• Co ciekawe Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    TSG nie ogłosiło jeszcze tegorocznego Walnego.

Mam wrażenie, że wpierw pojawi się mega info, a dopiero po nim termin Walnego. W szampańskich nastrojach :)
  • Re: Co ciekawe Autor: ~Adi [185.44.218.*]
    Oldi tu bez infa powinno chodzic po 15 zloty
  • Re: Co ciekawe Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    ten czas nadchodzi. TSG to spółka megaenergetyczna.
  • Re: Co ciekawe Autor: ~rtomala [94.31.98.*]
    oldboy taki oblatany a nie wie nic o tarczach antykryzysowych 1.0 i 2.0

to ci podpowiem ,że wprowadzają zmiany w kodeksach spółek handlowych ,które mają zapewnić sprawne funkcjonowanie spółek kapitałowych w warunkach epidemii.

Zmiana dotyczy również terminu określonego w Ustawie o rachunkowości

oldboy przeproś to moze Tesgas kupię
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.172.189.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    przeproś tomala, to może nie zgnijesz w kryminale.
  • Re: Co ciekawe Autor: ~Igoslaw [83.22.44.*]
    jakiś cwaniak dał 25k na 5.30 na sprzedaż .... ehhh jak ma rosnąć z takimi ludzmi
    blokada zbieracza.
  • Re: Co ciekawe Autor: ~Merytorycznie [82.214.161.*]
    Jak nie chce zeby roslo to niech sprzeda przynajmniej ;-)

Koszyczek na 5.05 i zobaczymy co dalej ;-)))
    Papier zbierany i wyciskany od pewnego czasu.

Długa presja wyzwoli eksplozję.
  • Re: Co ciekawe Autor: ~Lah [85.11.106.*]
    po raz trzeci pytam kto zbiera przy takim volumenie?
    wólka moktów?
  • Re: Co ciekawe Autor: ~Merytorycznie [82.214.161.*]
    Lah czy tam "wczoraj i dzis" czy "tartys" czy "spice" czy "leo" czy "ina"...co spolka to inny nick

Wiem ze po zlych doswiadczeniach na Hempie masz awersje do spolek mniejszych niz WIG20 ale taka jest specyfika "sredniakow".

W ciagu ostatnich 3 mcy przemielilo sie w obrocie 3.3 mln akcji czyli wiecej niz free float spolki. Poniewaz ludzie tutaj nie handluja pewnie pomiedzy kontami krzyzowo masz spokojna wymiane akcjonariatu.

30-50 tys akcji dziennie jak na taka wielkosc spolki to calkiem niezle. Pokazuje rowniez ze zadna spoldzielnia nie bawi sie kursem.

Zbieraja Ci inwestorzy ktorzy widza potencjal, sprzedaja Ci ktorzy kupili na zalamaniu kursu i po realizacji szybkiego zysku ida dalej. Taki mamy klimat.

Plusem jest to ze w akcjonariacie sa juz inwestorzy finansowi z udzialem ok 20%. Jezeli dalsze wyniki beda potwierdzaly pozytywny trend, spolka moze zostanie zauwazona na szerszym rynku.

Na pewno takim wydarzeniem bedzie IPO piTernu lub informacje o BalticPipe. Zobaczymy.

Pozdrowienia z Wolki Moktow ;-)
  • Re: Co ciekawe Autor: ~Lah [31.0.34.*]
    Nie wiem o czym piszesz z innymi nickami, ponieważ to nie prawda, łatwo sprawdzić po IP to mam dodatkowa rezerwę to Waszych rewelacji,
    akcje Tesgasu mam już dość długo, kupowałem po 2,5 pln, spodziewam się 6-8 pln na koniec roku,
    A ferajna z forum przybyła tu w raz że wzrostami z początku roku,
    Radziłbym mieć rezerwę do ich wpisów
  • Re: Co ciekawe Autor: ~Merytorycznie [83.24.134.*]
    Lah,

Nie wiem, nie znam sie, ale te niki maja taki sam IP jak ten z ktorego piszesz tu. Tyle w temacie.

Co do pojawienia sie ludzi - wiekszy pakiet nabylem w ciagu ostatnich 2 tygodni. Do zwiekszenia zaangazowania potrzebowalem potwierdzenia wynikow Q1, szczegolnie dla piTERNu. Teraz mam wewnetrzny spokoj ze to bedzie dobra inwestycja. Wczesniej lub pozniej.

Co do marazmu - na wspomnianym przeze mnie Remorsolu, tez przez tygodnie mozna bylo zbierac po 1.8-2.3 PLN. Wielu tam na forum mowilo ze to glupota, cel to 1-1.2 PLN.

Tyle ze mi z analizy fundamentalnej wychodzilo, ze spolka zyskowna, z dynamika przyrostu realnych, a nie papierowych przychodow nie moze byc warta w dlugim terminie 6 mln PLN.

Mozesz sprawdzic moje wpisy na Biomaximie gdy chodzila w przedziale 5-7 PLN. Spokojnie i merytorycznie pokazalem ze przy wycenie ok 20 mln PLN byla to najzdrowsza, najtansza i najlepsza spolka z segmentu biotechnologii. Co nie oznacza, ze uwaza, ze teraz powinna byc warta 100 mln +.

To samo na Klabaterze, ktory moze nie jest najbadziej rozchwytywana spolka gamedivu ale dla mnie jedna z lepiej prowadzonych. W przedziale 5-6 PLN nie bylo tloku, nikt nie wierzyl we wzrosty.

I tak moge wymieniac. Chce przez to tylko powiedziec ze nie zawsze kupuje sie gdy juz zaczyna rosnac ale tez kupowanie papierow w stagnacji lub dolku tez nie jest prosta recepta na sukces. To ze nie ma obrotow milionowych i ruchow po +/- 30% w skali dnia wcale nie oznacza ze papier jest zly. Analiza, analiza, analiza ;-)

Forum to miejsce bajania i cwiczenia palcow na klawiaturze. Decyzje inwestycyjne podejmujemy na bazie solidnej analizy fundamentow spolki teraz i w perspektywie 12-24 mcy. Wynik 2019 i Q1 2020 utwierdzil mnie w przekonaniu ze Tesgas powinien byc solidna pozycja w porfelu i tyle. Cena 4.8-5 PLN jest dla mnie baza do zwiekszania zaangazowania. Wiec poki nie rosnie, dobieram lub nie (koszyczek stoi otwarty, albo cos wpada albo i nie ;-)

• Re: Co ciekawe Autor: ~Lah [185.56.244.*]
    Z tym IP to nie wierzę, wyślij linka...

Tesgas ma fundamenty, zainteresowania akcjami nie widzę,
[x]
TESGAS 5,78% 2,38 2025-09-19 16:49:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.