• HPK Autor: ~Ryhu [188.146.41.*]
    Prezes nie powiedzial tego wprost ale raczej umowy z HPK w tym roku nie podpusza!
  • Re: HPK Autor: ~Elpasso [77.65.37.*]
    A coś jeszcze powiedział?
  • Re: HPK Autor: ~Oskar [5.173.161.*]
    Lelum polelum, na tym forum więcej jest informacji. Prezesina od 3 lat mówi to samo. Namawiał uczestników żeby w emisji wzięli udział, trzeba się z nimi prywatnie skontaktować. Szkoda nawet trzymać teraz tego gniota bo zejdzie pewnie do jakiś 40 zł niebawem zejdzie.
  • Re: HPK Autor: ~Hunterman [31.60.237.*]
    Sprzedałeś już wszystkie akcje?
  • Re: HPK Autor: ~Oskar [5.173.168.*]
    Co do jednej na szczęście, udało pozbyć się szmelcu, co prawda że stratą ale ulga jest
  • Re: HPK Autor: ~Spekulant [89.66.75.*]
    Powodzenia gdzie indziej
  • Re: HPK Autor: ~Hunterman [5.172.255.*]
    Dokładnie.. Szerokiej drogi
  • Re: HPK Autor: hormon [83.18.219.*]
    Z tego, co piszecie wyłania się obraz którym osobiscie nie jestem zaskoczony. Jedyne co, to czy możecie potwierdzić, że prezes rzeczywiście zachęcał uczestników do wzięcia udziału w nowej emisji?
  • Re: HPK Autor: ~Spekulant [83.24.109.*]
    Nic takiego nie miało miejsca, ktoś rzeczywiście zapytał o to, ale odpowiedź była inna niż to co ktoś tu wypisuje na forum. Ponieważ jest to emisja prywatna spółka w żaden sposób nie może oferować jej ani zachęcać do niej publicznie. Oczywiście jak ktoś jest zainteresowany, to sam może się zgłosić (a to czy dostanie jakikolwiek pakiet do objęcia to inna sprawa).

Oskarku pamiętaj, że na forum możesz sobie chlapać co chcesz, natomiast jeśli masz pomysł, aby drążyć temat dalej, zacytuję odpowiedni paragraf kodeksu karnego

Art. 234 k.k.
    § 1. Kto, przed organem powołanym do ścigania lub orzekania w sprawach o przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie, wykroczenie skarbowe lub przewinienie dyscyplinarne, fałszywie oskarża inną osobę o popełnienie tych czynów zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
  • Re: HPK Autor: ~Oskar [94.254.136.*]
    To w takim razie oglądaliśmy coś innego. Prezes wyraźnie powiedział że jeśli ktoś jest zainteresowany wzięciem udziału w emisji to może prywatnie skontaktować się ze Spółką w tej kwestii, bo to jest emisja PRYWATNA !!! Czy umknęło to oglądającym?
    A ty spekulant spekuluj dalej a nie głupoty wklejasz.

stwierdzenie, że jest to emisja prywatna to oczywista oczywistość. Sam to napisałem, więc nie przypominaj mi capslockiem.
    Odniosłem się do stwierdzenia, jakoby prezes kogoś namawiał, co wcześniej imputowałeś
    Faktycznie użyłem tego słowa. Ale trzeba trochę myśleć spekulancie. Prezes co prawda nie namawiał i nie błagał na kolanach ale samo to że wyjaśniał o procedurze wzięcia udziału w emisji i o podkreśleniu że każdy z uczestników konferencji może się skontaktować ze Spółką to o czym świadczy? O zniechęcaniu? Myśl trochę...

Prezes odpowiedział, bo o to go zapytano. Nie padło z jego ust stwierdzenie o namawianiu kogokolwiek do uczestnictwa w emisji, co - jak powtarzam - wyraźnie imputowałeś w jednym z poprzednich wpisów
    Co do myślenia i konsekwencji bezpodstawnych oskarżeń to zwróć uwagę, że w konferencji brało udział około 30 osób. Spółka zna ich personalia (zakładając, że podawali prawdziwe), jak też zna ich adresy IP.
    Spółka ma też dostęp przez KDPW do dokładnej listy własnych akcjonariuszy (liczba akcji co do sztuki), jak nie wiesz to przypomnę, że wynika to z przepisów ustawy oo ofercie (znowelizowanych).
    Jeśli prawdą jest to co napisałeś, że sprzedałeś wszystko, to sam rozumiesz, na jak bardzo krótkiej liście jesteś... ;- )
    Pozdrawiam ;-)
    Jaka lista, jakie IP, jakie oskarżenia ? Ty naprawdę masz nierówno pod sufitem albo jakiś nawiedzony jesteś :) Spekulanciku, zadzwoń do XTPL i weź udział w tej prywatnej emisji to lepiej się poczujesz, zapewne kupisz gniota taniej niż na GPW. Chyba że prezes cię zniechęci bo namówić przecież nie może :) Dzwoń szybko bo walne zaraz...
    Douczcie się człowieczku w przepisach zanim coś kłapniecie w necie. tyle
  • Re: HPK Autor: ~kimchi [81.15.236.*]
    A ja planuje załadować jeszcze akcje jak zamknę obecne pozycje. Dla mnie cena jest bardzo atrakcyjna i im dłużej utrzyma się na tych poziomach tym więcej dokupię.

Dlaczego? Trochę się znam na branży technologicznej. Ostatnio chwalili się znacznym postępem w rozwoju ich technologii, a dobra technologia obroni się sama, bez względu na chwilowe trudności czy opóźnienia, które jakby nie było dotknęły całej globalnej gospodarki.

Po raz kolejny powtórzę, że jak ktoś nie godzi się z tym, że jest na typowo longtermowej spółce to niech poszuka sobie innej.

Pozdrawiam

• Re: HPK Autor: ~dużoakcjimam [206.81.28.*]
    spółka jest longtermowa to jest ok, to wszyscy wiedzą,
    ale musi się coś dziać w komeracjalizacji, żebyśmy patrzyli na to z nadzieją,
    a prawda jest taka że w ostatnich dwóch kwartałach nie ma konkretów, które prognozują przychody,

po prostu NIE MA konkretnych przesłanek że będą przychody

• Re: HPK Autor: ~kimchi [78.10.134.*]
    Weź jeszcze pod uwagę to, że wielu ludzi w dobie kryzysu wycofało swój kapitał z takich spółek jak XTPL. Spodziewam się jego ponownego napływu za parę miesięcy jak sytuacja się uspokoi. Tu przyznam rację, że w tym momencie są lepsze okazje inwestycyjne, ale gdy tylko ceny się ustabilizują, ludzie znowu zaczną szukać walorów bardziej ryzykownych o wyższych stopach zwrotu. Wiadomo też, że każdy długoterminowy inwestor potrzebuje bodźców, żeby wyobrazić sobie najbliższe otoczenie w jakim znajdzie się spółka w kolejnych latach, dlatego co do informacji ze strony XTPL, to myślę, że coś wypuszczą. Co jak co, ale nie jestem w stanie zarzucić im słabej komunikacji z inwestorami.
[x]
XTPL 3,05% 81,20 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.