bo wiekszosc na gieldzie to spanikowane leszcze. Dzisiaj ogólnie czerwono wiec krew sie leje ale wywalanie na starcie to akt desperacji ktory boli. Trzeba wyłączyć statystyki giełdowe dzisiaj i czekać na kolejne dni...
Najlepszy miks to miks w miarę ogarniętych leszczy i merytorycznych inwestorów. Jak leszcze znikną z tej spółki to prawdopodobnie będziemy mieć tutaj przysłowiowe rajdy jak na PKP Cargo albo PGNIG (to, że dzisiaj podskoczyło to nic dla mnie nie znaczy). Może się mylę, tak mi się wydaje. Są płynne spółki i są ślimaki. Mam nadzieję, że APS Energia należy do płynnych, tylko gdyby ten akcjonariat był bardziej cierpliwy i rozsądny było fajnie.
prezes jakoś niechętnie rozwijał temat - wcale nie rozwijał - jaki wpływ na sprzedaż ma covid, a pozniej wyrazil nadzieję że rocznie to utrzymają 20% r/r - to zapewne za 1Q fajerwerków nie będzie, a to dobra okazja żeby domknąć przed podpisaniem umowy z przetargu i ewentualnym drugim wygranym przetargiem... ewentualnym. Ciekawe tylko jak rozwiążą finansowanie...