• i co dalej? Autor: ~opałek [31.135.192.*]
    oficjalnie ponad 67 tys. ff czyli ponad 7%. Co zrobi spółka?
    Jakieś pomysły?
  • Re: i co dalej? Autor: ~zai [109.173.147.*]
    Jutro chyba raport roczny i kwartalny moze coś się dowiemy.Dziwi mnie że nazwa nie jest zmieniona.
  • Re: i co dalej? Autor: ~Opałek [31.135.192.*]
    ale co z akcjami, których nie skupili?
    Piłka po ich stronie.Chcą emitować 330000 akcji po 10zł (chyba do pażdziernika) .Więc ich jakiś ruch musi nastąpić przed.Ale to są tylko moje przypuszczenia,na pewno nie stracimy tylko jeszcze trochę wytrwałości potrzeba.
    ~zai, skąd info o NE akcji?
    a jaka przyszłość może czekać, tych którzy mają akcje (nie sprzedali w wezwaniu)?
    Ja nie sprzedałem, bo uważam że cena zaproponowana byla rażąco niska, tym bardziej, że od większościowych kupowali drożej...
    7. Cena emisyjna Akcji Serii L wynosi 10 zł (słownie: dziesięć złotych). -------------------------------------------------------------------- 8. Wszystkie Akcje Serii L zostaną objęte w zamian za wkład pieniężny. ------------------------------------------------------------------ 9. Zawarcie umów objęcia Akcji Serii L, zgodnie z art. 431 § 2 pkt 1 KSH, nastąpi do dnia 23 lipca 2020 r. --------------------------------- 10. Akcje Serii L będą uczestniczyć w dywidendzie od dnia 01 stycznia 2020 r., czyli począwszy od wypłat z zysku za rok obrotowy 2020. ----------------------------------------------------------- 11. Upoważnia się Zarząd Spółki do dokonania wszelkich czynności faktycznych i prawnych niezbędnych do zrealizowania podwyższenia kapitału na zasadach określonych w niniejszej Uchwale, w szczególności do: ------------------------------------------ a) określenia szczegółowych warunków subskrypcji prywatnej; ------------------------------------------------------------------------ b) złożenia oferty objęcia akcji, o której mowa w ust 6. niniejszego paragrafu.-------------------------------------------

zrodlo
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/EFIX-DOM-MAKLERSKI-Tresc-uchwal-podjetych-przez-Nadzwyczajne-Walne-Zgromadzenie-Spolki-w-dniu-23-kwietnia-2020-r-7869616.html 

dzięki ~zai
    Masz jakieś przemyślelnia, jak się potoczą losy "naszej perełki"?
    Jest to dla mnie nowa sytuacja,nie wiem czy po emisji nie byliby zobligowani do 10zł za akcję.Jeżeli chcą wycofać spółkę z giełdy ruchy powinny być niedługo.
    ok, może też być sytuacja, że wycofają i będą dywidendę płacić. Byleby nie znaleźli sposobu na wyleszczenie z akcji po taniości tym, co nie sprzedali w wezwaniu. Zresztą przy cenie, którą zaproponowali i tak już nic do stracenia.
    ~zai, jak napisałeś, poczekamy - zobaczymy...
  • Re: i co dalej? Autor: ~zai [205.201.55.*]
    ta emisja to akcje imienne
[x]
EFIXDM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.