• Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Licznik [83.27.110.*]
    Taki Mirbud +10 %.Synektik +9 % a zyski mniejsze o połowę niż rok temu.Zysk na akcje 0,56 zł za pół roku przy cenie 18,80 a Marvipol za zeszły rok 1,7 zł za I kwartał 0,25 zł. a cena 4 zł.Nie pozostaje nic innego niż kupić Synektik.Prędzej tam będzie 36 zł niż tu 5 zł.To samo z BAH.To dwa największe badziewia na giełdzie.Na wszystkim można zarobić tylko nie tu.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~mc2 [37.248.211.*]
    Synektik to inna liga - biotechnologia, radiofarmacja, robotyka chirurgiczna. Potencjał wzrostu kilka tysięcy %.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Transek1975 [37.30.57.*]
    Masz racje z tym badziewiem. Tylko zalezy co chcesz przez to powiedziec. Wszystko zalezy od tego jak podchodzisz do gieldy w jakiej skali czasowej i finansowej. Marvipol jest ciezki, bo taka branza, moze malo atrakcyjna z malym potencjalem wzrostowym ale pewna jezeli chodzi o przyszlosc i pewnosc do zainwestowania kasy.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~karol [31.0.121.*]
    tylko porządna dywidenda i najlepiej ogłoszenie planu dywidendowego na następne lata może coś zmienić na tym mule bagiennym
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Novy [5.173.188.*]
    Właśnie tylko dywidenda uratuje ta spółkę no i nas. Może być nawet 30gr. Może przyciągnie to nowych inwestorów.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~as [91.90.115.*]
    Co się nie kupi to rośnie ,a tutaj dramat.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Lol [77.255.69.*]
    Bo Transek robi kółeczka
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Transek1975 [176.106.34.*]
    Bo ty akurat wiesz co ja robie.
    Jak robic kolka to tylko na plynnych instrumentach, nie chce mi sie siedziec i patrzec caly dzien na Marvipol , czy ktos kupi czy sprzeda akcje.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~bebeto [81.18.219.*]
    Mam podobne odczucią, mam tą spółkę od dawna, ale straszna kiszonka tutaj. Słabe obroty, brak chętnych na akcje przez głównego akcjonariusza moim zdaniem. Wszystko rośnie, Marvipol stoi, wszystko spada Marvipol leci przy śmiesznych obrotach.
    Spółka skrajnie niedowartościowana potrząc na wynik i wskaźniki, ale co z tego jak nie ma chętnych na akcje ?!
    Pozostaje albo ciepliwi się kiści, albo opuścić ten pokład i zacząc zarabiac.
  • Re: Straszny badziew ten Marvipol. Autor: ~Licznik [83.27.110.*]
    Doskonała wiadomość-cena jak pół roku temu !!!.Była górka ale z powrotem jest ta sama cena.PÓŁ ROKU.Co z tego że spółka zarabia pieniądze jak nie rośnie.Za to spada pod byle pretekstem.BAH jak wyżej.CCC + 10 %
  • Re: Straszny badziew ten Marvipol. Autor: ~Transek1975 [176.106.34.*]
    Widze ze przy wzrostach na szerokim rynku flustracja rosnie.
    Na szczescie dla grubasa, nie licza sie mali gracze z bankiera, on ma czas i pieniadze.

• Re: Straszny badziew ten Marvipol. Autor: ~karol [31.0.121.*]
    i co ten grubas zrobi twoim zdaniem? mnie przychodzi do głowy tylko zdjęcie z giełdy przy daniu 10-20% więcej od wymaganej ceny minimalnej, jak sprowadzi znowu na 3,2 i potrzyma to dając 4 będzie łaskawcą, dobrze, że NN jest w akcjonariacie to może im to nie wyjdzie
    Za duzy prestiz dla zelka, on lubi brylowac i jak sie o nim cos napisze. Nie sciagnie z gieldy raczej podbije zakupami za jakis czas.
    To ze NN jest w akcjonariacie to jest akurat zle. Jest to glowny hamulcowy wzrostow.NN moze sprzedawac w cenach nie oplacalnych to nie jest przeciez ich kasa. Ciekawe czy zelek sie z nimi dogaduje.
  • Re: Straszny badziew ten Marvipol. Autor: ~As [89.151.46.*]
    Też już trochę jesteśmy na giełdzie i gorszej spółki nie miałem. Chyba mnie zamroczyło że to kupiłem. Najbardziej flustrujaxe jest to, że na przez ostatnie 3 miesiące można było dużo zarobić, i takie okazję mogą się już długo nie zdarzyć. Piszę cały czas, co z tego że są wyniki jak nikt tego nie chce dotknąć
    Ktos go jednak dotyka.
    Jezeli myslisz w ten sposob ze na innych spolkach zarobisz wiecej to czemu dalej tu siedzisz ?
    Skoro twierdzisz ze zarobisz gdzie indziej wiecej to czemu nie przejdziesz na inna spolke?
    Nie masz jaj zeby sprzedac?
    Jakbys wiedzial i byl bys pewien ze to badziew , to dawno bys sprzedal akcje np po 4 6 zeby nie wychodzic na stracie.
    Co cie tutaj trzyma?

Latwo sie pisze po fakcie tam bym zarobil a tu nie. Typowe podejscie goscia ktory nie ma planu dzialania i gra emocjami.

Ja mam podzielona kase, na innych spolkach z wig20 zarobilem od poczatku roku ponad 100% i nie zaluje ze czesc kasy mam w Marvipolu ktora mogla by w tym samym czasie zarobic wiecej, ja w porownaniu do ciebie mam plan i nie mam emocji.
    Marvipol przy cenie 4,6 odrobil wiecej niz polwe ze spadku po covidzie. Teraz jest korekta w trendzie wzrostowym. Do kiedy bedxie trwala tego nikt nie wie.
    Wiem tylko tyle ze wartosc akcji przy tych wynikach to ponad 12pln.. jezeli Marvipol osiagnie w tym roku polowe tej ceny to nie bede plakal.
  • Re: Straszny badziew ten Marvipol. Autor: ~karol [37.248.154.*]
    fund w akcjonariacie jest zły wtedy jak jest załamanie na rynku, najgorzej jak jest bardzo złe info dla spółki, wtedy tną straty, wywalają od razu i kurs spada po kilkadziesiąt procent dziennie, w Marvipolu obecność fundu była dla mnie jednym z powodów do zakupu tych akcji, to tylko takie gadanie, że nie ich pieniądze to źle nimi zarządzają, pewnie zdarzają się przekręty ale ogólnie muszą się starać bo bez dobrych wyników nikt nie będzie tam wpłacał pieniędzy, Marvipol zachowuje się bardzo słabo na tle rynku, trzymam akcje, mam nadzieję, że hossa na innych spółkach spowoduje w końcu tu silne odbicie bo spółka tak długo trzymana na niskich poziomach lubi mocno odbić, są jednak zagrożenia, niby piszą, że jest ruch w biurach sprzedaży mieszkań ale piszą też o 15-20% spadku cen, osobiści uważam, że marazm i spadek będzie, nieruchomości są przegrzane, sądzę, że kapitał skieruje się na giełdę, co już właściwie się dzieje. a ceny nieruchomości polecą po wakacjach, mój syn /student/ wynajmuje pokój, który od początku marca stoi pusty ale płacimy za niego bo tak skonstruowana umowa, po wakacjach nawet jak wszystko wróci do normy to i tak będzie dojeżdżał, takich przypadków jest pewnie więcej, do tego Ukraińcy, którzy wyjechali i moje odczucie jest takie, że wróciła tylko niewielka część z nich, no i demografia, wyż powojenny ma już ponad 70 lat, umieralność rośnie z każdym rokiem, mieszkania stare będą pustoszeć i tanieć. mam akcje ale piszę co myślę bo tu są cienkie bolki co nie mają kompletnie wpływu na kurs
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Warszawiak [94.254.232.*]
    Tam gdzie żelek sam się rządzi nikt nie zarobi tylko on...w Synektiku jest inaczej bo tam mu patrzą na ręce
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~As [89.151.46.*]
    Nawiązując do tematu tej dyskusji, obstawiajmy do jakiej ceny zleci badziew
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Transek1975 [176.106.34.*]
    Do 6.30
    będzie to w tym roku, jak myslisz ? a może jednak 3,60
    zastanawiam się co sie musi jeszcze wydarzyć i na ile musi spaść kurs, żeby wszyscy doszli do tego, że tutaj wzrosty się nie zapowiadają. Nikt nie jest zainteresowany marvipolem. I parę osób zachwalający spółkę tego nie zmieni
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Novy [5.173.161.*]
    Oni też już powoli chyba to widzą. Lonterm na tej spółce może być niewypałem.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Transek1975 [37.30.46.*]
    As jak strasznym pesymista musisz byc , skoro majac akcje ciagle stekolisz na spadkach i wsparciach. As zadnym wpisem nie zmienisz tego ze bedzie roslo w dluzszym okresie czasu. Mozesz wypisywac swoje czarne scenariusze bo masz do tego prawo, ale zawsze uaktywniasz sie na spadakch nie wiem czy wszystko z toba jest ok bo majac akcje nirmalny czlowiek tak sie nie zachowuje. Ja tobie juz nie bede odpowiadal bo mnie meczysz ciagle tym samymi pytaniami i nie naturalnym podejsciem do sprawy.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~ciekawy [31.60.51.*]
    Ogólnei cały WIG-nieruchomośi wyglada jak kurs Marvipolu - więc to nei "wina" spółki tylko postrzeganai tego segmentu rynku. Moim zdaniem rynek (niedługo) uwierzy że ceny nieruchomości mocno nie spadną / może się ustabilizują i wtedy kurs zrobi w kilka sesji np. 50% - takie ostre wzrosty często n aGPW ostati sa widoczne/przechodzą ze spólki na spółkę. Ostatnio PANOVA drgnęła.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: inwestujemypl [5.173.40.*]
    As chcesz sprzedac czy kupic bo nie rozumiem Twich wpisów Twierdzisz że masz akcje to zamiast pisac smutki ze nie rosnie zacznij kupować bo cena tylko wtedy rosnie kiedy wszyscy kupuja im wiecej osob kupuje tym bardziejrośnie .Marvipol nie jest spólka z Gamdev Nie przyszło Ci do glowy ze ktoś nie idzie za stadem który kupuje nawet trupa wartego minus 20 zł zł za 100 zł tylko dlatego że ktos pompują i sprzedaje jak tylko znajdzie na tyle duzo jeleni zeby im opchnąc dlaczego na giełdzie 80 % ludzi traci bo nie inwestuje w spółki zarabiające tylko pedzi za stadem przeciez sa jeszce ludzie których interesuja wyniki i inwestuja spółki ktore zarabiaja i szukaja okazji inwestycyjnych .
    Czy cena dzisiejsza ma jakieś dla mnie znaczenie tylko takie ze można tanio kupic spółke za 3,97zł kiedy jej WK Grahama wynosi 7,2 zł W poradnikach inwestowania piszą że obecnie jest mało prawdopodobne lub nie mozliwe znalezinie takiej spółki Juz C/WK Grahama 0,7 rewelacyjną okazją inwestycyjną której nie można pominąc a tu mamy c/WK Grahama 0,5
     Wskaźniki wartości rynkowej MARVIPOL DEVELOPMENT SA (MVP) - BiznesRadar.pl
     . Znalezienie spółki giełdowej o wskaźniku C/WK Grahama mniejszy niż 2/3 jest mało prawdopodobne. Dlatego już jego wartość oscylująca wokół 1 jest bardzo atrakcyjna i sygnalizuje, że warto bliżej się przyjrzeć spółce pod względem fundamentalnym. Spółki ze wskaźnikiem poniżej 2/3 jest wręcz rewelacyjną okazją inwestycyjną której nie można natomiast omijać

• Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: inwestujemypl [5.173.40.*]
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: transek1975 [91.233.69.*]
    On tego nie zrozumie, albo nie chce zrozumiec.
    To prawda, ze Marvipol na tle rynku zachowuje sie kiepsko,
    Ale trzeba miec jaja a nie wydmuszki zeby grac wedlug swoich zasad.
    Co mnie obchodzi ze teraz Marvipol jest kiepski, przeciez kupuje sie przyszlosc.
    Nawet jak mam trzymac Marvipol przez dodatkowe 2 lata dluzej to i tak wyjde na swoje.

• Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~maruś [88.156.131.*]
    Dlaczego jest słabo ?
    Bo komuś - kierownikowi z psiej budy, który ma do dyspozycji kilkaset tysięcy akcji zależy na uwaleniu kursu.
    Pierwszy raz to moim zdaniem było 19 i 20 marca ,pomimo dużego popytu doprowadził do przełamania oporu w okolicach 3.7.
    Szansa na szybki powrót na 4.5 przepadła. Sytuacja powtórzyła się jeszcze kilka razy i dlatego średni przestali kupować , obroty spadają .Nikt nie będzie się kopać z koniem.
    Teraz mamy dwa warianty krótkoterminowo na MACD dziennym :
    1. przebijamy z góry i lecimy na ok 3.6  , jutro albo pojutrze -8 %     :(
    2. bronimy i idziemy na 4.5, a kończymy miesiąc na 4.65    :)
    Też mi żal ze badziewiaki rosną ,a my nie .
    Mam czas i nie sprzedam.
    A kierownik niech się pier.........li.
    Pozdrawiam drobnych inwestorów.

• Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: damkol20wp [31.0.47.*]
    Spokojnie bez napinki, jak się chcecie wyżyć, to nie wiem pokopcie w piłkę czy coś :D Dovado Daj se spokój szkoda nerwów, co ma być to będzie, Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku :)
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Licznik [83.27.156.*]
    Synektik wczoraj +15 % dziś + 13 % a ten badziew...Tfu..
    Cos ty taki w goracej wodzie kompany ?
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Licznik [83.27.156.*]
    Bo zły jestem na siebie że w taki badziew się wpompowałem.Liczyłem tak solidny papier,ma zyski ,będzie rósł jak nawet idotyzmy rosną,solidny bezpieczny,spokojny bo ma zabezpieczenie w zysku i co G największe na całej giełdzie.Nie warto inwestować i mieć zaufanie do ,,solidnych ,, spółek.Uh...
    Mylisz sie, ale to twoja opinia.
    Zobacz na Synektiku czekalem na takie wzrosty od paru miesiecy, ze srednia 14, teraz jestem na sporym plusie, a tez bylo ciezko bez obrotow itd. Czas pokaze kto mial racje.
    Nie mam zamiaru dokupić Marvipolu ponieważ nie widzę przesłanek do wzrostów . Od kilku miesięcy piszecie jaka to wspaniałą spólka, co po twardych danych i wskaźnikach skoro nie ma wzrostów i zainteresowania . Na razie wygląda na to, że szybciej Jarosław dotknie kobiety , lub Antoni opublikuje raport Smoleński niż Marwipol zaliczy konkretne wzrosty
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~remaps [78.8.45.*]
    Niestety to prawda, ~as ma rację. Wskaźniki są dobre od lat, a nie tygodni, ale nic z tego nie wynika. Ktoś to trzyma za twarz.
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~mvp [5.173.32.*]
    no przezbierany,
    jutro idziemy wysoko
    no rzeczywiście idziemy jak burza , poszliśmy jak dzik w żołędzie
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~Transek1975 [188.146.100.*]
    Dobry jestes :)
  • Re: Straszny badziew tem Marvipol. Autor: ~mvp [185.201.68.*]
    co ma wisiec nie utonie :)
    ja dobieram po kilka tys dziennie,
    kiedys trafie i odpali,
    mi z AT wychodzi 6,8-7 ii tam sie skeszuje