• Kurs Autor: wodar [79.248.12.*]
    ciekawe jak sie zachowa dziś kurs....... biorąc pod uwagę ze prawdopodobnie kurs na wig20 poleci na leb na szyje.... moze my będziemy mieli tu szanse na wzrost?.... jak myślicie?
  • Re: Kurs Autor: mazzo [185.28.248.*]
    W takich sytuacjach giełda jako całość zachowuje się często jak banda przedszkolaków.
    Delko aktualnie nie podlega standardowej rynkowej wycenie makro, a jedynie mikro, więc wszelkie ruchy są w głównej mierze niezależne od tego co dzieje się na reszcie.
    Nie oczekiwałbym wielkiego wybicia, ale też nie oczekiwałbym wielkiego spadku. Kurs pewnie znów zamieści się w przedziale 15,5-16,5.
  • Re: Kurs Autor: ~Delkoman [79.185.193.*]
    Skoro giełda w Europie i USA spadła w obawie przed druga falą Covidu, to Delko powinno iść na 20, bo na tym zarabia. :)
    W teorii owszem, ale jak dobrze wiecie Delko jest ciężkim przypadkiem :D
    Masz racje jedynie w tym, że zarobi. Ale tutaj kurs nie idzie za przewidywanym zarobkiem jak widać :P
  • Re: Kurs Autor: ~Delkoman [79.185.193.*]
    Właśnie widzę że ostatnio na giełdzie fundamenty i zarobki spółki nie mają znaczenia. Trzeba wchodzić w spółki które są grzane, nie patrzeć na wykresy, na wyniki, tylko lecieć z rynkiem i potem sprzedawać. Te spółki dają zarobić niestety, co jest przykre dla inwestorów wierzących w rozwój spółki.
    Cierpliwości. Wkroczyłem na Delko skuszony szybkim zyskiem, trochę go było ale szybko przekonałem się, że będzie zwyczajną głupotą sprzedać na tamtym zarobku. Systematycznie dokupywałem i zamieniałem w long-term.
    Wam radzę to samo. Zakumulować i poczekać. A już stop lossy tutaj nie mają sensu w ogóle.
[x]
DELKO 0,31% 6,50 2025-10-09 15:54:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.