• Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~bartek [85.219.197.*]
    link 
  • Re: Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~ech_ach [87.239.222.*]
    Tak, ustawa plus, ustawa minus, wszystko rośnie tylko tutaj kiszenie ogóra. Troszkę kupiłem, planowałem trzymać i tak chyba zrobię bo nie bardzo można sprzedać parę kilo aby od razu nie uwalić kursu. Dobrze że chociaż jest ktoś kto 1akcją podciąga kurs co pewien czas
  • Re: Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~Obserwator [85.14.117.*]
    Podciąganie kursu 1 akcją to ściema i wielka lipa. Wzrost kursu jeśli nie jest poparty dużym popytem i obrotami to zwykła machloja.
    No własnie ale jak to możliwe? Trakcja i Torpol smigaja w górę, obrót u nich sensowny, tutaj niby podobnie, spółka niewiele mniejsza, perspektywy sa ale obrotu jak nie było przez kilka lat tak nie ma. W ostatnim czasie coś drgneło, Analityk na róznych forach rekomendował spółkę ale znów cichosza. Boję się kupić więcej aby nie zostać udupiony jak fundusze - siedza 3 od wielu lat praktycznei bez zmian. NN troche opchnął, ale pewnie chciałby reszte - ciekawe jak to rozegra.
  • Re: Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~Wt [94.254.184.*]
    Polecam prześledzić szczegółowe notowania to zrozumiecie, że pojedynczymi akcjami jest raczej kurs dołowany. Jeśli wzrost z 3 zł do 4,18 w miesiąc to kiszonka to faktycznie powinieneś zmienić spółkę.
  • Re: Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~max [37.7.134.*]
    A w tym czasie jadąca na gigantycznych stratach Trakcja rośnie ponad 200%
  • Re: Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~ŻYŁA [37.248.209.*]
    Przyjdzie i czas na ZUE. Ja go skupuję. Pogadamy w sierpniu :)
  • Re: Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~bartek [88.156.129.*]
    Aż nadejdzie dzień, kiedy trakcja zjedzie 20% w jedną sesję i tak przez dwa tygodnie. To inwestowanie kontra spekulacja. Nie każdy zdąży sprzedać.
  • Re: Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~ŻYŁA [37.248.209.*]
    Też tak uważam. Trakcja to trup. Ktoś podkręca kurs dla ulicy aby wyjść. Na drugim biegunie jest ZUE. Spółka zarządzana przez właściciela a nie jakąś tam przyniesioną w teczce RN. Zasadnicza różnica. Idą czasy inwestowania w fundamentarne spółki. ZUE niewątpliwie taką jest. I do tego bardzo atrakcyjny kurs wynikający z przeświadczenia, że to spółka niepłynna. A to błąd. ZUE odzyska płynność przy poziomie 6-8 zł. Jestem przekonany, i pod to kupuję, że kurs w tym roku będzie dwucyfrowy, przy dobrej płynności.
  • Re: Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~bartek [88.156.129.*]
    Jasne, ale to trzeba rozumieć. Wiem, że jest to niewygodne, kiedy wszędzie rośnie, a tu stoi, chociaż sam uważam, że odpoczywa po solidnym wzroście. Trakcja to takie CCC - ledwo zipie, ale kurs rośnie. Później jest zwała i ulica zostaje z ręką w nocniku, ale oczywiście wszyscy będą pisać, że sprzedali na górce. :)
    Dnia 2020-06-16 o godz. 15:56 ~Wt napisał(a):
    > Polecam prześledzić szczegółowe notowania to zrozumiecie, że pojedynczymi akcjami jest raczej kurs dołowany. Jeśli wzrost z 3 zł do 4,18 w miesiąc to kiszonka to faktycznie powinieneś zmienić spółkę.

Właśnie pokazali nam jak dołują kurs 1 akcją. Faktycznie cwaniaków tu nie ma, tylko fundamenty...
    Wyciągasz wnioski z pojedynczych sesji. Produkujesz się, bo chciałbyś odkupić walor taniej. Nie widzę innej motywacji w twoich wpisach. No chyba, że się mylę i mnie oświecisz.
  • Re: Pamiętajcie o ustawie kolej plus Autor: ~max [37.7.134.*]
    Chyba nie zauważacie jednego . Już od co najmniej 2 lat ktoś sukcesywnie pozbywa się akcji . Jedyne co się zmienia to ilość akcji wystawiana na sprzedaż
    Tak samo, ty nie zauważasz, jak bardzo na korzyść zmienił się klimat związany z branżą kolejową, która ma zaklepany biznes na lata. Wystarczy się zainteresować.
[x]
ZUE -3,06% 11,10 2025-09-19 16:17:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.