Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  15,60 zł , zmiana od tamtej pory: -3,91%

Re: do lucjusza

Dnia 2020-06-18 o godz. 17:16 ~pracownik napisał(a):
> lucjusz te swoje wykresiki może sobie wsadzić w d..... Nic to nie da, bo w spółce dzieją się b. złe rzeczy i przez to będzie dołować. Mnie to g.... obchodzi, bo jako pracownik mam tylko 40 darmowych akcji, więc czy cena bedzie 8 zł czy 18 zł to i tak jest wielkie g.... Ale nie lubie, jak ktoś nie ma pojęcia jak marnotrawi się w tej spółce pieniądze (poprzez brak śledzenia kosztów powstałych z winy obsługi pociągów, czyli uszkodzeń taboru), a się idiotycznie wymądrza. Cała ekipa zaządzająca w pewnym sensie ma to w nosie bo wie, że nie można ogłosić upadlości tej spółki, bo powstała z mocy ustawy. Dlatego całe dyrektorstwo i naczelnikostwo nie boi się że może znaleźć się w pewnym momencie na bruku... Ot cała prawda.

Myślisz że jak napiszesz że jesteś pracownikiem, wskażesz na niekorzystne wydarzenia to ot tak biorę to za dobrą monetę!

Ze zwykłej życzliwości, nawet jak jesteś pracownikiem w rzeczywistości to swoje 40 akcji zakop głęboko bo 4 tyś zł to już w przyszłości dobry rower np e-bike.

Twoje spojrzenie jest proste, jak to w Zaborze Rosyjskim, naczialnik to nacialnik i trzeba psioczyć i w nerwia jak krawaciarze myślą że wiedzą lepiej. Zdrowy rozsądek potrzebny jest każdemu, realizm i że prawem każdego pracownika jest godnie zarobić i pracować na najnowocześniejszym sprzęcie jaki proponuje rynek ale jeśli masz jakiś telefon to w pomyśl teraz. Przed nabyciem Polkomtela to była taka Nokia, bez treści a jedyną treścią był SMS, moloch duży i drogi a teraz w salonach prawie mało kto pracuje jak w innych.

link

Jako praconik ciągnący skład albo pełniący inną funkcję chciałbym byś w każdy państwie czuł się że pracujesz w najlepszej spółce w Europie a mapka to tylko nasza domena choć operować mamy na wszystkich korytarzach.

ZZ czyli strona społeczna musi zrozumieć że albo odniesiemy sukces albo nas nie będzie, nie ma co mówić i straszyć że zrobimy strajk bo nam się należy.

Koszty o których mówisz powstają w każdy podmiocie ale ich skala nie powinna przekraczać 2% i o wiele istotniejsze są przede wszystkim koszty pracy, paliw-energii i trafnych inwestycji.

Może to będzie potraktowane z humorem ale ja pracowałem jako młody człowiek dla PKP i miałem w wakcja sprzątać wagony ale i szczotą na kiju je myć, i że trudno się czyściło tylko wodą to o ile pamiętam była to soda :))) i tak umyłem że mnie wyrzucili bo umyłem do farby podkładowej. To co jest zabawną historią a sprawa jest przedawniona (dla tych życzliwych) to tak właśnie trzeba zrobić z Cargo, zmyć ten brud który się nagrodadził.

Cargo ma jeszcze 10 lat bo tyle zajmiej transformacja i zmiana miksu energetycznego a nim nasi się ruszą z miksem wodorowym to my tam będziemy. Dziś cenowo wodór to kosmos, stąd ma propozycja jego importu właśnie z Ukrainy i instalacji analizatorów z atomu , to nasz towar i potentacji jak PKN czy Azoty nie mają szans. Przy bazach PKP Cargo mogą powstawać stacje wodorowe jak w kiedyś w każdy PGRze.

Pracownik Cargo to nasze największe aktywo, ale aż tylu ich nie potzebujemy a o średniej wieku 50-ciu lat dla doświadczonych maszynistów pamiętamy.

Dewastacja i złodziejstwo przy inwestycjych to zadanie dla Policji albo SOK.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PKPCARGO -1,64% 14,99 2026-05-15 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.