Niekoniecznie, Corona Wirus myślę jest głównym czynnikiem, który może ją opóźnić. Wszystkie spółki działają w tym dziwnym okresie inaczej ale czas pokażę.
Ciekawa koncepcja z Corona Wirusem - spółkom telekomunikacyjnym Corona Wirus raczej nie szkodzi, ale każdy pretekst jest dobry:) Spółka powinna wypłacić dobrą dywidendę 2 - 2,5 PLN co najmniej. Według raportu za I kw. 2020 spółka dysponuje kwotą ponad 12 milionów zł w gotówce. Co kwartał generuje lekko licząc ok. 1,8 miliona zysku. Akcji jest ok. 3 miliony, więc łatwo policzyć, że wypłata dobrej dywidendy nie przyniesie negatywnych skutków dla spółki, a spółka w ten sposób może doceni swoich akcjonariuszy. Poza tym dobra dywidenda ma szansę także pobudzić obroty na spółce, gdyż te pozostawiają wiele do życzenia. Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy TLS.
Czytaj ze zrozumieniem, ja nie powiedziałem, że wyniki są słabe tylko, że spółki "ogólnie" dziwnie działają w tym okresie stąd moje stwierdzenie. A takich naganiaczy jak ty jest masę niczym nowym nie jesteś. Co nie zmienia faktu,że fakt spółka dosyć dobra i robi dobrą robotę.
.W tym roku skup.5.1 mln zł na 3 mln akcji, czyli ok.1.7 zł licząc tak jak dywidendę. Co lepsze skup czy czy dywidenda? Przy dywidendzie nic nie trzeba robić ,przy skupie trzeba jednak ruszyć tyłek i udać się do spółki lub na pocztę by odpowiedzieć na zaproszenie do składania ofert. Przy skupie nie trzeba płacić od razu podatku tylko dopiero na koniec kwietnia następnego roku i w razie wpadki na innych inwestycjach odliczyć sobie.