Nikt myślący teraz nie sprzedaje co najwyżej kupuje. Do zrealizowania chytrego planu brakuje prezesikowi około 140tys akcji Widać, że obroty powoli zanikają i tak łatwo nie będzie. To co zostało w wolnym obrocie raczej nie trafi na rynek po tych cenach. Oczywiście szulerzy będą straszyć, wystawiać na "S" jakieś pakiety po to żeby wywołać popłoch, ale my się nie damy bo znamy te numery p. prezesie ! Ostatecznie i tak sprawa będzie miała swój finał w Sądzie bo coś takiego warto skarżyć nawet dla zasady. Ja już rzuciłem temat prawnikom, niech się przygotowują na długi proces... BTW Trzeba obserwować powiązania ING i NN z panem prezesikiem i spółką bo tam może być klucz do tej zbójeckiej transakcji po 8.40 wystawiającej mniejszościowych do wiatru !!! Prezesikowi teraz się już nie spieszy więc będzie grał na zmęczenie akcjonariuszy i powolne skupowanie akcji. Trzeba mu zrobić konkurencje i po pierwsze nie sprzedawać a po drugie również cały czas kupować to co zostało w obiegu. W taki sposób możemy sobie pomóc i spowodować wzrost kursu do wartości godziwej !
A ciekawe co tu jest nielegalne? To fundusze są głupie ze sprzedały? A może ludzie co inwestowali są głupi? Jak dla mnie prezesik to zwykły biznesmen! Sprzedaje, kupuje, handluje
Dnia 2020-06-05 o godz. 23:35 ~Prezesik napisał(a): > A ciekawe co tu jest nielegalne? To fundusze są głupie ze sprzedały? A może ludzie co inwestowali są głupi? Jak dla mnie prezesik to zwykły biznesmen! Sprzedaje, kupuje, handluje
A kto pisze,że coś jest nielegalne ?! Napisałem "wątpliwe moralne" bo jak wytłumaczysz fakt, że prezesik roztaczał przed inwestorami wizję świetlanego rozwoju spółki sprzedając im akcje po 31 zł, a po 2 latach zaproponował im odkup po 8,40 zł za akcję ?! Tak się zachowuje człowiek z zasadami i klasą ? Dla mnie dno i metr mułu... Tak, wiem, że zaraz napiszesz, że nikt nikogo nie zmuszał do zakupu, każdy podejmuje decyzje na własne ryzyko, prezesik nie działa niezgodnie z prawem, że zmieniło się otoczenie rynkowe itp, ale odpowiedzialny właściciel dba o spółkę i udziałowców którzy mu zaufali(patrz CCC) a nie dyma ich przy nadarzającej się okazji !!! Karma wraca panie prezesie B. ! Mam nadzieje, że tych 147tys. akcji nigdy pan nie skupi i będzie musiał zapłacić tyle po ile sprzedawał.
A co do funduszy to uważasz, że są mądre kupując po 31zł a sprzedając po 8,40 zł ??? Fajnie się akceptuje ponad 70% straty jak dotyczy to pieniędzy klientów....Oni zarobili ! Czy jesteś na tyle naiwny, że wierzysz w to, że prezesik dostał te akcje na tacy za free ? Będziemy obserwować te podmioty i mam nadzieje, że rozwikłamy zagadke tego dealu...
Popieram w 100%. Również tanio skóry nie sprzedam, a tym panem mam nadzieje, że zajmie się prokurator. Istnieje pewne ryzyko, że akcje sprzeda pko i wtedy będzie pozamiatane, ale mam nadzieje, że się nie odważą bo klienci by ich rozjechali
chyba mial 190k na koniec roku dzis juz tego nie maja ing i metlife tez mieli, tutaj sama drobnica zostala 5% spolki od kogos wlasciciel kupowal w rynku przeciez styczen czerwiec
Zgadza się, wszystkie fundusze już wyszły. Zaczęło się trzepanie drobnych i to od ich determinacji będzie zależeć po ile prezesik będzie musiał zapłacić za ostatnie 146 tys. akcji do 95%
Im mniejsza będzie podaż od drobnych tym więcej będzie musiał zapłacić a w konsekwencji po wyższej cenie będzie przymusowy wykup lub wezwanie.
Ograł wszystkich ale radzę walczyć do końca bo szansa na wyższa cenę jest.
Dnia 2020-06-08 o godz. 21:43 ~pppp napisał(a): > chyba mial 190k na koniec roku dzis juz tego nie maja ing i metlife tez mieli, tutaj sama drobnica zostala 5% spolki od kogos wlasciciel kupowal w rynku przeciez styczen czerwiec
Tego nie wiemy czy ma czy miał !? Na pewno PKO BP Bankowy OFE miał 188.435 tys akcji, Pocztylion OFE 355.554 tys akcji i MetLife OFE 247.500 tys akcji. Prezesikowi brakuje 1.615.032 akcji do 100% więc jest duża szansa, że wymienione fundusze dalej mają papier... Niestety do 95% zostało mu około 140tys i nie wolno mu ułatwiać zadania i sprzedawać akcji. Cała ta prywatyzacji to był jeden wielki szfindel od samego początku. W/g mnie prezesik realizuje z góry założony scenariusz. Nie bez kozery sprzedał tylko 20% wszystkich akcji ! Mam nadzieje, że w Sądzie to wszystko wykażemy, na pewno nie wolno tego odpuścić...