• Wyniki super, popyt bez podaży. Autor: ~Myślący [77.65.14.*]
    To się już dzisiaj nie otworzy. Szkoda, że wczoraj nie dobrałem. Dziś się nie otworzy a jutro jeszcze wyżej, papieru nie ma na rynku.
  • Re: Wyniki super, popyt bez podaży. Autor: ~Mario [95.41.11.*]
    że nie ma to jest prawda ::)))
    Popyt- podaż pojęcie podręcznikowe nie ma zastosowania do tej szulerni.
    Zacznie automat ustawiać arkusz sprzedaży (cały) i mamy podaż,że ho,ho. Jak w ostatnich latach.
    Myslący sam wiesz,pamiętam twoje wpisy z Patentusa.
  • Re: Wyniki super, popyt bez podaży. Autor: ~Lel [193.192.179.*]
    A dlaczego ktoś by chciał to sprzedawać?
  • Re: Wyniki super, popyt bez podaży. Autor: ~aaa [89.228.11.*]
    Wyniki super bo zyska netto jest spowodowany sprzedażą środków trwałych

W dniu 25.03.2020 r. Spółka MOJ S.A. dokonała sprzedaży do Firmy Węglokoks S.A. dwóch środków trwałych:
    1. Zaginarka KBA – 40: cena sprzedaży netto 2 484 995,40 zł – umorzenie 571 199,90 zł – zysk z tytułu zbycia środka trwałego 1 913 795,50 zł. 2. Nożyce do cięcia Caddy 63: cena sprzedaży netto 1 367 177,40 zł – umorzenie 327 600,00 zł - zysk z tytułu zbycia środka trwałego 1 039 577,40 zł. Ogółem zysk z tytułu zbycia obu środków trwałych wyniósł 2 953 372,90 zł

źródło: INFORMACJA DODATKOWA DO SPRAWOZDANIA FINANSOWEGO MOJ S.A. ZA I KWARTAŁ 2020 R. strona 6

to znaczy że ten zyska netto 3 008 000 zł - 2 953 372,90 = 54 627,10 zł prawdziwego zysku z świadczonych usług przez firmę. W porównaniu do analogicznego okresu z 2019 jest to spadek o 821 372,90 zł czyli o 93,76 procenta.
  • Re: Wyniki super, popyt bez podaży. Autor: ~prosty_chlop [176.221.121.*]
    jesteś pewien że spółka nie ma więcej tego rodzaju rezerw?
    jasne, że 3mln nie powtórzą w kolejnym kwartale, ale rzuć okiem na majątek, kapitały własne i aktualną wycenę rynkową
    teraz po prostu widać, że to co siedziało w aktywach nie jest nadmuchanym szmelcem, a faktyczną wartością wymienialną na gotówkę (nawet z górką, o czym świadczy dodatni wynik na operacji) 
  • Re: Wyniki super, popyt bez podaży. Autor: ~Korben [31.1.190.*]
    Cos kupili, cos sprzedali, na tym polega biznes. Moze warto uwzglednic wyceny majatkowe (wyceniaja MOJ na ponad 4pln)
    Maja zysk w tym kwartale i rok tez bedzie na +. Rozszerzaja dzialalnosc - dostosowuja sie do rynku. Tyko chwalic Zarzad za to. Spodziewam sie ze mocniej pojda w energetyke i deweloperke (maja wlasne grunty).
    A poza tym przeciez nadal wyceniam spolke z dyskontem do wskaznikow za 2019, ktore wzrosna po uwzglednieniu wyniku 1q.
    Mam tą spólkę od debiutu ::))) Dobrze przeciągnęli mnie przez stół !!
    Developerka tu była ,a czy jest to nie wiem.
    Optymistycznie piszecie. Proponuje również skubnąć Patentus . Sytuacja taka sama .
  • Re: Wyniki super, popyt bez podaży. Autor: ~111 [89.228.11.*]
    coś kupić coś sprzedać to każdy umie pytanie czy firmą potrafi zarabiać a widać że nie, ze sprzedażny zysk 3 mln a z działalności faktycznej 50 k mizernie
    No wlasnie nie kazdy co widac po wynikach innych spolek (ktorych kursy czesto sa wyzsze od wycen fundamentalnych, albo nawet jada na stratach). A MOJ potrafi - co widac np. po regularnym przyroscie kapitalu wlasnego - sprawdzone co rok od 2015 na koniec kazdego roku.

Daja rade, tylko byli nieazuwazeni przez rynek bo sa kwalifikowani do niemodnego sektora i do tego kurs i obroty wykluczaly MOJ z niektorych portfeli. Np Parkiet nie pozwalal analitykom na typowanie spolek o kursie ponizej 1pln.

Wejście na gpw było gdzieś ok 7 zł,
    Mogę dodac dobrzy oszuści i manipulanci siedzą za sterem .Ile to już lat,
    Na szczęście nie umarłem ::)))
    Passa sie odwraca, kilka lat spadala, kilka konsolidowala (spodek) niech kilka rosnie :)
  • Re: Wyniki super, popyt bez podaży. Autor: ~Infi [31.0.47.*]
    Super
[x]
MOJ -1,23% 1,60 2026-05-18 12:54:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.