• Dywidenda Autor: ~Troc [89.76.97.*]
    1.5 zł będzie czy raczej skup akcji własnych?! Na dniach powinniśmy się czegoś dowiedziec
  • Re: Dywidenda Autor: ~draxar [89.64.28.*]
    Niekoniecznie, Corona Wirus myślę jest głównym czynnikiem, który może ją opóźnić. Wszystkie spółki działają w tym dziwnym okresie inaczej ale czas pokażę.
  • Re: Dywidenda Autor: ~myśl [89.79.28.*]
    Ciekawa koncepcja z Corona Wirusem - spółkom telekomunikacyjnym Corona Wirus raczej nie szkodzi, ale każdy pretekst jest dobry:) Spółka powinna wypłacić dobrą dywidendę 2 - 2,5 PLN co najmniej. Według raportu za I kw. 2020 spółka dysponuje kwotą ponad 12 milionów zł w gotówce. Co kwartał generuje lekko licząc ok. 1,8 miliona zysku. Akcji jest ok. 3 miliony, więc łatwo policzyć, że wypłata dobrej dywidendy nie przyniesie negatywnych skutków dla spółki, a spółka w ten sposób może doceni swoich akcjonariuszy. Poza tym dobra dywidenda ma szansę także pobudzić obroty na spółce, gdyż te pozostawiają wiele do życzenia.
    Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy TLS.
  • Re: Dywidenda Autor: ~draxar [83.9.208.*]
    Czytaj ze zrozumieniem, ja nie powiedziałem, że wyniki są słabe tylko, że spółki "ogólnie" dziwnie działają w tym okresie stąd moje stwierdzenie. A takich naganiaczy jak ty jest masę niczym nowym nie jesteś. Co nie zmienia faktu,że fakt spółka dosyć dobra i robi dobrą robotę.
  • Re: Dywidenda Autor: ~TLS [37.47.224.*]
    .W tym roku skup.5.1 mln zł na 3 mln akcji, czyli ok.1.7 zł licząc tak jak dywidendę. Co lepsze skup czy czy dywidenda? Przy dywidendzie nic nie trzeba robić ,przy skupie trzeba jednak ruszyć tyłek i udać się do spółki lub na pocztę by odpowiedzieć na zaproszenie do składania ofert. Przy skupie nie trzeba płacić od razu podatku tylko dopiero na koniec kwietnia następnego roku i w razie wpadki na innych inwestycjach odliczyć sobie.
[x]
TELESTR 0,00% 24,60 2026-05-14 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.