Rynek e-commerce "wartość sprzedaży online w Polsce rośnie rok do roku: średnio o ponad 18 proc. rocznie. To jeden z najlepszych wyników w Europie"
Sezonowość działalności sprzedaż w drugim półroczu jest większa od sprzedaży generowanej w pierwszej połowie roku (nieznacznie większa)
Trzy zmianowy system pracy (???)
Na minus Kurs dolara (średnia cena) Q1 3,92 Q2 4,12 Kurs euro (średnia cena) Q1 4,33 Q2 4,52
Więcej mi się nie chcę wypisywać :D
To że nie ma minusów nie znaczy że chce naganiać do zakupy, po prostu proszę dodać swoje uwagi, akcje TIM już posiadam. Przedstawiłem kilka czynników, TIM jest mocno uzależniony od branży elektrycznej i budowlanej więc zakładam że jeżeli firmy z tych branż rosną czyli jest to dobry znak dla firmy TIM.
nie będę kłamał że tak będzie ale nie zdziwi się jak dobijemy do oporu na 11,9 i tam po wynikach rozstrzygnie się czy go wybijemy w zależności od raportu :)
jeszcze dodalem po tych zakupach co nieco ale widze,ze moderator bardzo uparty... wszystko na Tim'e dziala bez zarzutow.. robia kasiorke, strona i obsluga 1 liga Viva Tim!
Panowie ja pamiętam czasy kiedy kupowałem po 3.10 pln to był 2004 potem w 2007było 64 pln przytrzymalem A teraz plus minus 11/12 pln marne pocieszenie czekajmy na 29 czerw..sprzedaż skokowa obstawiam w okolicach minimum 30% ruszyła trzecia zmiana w weekendy..
Ktoś tu na forum bardzo trafnie napisał dlaczego kurs stoi na tym poziomie. Ta spółka jest za dobra na naszą giełdę. Inne gnioty, które mają milionowe straty potrafią rosnąć, wiem że to czysta spekuła ale idą w górę, po dobrym infie jest eksplozja i widły za widłami. Nasz TIM jest za dobrze prowadzony i nie chcę gdybać ale jesli to się nie zmieni to dojdzie do tego, że zdejmą go z giełdy.
Czemu szkoda. Kto miał głowę na karku to nakupił i teraz jest zadowolony. Ale TIM to dalej jeszcze dobry deal aby dokupować. Rok temu był skrajnie niedowartościowany, teraz jest po prostu niedowartościowany. Do końca roku jak będą takie wzrosty (a wiele na to wskazuje że mogą jeszcze przyspieszyć) to może 40 zł zaatakować. A w przyszłym roku przy kontynuacji trendu biznesowego będzie się kierował w stronę historycznych maksimów. W końcu teraz realizuje się to, czego obietnica wywindowała kurs ponad 60 zł - więc czemu miałoby się to nie powtórzyć skoro teraz to już nie obietnica a fakt?