakk lecii :)
  • Re: Podsumujmy Autor: ~Jaja [31.0.67.*]
    Widać że coraz mniej sprzedajacych. Jak przejdziemy przez opór 38 to później już 50 będzie formalnoscia na pierwszy rzut. A później....
  • Re: Podsumujmy Autor: ~borewicz07 [217.171.62.*]
    a następnie 80 pln na które czekam jak cygan na rentę
[x]
TBULL 1,54% 3,96 2025-09-23 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.