• do lucjusza Autor: ~pracownik [94.172.144.*]
    lucjusz te swoje wykresiki może sobie wsadzić w d..... Nic to nie da, bo w spółce dzieją się b. złe rzeczy i przez to będzie dołować. Mnie to g.... obchodzi, bo jako pracownik mam tylko 40 darmowych akcji, więc czy cena bedzie 8 zł czy 18 zł to i tak jest wielkie g.... Ale nie lubie, jak ktoś nie ma pojęcia jak marnotrawi się w tej spółce pieniądze (poprzez brak śledzenia kosztów powstałych z winy obsługi pociągów, czyli uszkodzeń taboru), a się idiotycznie wymądrza. Cała ekipa zaządzająca w pewnym sensie ma to w nosie bo wie, że nie można ogłosić upadlości tej spółki, bo powstała z mocy ustawy. Dlatego całe dyrektorstwo i naczelnikostwo nie boi się że może znaleźć się w pewnym momencie na bruku... Ot cała prawda.
  • Re: do lucjusza Autor: ~krzys91 [89.64.28.*]
    takiego naganiania na wzrosty jak lucek to jeszcze nie widzialem, na szczescie coraz mniej frajerow , lucek daj juz sobie spokoj i oszczedz ludziom swoich smiesznych wywodow, nic z wizjji pseudoprezesa sie nie sprawdzilo, bajki o potedze zamieniaja sie w ruine, taka prawda, jeszcze adas zostal fantasta
  • Re: do lucjusza Autor: ~Lucjusz [47.89.8.*]
    Dnia 2020-06-18 o godz. 17:20 ~krzys91 napisał(a):
    > nic z wizjji pseudoprezesa sie nie sprawdzilo

Kim Ty jesteś że tak mówisz o naszym Prezesie? Oczywiście że może być tak że zbyt optymistycznie ocenia sytuację i daje newsy ze słabymi PR-wicami które są lekceważone ale pytanie zasadnicze: dlaczego to robił? wg mnie chciał dać jakaś nadzieję i przejść przez te Morze Czerwone i pewnie jak Trzaskowski zarzucający rządwoi umowę z koronawirus dogadał się z klientami jak AMP że hutę mu zamkną a substytutem będzie pandemia i spadnie też zapotrzebowanie na węgiel.

Straty powstały, nie wykorzystujemy pełnego potencjał a PIS zafundował nam wysokie zarobki ale poniżej kosztów pracować nie będziemy albo wyrzucać ludzi jak walizki na peron. Jeśli dogadamy się ze ZZ to przy akcpetacji wzajemnej.

A teraz zapisz sobie: mamy być jedynką w Europie, wykorzystamy Jedwabny Szlak do ROC i na dziś bez chłodni wozić będziemy to co się da, wykorzystamy potencjał Trójmorza i interesu Ameryki dla EU w tej części a DB Cargo zaatakujemy na ich terytorum jadąc do Holandii i im nasr----na wycieraczkę i niech "papier" oddają i się wynoszą, a na kolanach błagają o wybaczenie za mordy w Indonezji bo PL nie jest kolonią dla tej "mentaloności", wierz mi znam ich zbyt dobrze.
    Dnia 2020-06-18 o godz. 17:16 ~pracownik napisał(a):
    > lucjusz te swoje wykresiki może sobie wsadzić w d..... Nic to nie da, bo w spółce dzieją się b. złe rzeczy i przez to będzie dołować. Mnie to g.... obchodzi, bo jako pracownik mam tylko 40 darmowych akcji, więc czy cena bedzie 8 zł czy 18 zł to i tak jest wielkie g.... Ale nie lubie, jak ktoś nie ma pojęcia jak marnotrawi się w tej spółce pieniądze (poprzez brak śledzenia kosztów powstałych z winy obsługi pociągów, czyli uszkodzeń taboru), a się idiotycznie wymądrza. Cała ekipa zaządzająca w pewnym sensie ma to w nosie bo wie, że nie można ogłosić upadlości tej spółki, bo powstała z mocy ustawy. Dlatego całe dyrektorstwo i naczelnikostwo nie boi się że może znaleźć się w pewnym momencie na bruku... Ot cała prawda.

Myślisz że jak napiszesz że jesteś pracownikiem, wskażesz na niekorzystne wydarzenia to ot tak biorę to za dobrą monetę!

Ze zwykłej życzliwości, nawet jak jesteś pracownikiem w rzeczywistości to swoje 40 akcji zakop głęboko bo 4 tyś zł to już w przyszłości dobry rower np e-bike.

Twoje spojrzenie jest proste, jak to w Zaborze Rosyjskim, naczialnik to nacialnik i trzeba psioczyć i w nerwia jak krawaciarze myślą że wiedzą lepiej. Zdrowy rozsądek potrzebny jest każdemu, realizm i że prawem każdego pracownika jest godnie zarobić i pracować na najnowocześniejszym sprzęcie jaki proponuje rynek ale jeśli masz jakiś telefon to w pomyśl teraz. Przed nabyciem Polkomtela to była taka Nokia, bez treści a jedyną treścią był SMS, moloch duży i drogi a teraz w salonach prawie mało kto pracuje jak w innych.

link

Jako praconik ciągnący skład albo pełniący inną funkcję chciałbym byś w każdy państwie czuł się że pracujesz w najlepszej spółce w Europie a mapka to tylko nasza domena choć operować mamy na wszystkich korytarzach.

ZZ czyli strona społeczna musi zrozumieć że albo odniesiemy sukces albo nas nie będzie, nie ma co mówić i straszyć że zrobimy strajk bo nam się należy.

Koszty o których mówisz powstają w każdy podmiocie ale ich skala nie powinna przekraczać 2% i o wiele istotniejsze są przede wszystkim koszty pracy, paliw-energii i trafnych inwestycji.

Może to będzie potraktowane z humorem ale ja pracowałem jako młody człowiek dla PKP i miałem w wakcja sprzątać wagony ale i szczotą na kiju je myć, i że trudno się czyściło tylko wodą to o ile pamiętam była to soda :))) i tak umyłem że mnie wyrzucili bo umyłem do farby podkładowej. To co jest zabawną historią a sprawa jest przedawniona (dla tych życzliwych) to tak właśnie trzeba zrobić z Cargo, zmyć ten brud który się nagrodadził.

Cargo ma jeszcze 10 lat bo tyle zajmiej transformacja i zmiana miksu energetycznego a nim nasi się ruszą z miksem wodorowym to my tam będziemy. Dziś cenowo wodór to kosmos, stąd ma propozycja jego importu właśnie z Ukrainy i instalacji analizatorów z atomu , to nasz towar i potentacji jak PKN czy Azoty nie mają szans. Przy bazach PKP Cargo mogą powstawać stacje wodorowe jak w kiedyś w każdy PGRze.

Pracownik Cargo to nasze największe aktywo, ale aż tylu ich nie potzebujemy a o średniej wieku 50-ciu lat dla doświadczonych maszynistów pamiętamy.

Dewastacja i złodziejstwo przy inwestycjych to zadanie dla Policji albo SOK.

• Re: do lucjusza Autor: ~pracownik [94.172.144.*]
    lucek, ile ci prezes płaci za te bzdety?? Chłopcze ja w tej firmie pracuję prawie 40 lat!! i znam ją od podszewki, wiem co jest patologią i dlaczego tak jest. Od 1990r. na PKP była juz cała armia naprawiaczy tej firmy i co jeden to geniusz krytykujący swojego poprzednika, a tak naprawdę to taka sama łajza jak poprzednie. Znam też przedstawicieli załogi w radach nadzorczych w PKP i wiem co to za materiał wiedzy..... Gdyby to byli ludzie na poziomie, to nie trzymali by się kurczowo kolei tylko pokazali jak sprawdzaja sie w prywatnym biznesie. Orłów nie ma więc nie wyfruną, spoko... Ale to są zwykłe ciamajdy, nieudaczniki... Dziś nam przysłali info w poczcie, że jedna firm ma dla kolejarz benefity. Tak naprawdę to jest badziewie a nie benefity. Jednym z nich jest oferta z Orange dla kolejarzy abonamientu za 55 zł/mc, podczas gdy ja za taki sam pakiet płace w Orange 35 zł!!! Ciamajdy chcą robić pracowników w bambuko... Więc nie dziwię sie że im nieprzychylni nazywają ich pis dziel cami...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [47.89.8.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: do lucjusza Autor: ~PISdzielec [213.172.180.*]
    juz od lat mowie PELNA PRYWATYZACJA wszystkiego co tzw panstwowe finansowane z pienidzy kradizonych podatnikom,obywatelom!!!!!

NIE SLUCHAJĄ!!!

efekty widoczne,jak wszedzie prwyatny biznes rozwija sie a tzw panstwowwy poprzez interwencjonalizm upada albo doprodza do podwyzek podatkow celem reanimacji trupow!!!

tak upadlo wiele firmi krajow wlasnie przez interwencjonalizm!!

masz racje,sam pytałem pracowników,ale na tzw odbicie tylko Cargo kupiłem,bo mialem gotowke z rafako niestety sytuacja Cargo ociera sie o dramatyczna (wyniki) i PISdzielce :)
  • Re: do lucjusza Autor: ~doPracownik [89.229.210.*]
    no nie ciekawa sytuacja, skoro tak jest że takie marnotrawstwo ze strony kierownictwa taboru kolei żelaznej, a dlaczego tak mało akcyjek sypnęli pracownikowi czy oby za mało pracuje w tej firmie kolesi.
    Dnia 2020-06-18 o godz. 22:24 ~doPracownik napisał(a):
    > no nie ciekawa sytuacja, skoro tak jest że takie marnotrawstwo ze strony kierownictwa taboru kolei żelaznej

Przede wszystkim trzeba dostarczyć dowodów bo na tą chwilę to pomówienie a niegospodarność czy działanie na szkodę powierzonego majątku jest sprawą karalną i gdyby nie Platforma Obywatelska partia złodziei to art 585 KSH by istniał i działania z urzędu na niegospodarne zarządy.

Jakoś się tak składa że wskazanie złodziejstwa na giełdzie nie można tu opisywać i wpisy są usuwane ale zarząd można pomawiać a każdy kto stanie po stronie uczciwej walki, gry fair to człowiek prezesa zarządu.

Może oglądajcie mniej tej niebieskiej telewizji bo umysły macie sformatowane i co się stanie jak ją wyłączą?
  • Re: do lucjusza Autor: ~amento [89.229.210.*]
    też uważam że za Rządów PO było jeszcze większe marnotrastwo niż teraz nie było 500+ a na wszystko brakowało
    to fajnie bedzie kogo wsadzac z PIS art 585 jestem ZA!

Dnia 2020-06-18 o godz. 23:20 ~PISdzielec napisał(a):
    > to fajnie bedzie kogo wsadzac z PIS art 585 jestem ZA!
    >

art 585 K.S. H. nie ma i działania za niegospodarność z urzędu, substytutem jest art 296 K.K. i akt prywatny pokrzywdzonego który na własny rachunek musi udowodnić i zamówić często ekspertyzy bardzo kosztowne i panuje samowola ale taki "prezent" dla Platforma a nie PIS.

PIS dla własnego dobra winien ten bat przywrócić...
    bo to jest komuna!

dlatego malo

komunisci tak dzialja,damy wam troche,ale sobie wezmiemy wiecej!!!!

a wy to KUPUJECIE!

cały czas!!!

tylko po roznymi nazwami :

kiedys AWS-UW dzis PO,PIS itd kiedys SLD dzis Nowa Lewica!!!!!!!!!!!!!

tfu!!!!
  • Re: do lucjusza Autor: ~amento [89.229.210.*]
    no to jutro korekta 14,4 bo urosło już za dużo przy tych stratach
  • Tylko Trzaskowski. Szansa dla PKP. Autor: ~Gonzo [83.10.115.*]
    J. W
  • Re: Tylko Trzaskowski. Szansa dla PKP. Autor: ~amento [89.229.210.*]
    popyt na węgiel najmniejszy od czasów II wojny światowej, nie tylko odczują to kopalnie które będą bankrutować ale odczuje to znowu PKP C. bo skoro nie ma zbytu na wegiel nie będzie miał co wozić, węgiel w Polsce jest po prostu za drogi a państwo utrzymuje nierentowne kopalnie, w czasie zrazy i zakażeń refunduje pensje, czy nas na to stać.
  • Re: do lucjusza Autor: ~Kot [78.31.89.*]
    :) grubo
[x]
PKPCARGO -1,64% 14,99 2026-05-15 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.