Sprzedal teraz, czyli mozna wnioskowac, ze raczej nie pojda juz duzo wiecej do gory. Gdyby byla szansa na szybki wzrost ponad poziom 50 to kto by teraz sprzedawał?
Ja swoje trzymam , bardzo jestem ciekaw rozwoju tej spółki. Teraz czas na rejestracje w sądzie podwyższenia kapitału. To przez te PDA tak to się kisi , bo zapewne Ipopema utrzymuje zbliżone kursy i nie ma opcji mega wzrostu na akcjach jak ktoś równolegle nie łyknie pda. Więc zapraszam do zakupów PDA
Mam maly pakiecik wiec moze sobie lezec i pare lat. Nie ma napinki. Chodzi tylko o pewne czytelne sygnaly wysylane ostatnio z sesji na sesje. I te korygowanie kursu jedną lub dwoma akcjami. Znany mechanizm ze społek, ktore spadly do ligi bananowej. I smutne jezt to, ze taka spolka powoli spada do takiej ligi. M nadzoeke, ze.cos.soe zmieni.
Nie zrozumiales mnie do konca. Nie odnosilem sie do kondycji fundamentalnej firmy. Wlasnie to jest przykre, ze to jest firma z perspektywami, ale jest tu niepokojąca tendencja tj. sterowanie kursem za pomoca jednej lub dwoch akcji. To zniechęci ludzi i doprowadzi do przyslowiowej jednej transakcji na tydzień. Ile jest takich spolek z duza kapitalizacją, dobrą kondycją, niezlymi wskaźnikami, a ktore sa omijane szerokim lukiem jezeli chodzi o obroty. Oby tu bylo inaczej
Ale , zauważ że ktoś te akcje KUPIŁ. Więc nie patrz tylko przez pryzmat sprzedającego, facet jest ze spółką od dawna . Dorobił się majątku i chce odciąć trochę kuponów ;)
A ten kto kupił po 44.50 , mógł równie dobrze kupić po 38 zapewne.