Wszystko co złe już w cenie. Obserwuje papier już ponad rok. Czekałem na moment wejścia. Po 7 się bałem po 8 też. Wziąłem w końcu dzisiaj 500szt i zobaczymy jak się będzie sprawa rozwijać. Czekam na raport kwartalny
niska przy zyskach. Jak na razie tych zysków za to nie ma. Problem jest inny. Tutaj jest od groma ludzi na haku, którzy z chęcią sprzedadzą na każdym poziomie zeby się w końcu pozbyć i musi być stały popyt aby myśleć o większych zwyżkach.
Czy ja wiem czy dużo? Ci co chcieli sprzedać mogli przez 2lata. Zobacz sobie spółkę medapp zero zysków przrpalona gotówki A wycena prawie 200mln. Zobacz datawalk przpalali dalej zysków nie ma A nadzieja jest
datawalk to inna kwestia. Tam przychody są rozliczane w czasie i przybywa umów stąd taki wzrost.. Czy Cloud będzie wstanie wygenerować chociaż kilka baniek rocznie zysku? Nadzieja jest w tej nowej platformie. Jakby opchnęli tak chociaż do 50 firm to by był jakiś przychód.
Platforma platforma oni mają różne produkty związane z e-commerce A teraz każdy zaczyna inwestować w e-commerce. Pożyjemy zobaczymy, sytuacja finansowa firmy jest piękna zero długu przynajmniej 10mln na koncie i produkty które będą zarabiać przy stałej bazie kosztował. A już teraz były koło zera
Hossa na NC - zaczyna urealniać powrót kursu na 100 zł
czytać o NC https://strefainwestorow.pl/artykuly/wywiady/20200707/grupa-inc-pawel-sliwinski-sebastian-huczek?fbclid=IwAR349O9El99WkTvfP9Fq9WExxJb7mLAKnbZAzDQGiP0hh3la4xloFkviTm0
Vlad: CLOUD musiałby wrócić do zysków osiąganych w 2016 i 2017r. żeby kurs ruszył zdecydowanie w górę. Lata 2018, 2019 i prawdopodobnie 2020 (koronakryzys) są dla spółki stracone. W chwili obecnej to słabiutka spółka i o żadnym rajdzie nie ma nawet co fantazjować.
coś mi sie wydaje, że gdyby miało być źle to byście po prostu przeskoczyli na inny walor, a tak to nakręca was niespełnione marzenie powrotu na 9 zł czy minima, ale NC jest w grze ! CLOUD jest wyceniany b. nisko i kupując nie patrz na przeszłość - patrz na 100 zł :))
Bądźcie twardzi ... w działaniu, elastyczni w myśleniu, kobietom róbcie prezenty ...:) np. piękny pakieciki 1000 szt. CLOUDA, zamiast błyskotek z cyrkonii i tombaku opakowane w plastik imitujący mahoń ...powoli zaczyna mi być wstyd za was, no i zaczynam współczuć waszym kobietom - niespotykane ..
CLOUD jest wyceniany b. nisko i kupując nie patrz na przeszłość - patrz na 100 zł :)) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Pleć pleciugo, byle nie za długo. Sprawdź jakie zyski miała spółka CLOUD kiedy kurs wynosił 100-125 zł. W latach 2016-2017 zysk netto wynosił 4-7 mln zł na kwartał. Natomiast w 2018, 2019 i 1. kw. 2020 spółka jechała na stratach. Następne kwartały 2020 też zapowiadają się słabo bo mamy ogólnoświatowy koronakryzys. To o jakich rajdach na 100 zł fantazjujesz? To jest przez ostatnie dwa lata słaba fundamentalnie spółka i dlatego nie ma żadnego popytu na akcje a odbicie z 5 zł na 12 to i tak hurraoptymizm.
zakładam, że close będzie >10 zł a to wystarczy, by potwierdzić odbicie od dolnego ograniczenia kanalu wzrostowego górne znajduje sie w okolicach > 20 zł i mam przekonanie, że właśnie tam będziemy zmierzali
ale te 21 pln to wychodzi ci z jakies analizy, jakiegos technicznego wskaznika czy analizy 'fajna liczba wyzsza niz kurs obecny i jeszcze oczko przy okazji'? : )