• When 40 PLN? Autor: ~Korben [31.1.190.*]
    Tu sie nalezy 40-50zl na podstawie aktualnych wskaznikow, niech przyszle wyniki beda troche nizsze (nic nie zapowiada znacznego pogorszenia - spolka raportowala niewielki spodziewany wplyw covid na business w 2q) - powiedzmy ostroznie ze wartosc godziwa INSTALKRK to 35-45. Papier musialby podrozec 2x zeby kosztowac w dole zakresu godziwego. Odbil mniej niz inne od dolka z marca.
    Dlaczego nie kosztuje 40? Jestem tu nowy. Moze ktos wyjasnic? Ciaza na nim jakies grzechy z przeszlosci czy po prostu papier zapomniany przez rynek?
  • Re: When 40 PLN? Autor: ~Instalek [85.221.152.*]
    Po prostu GPW... zobacz wyniki i wskaźniki ENEA... a kurs jak bankruta C/WK = 0,2.

Ja Instalu taniej niż za 30 złotych nie oddam. Myślę, że powoli idziemy w górę w tym kierunku.
  • Re: When 40 PLN? Autor: ~jack_strong [89.228.138.*]
    Zgadzam się, tylko w firmie prywatnej nikt, nie podejmie się inwestycji o ujemnym NPV - patrz budowa elektrowni w Ostrołęce na węgiel. Sytuacja makroekonomiczna zmusiła rządzących do zmiany decyzji. Nie jestem fanem spółek SP, bo za dużo tam polityki, a za mało rozsądku . Problemy z przed kryzysu nie zniknęły, energetykę zawodową czeka głęboka transformacja.
    Choć widzę pozytywy - wydzielenie kopalń do odrębnej spółki, nie powiązanej z przedsiębiorstwami energetycznymi.
  • Re: When 40 PLN? Autor: ~xtx [31.182.187.*]
    Fundamentalni to tu bedzie duzo gorzej .jedyne co mi przychodzi do głowy to wezwanie i wycofanie spółki z GPW.obecna cena jest juz sprzed tej paniki .zastanawijacy jest ten dynamiczny wzrost kursu ?
  • Re: When 40 PLN? Autor: ~Korben [31.1.190.*]
    Na tle innych jest bardzo tanio. Na tle innych z branzy jest bardzo duze niedowartosciowanie fundamentalne. Kurs spokojnie rosnie w strone fundamentow.

Wyceny aktualne wg. StockWatch (za wyjatkiem majatkowych i likwidacyjnych - bo INK to nie spolka wydobywcza ani nikt jej nie likwiduje) sa od 39.70 do 98.24, spolka ma najbezpieczniejszy rating AAA (Wskaźnik Altmana (Z"-score) jest ponad 10). Te 40zl to jest rozsadne minimum wartosci godziwej.

Natomiast dynamiczny wzrost kursu (rowniez zasluzony i rowniez w strone fundamentow) prezentuje dzisiaj spoleczka MOJ, co pisze nie bez satysfakcji gdyz ostatnio kupowalem wlasnie MOJ oraz PUE i INK :) :) :)
  • Re: When 40 PLN? Autor: rafkin [185.238.122.*]
    Skąd ta opinia? Rynek powoli efektywnie wycenia spółkę, ale cel dojścia do wartości godziwej bardzo, bardzo odległy.... Interesujący się tą spółką potrafią pewnie wycenić przygotowywany projekt przy ul. Mierzei Wiślanej i finalizację planu zagospodarowania przestrzennego przy Golikówce.
  • Re: When 40 PLN? Autor: ~Instalek [85.221.152.*]
    Raimondo jest z nami? To prędzej czy później 40 zł będzie:)
  • Re: When 40 PLN? Autor: ~Korben [46.215.158.*]
    Zastanawiajacy jest ten brak dynamicznego wzrostu kursu. Fundamenty mowia minimum 40. Moze ruszy w tym lub nastepnym tygodniu?
[x]
INSTALKRK 1,35% 37,50 2025-10-02 15:55:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.