• dobra spólka nie ma co? Autor: ~pg [79.190.247.*]
    link 

może bedą mieli zysk ale jaja rosło pod marzenia , a nie wiadomo jak odwołania pozostałych oferentów , po wtóre ciekawe jak z rentownością bo genaralnie to kiepściutko spólka wybitnie spekulacyjna można trafić na rakietę lub za godzinę na ubranko w zatopione buciki w donicy z betonem
  • Re: dobra spólka nie ma co? Autor: ~gfdgfdg [159.205.236.*]
    A jeżeli mam srednia 1,78zł to też jestem 'ubrany' w cementowe buciki?
  • Re: dobra spólka nie ma co? Autor: ~KarL [217.8.115.*]
    Tak jak wcześniej ktoś już pisał. Kilkukrotnie podczas sesji będą się zdarzać właśnie tego typu ruchy ze strony silniejszych aby Ci że słabsza ręką i jaja mi oddali co mają. Tendencja wydaje się że od wczoraj będzie wzrostową... Mimo wszystko
  • Re: dobra spólka nie ma co? Autor: ~CCCP [79.184.74.*]
    No tak, zresztą nikt nie wie. Społka mówi, że MOŻE będą zyski. Ale MOŻE, a inne spółki piszą, że BĘDĄ.
    Kurs rośnie pod marzenia, a zobacz kurs CCC, Tauron, banki i inne. To wszystko marzenia.
    Może wybudują elektrownię wiatrową, może votovoltanikę, sprzedadzą mln. szt. kaloszy Bangladeszu (CCC), itd, itd.
  • Re: dobra spólka nie ma co? Autor: ~eddy [213.25.153.*]
    Rynek dyskontuje przyszłość. Powtarzam tak jak wczoraj pisałem.
    Kto takie głupoty Tobie nagadał, dajesz się manipulować. Dyskontuje przyszłość, szczególnie jak dziennie zakres -15%.
    O wzroście, spadku możemy mówić przy stabilnym kursie, o lekkich wahaniach, o perspektywach, itd. A tutaj nic, kompletnie nic nie można wywnioskować, poza wzrostem +15, jak i -15%. Na czym polega więc dyskontowanie przyszłości przez "RYNEK" jak piszesz?
    Moim zdaniem z raportu finansowego jak i wywiadu z prezesem wynika że jest olbrzymi potencjał w firmie. Pamiętajmy ze po mimo już 25 lat na rynku jest to firma rozwijająca się.
    Prezesa możesz poczytać do poduszki. Jak każdy, będzie gaworzył poprawnie, a niby co ma mówić, źle?
    Chociaż mu dobrze z oczu patrzy i jakby nie kręciel i nie mieszacz. Wie co mówi, to prawda, to czuć, że zna się na tej "robocie elektrycznej". Spółka na pewno perspektywiczna, bez dwóch zdań.
    Widać fachury, znają się na rzeczy, a nie troki od kaleson. Poważna branża, możliwości są i będą, rozwój zapewniony.
    Tu nie ma mowy o trendach w modzie, kaloszach z Bangladeszu i sukienkach w galerii.
    Teraz podłączyli się kółkowicze i pogrywają kursem, skoczki tzw., kurs lata jak oni zagrają. Trzeba uspokojenie. Tyle w temacie.

Z oczu dobrze patrzy... Hehe dobre. To jakiś nowy sposób na przewidywanie zachowania się kursu? Będzie północ napewno. Nie liczę wczorajszego skoku pod koniec sesji ale od wczoraj jest widoczny trend rosnący i mam nadzieję że tak zostanie(oczywiście z małymi korektami). Historia GPW już nie raz pokazała że akcje nawet od kilkunastu zł potrafiły urosnąć do kilkuset albo kilku tysięcy. Nie twierdzę że w tym przypadku tak będzie ale napewno firma ma spory potencjał aby swoją wartość znacząco podnieść.
    Panie Karl, czy pisząc "dobrze z oczu patrzy" oceniałem wysokość kursu?
    Ze zrozumieniem słowa pisanego kłopoty, ok. Taki mamy klimat, jak mawiała celebrytka PO.
    Na pewno piszemy oddzielnie Karl, znawco AT i historii giełd.
    Wysokością kursu akcji Karl nie podnosi się wartości spółki, fachowcu od historii giełd.

• Re: dobra spólka nie ma co? Autor: ~APS [79.184.35.*]
    Przecież oni cały czas się rozwijają i inwestują. Stąd są wyniki jakie są. Fabryka w Afryce, żeby produkować komponenty - to kosztuje. Ale tylko tak da się rozwijać i powiększać swoją kapitalizację, realną wartość i przychody. To jest kluczowe, nie to czy pokażą zysk netto. Jak firma inwestuje i jest w trakcie ekspansji, podpisuje rekordowe kontrakty to nikt nie patrzy na zysk netto.

Przykład:

DataWalk - przynoszą straty i rosną cały czas. Mają już ponad 550 mln kapitalizacji, a nie zarobili złotówki. A na drugim biegunie są firmy, które zarabiają i mają c/z poniżej 5, ale nikt ich nie rusza. Rozwój i przyszłość się liczy.
  • Re: dobra spólka nie ma co? Autor: ~CCCP [79.184.67.*]
    Nadchodzi uspokojenie chyba. Obrót zmalał, to fakt. Wczoraj na koniec ktoś podbił ok. 1000 szt. z 3 na 3,12. To dziwne zjawisko.
    Bo jakby uważał, że nisko to brałby parę K. A przy tak małej ilości to nie wiem co myśleć.
  • Re: dobra spólka nie ma co? Autor: stasiek13 [185.149.0.*]
    Niedługo podpiszą umowę za 88mln i wtedy więcej osób się dowie, co oczywiście będzie oznaczało wzrosty. Teraz jest tanio
[x]
APSENERGY -1,57% 2,50 2025-12-08 16:13:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.