Obroty od dłuższego czasu są spore. Wygląda, że mamy przesilenie i odbicie. Jeszcze niedawno w arkuszu zleceń sprzedaż zdecydowanie dominowała. W tej chwili poszło w drugą stronę.
Tak wyglądały zlecenia tuż przed zamknięciem: link
Wszystko wskazuje na odbicie, to jedna z nielicznych spółek, które jeszcze tego nie doświadczyły, a cena akcji jest mocno niedoszacowana. Oczywiście bardzo ważna jest struktura akcjonariatu i płynności, ale wierzę, że ostatecznie i tu będą wzrosty.
Już dawno nikt mnie tak nie rozbawił jak dziś prezes. Nie ośmieszałby się po pierwsze ilością skupu, po drugie ceną. Zaczynam powoli podejrzewać, że maczał palce w tym spadku, który miał miejsce. SKANDAL to chyba mało powiedziane.
Zapytaj Pana Prezesa na facebooku. Może ci powie, czy ma zamiar realizować strategię na 2018-2022, którą ogłosił czyli deinwestycje i zwrot akcjonariuszom czegokolwiek czy jest to poraz kolejny obietnica, której nie spełni bo nie wiem np. koronawirus albo pszczoły w Siewierzu przestały robić miód. KABARET. Ja jestem przerażony odpowiedzią na wezwanie 1mln. szt. ludzie chcieli sprzedać po 1,5. To chyba o czymś świadczy.
Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie da 1,5mln. żeby wziąć to co chcieli ludzie sprzedać. Jedyne wyjście to chyba zrobić banner z napisem co prezes zrobił akcjonariuszom jechać na drogę dojazdową do tego "miasteczka", niech każdy widzi od kogo kupuje nieruchomość. Może dzięki temu on też nie będzie miał kasy z tego biznesu. Wtedy będzie wiedział co czują ludzie, którzy mu zaufali.
No chyba, że ktoś tu robi inny wałek. Wystawił np.700-800 tys. , bo przecież wiedział, że będzie redukcja po to by stworzyć taki pozór, że nikt już nie chce tego papiera i wytrząsnąć z ludzi wszystko potem na GPW. Bo ostatnio komuś bardzo zależy żeby na koniec sprzedać 1-5 szt. tylko po to by kurs skończył niżej.
Ciekawe czy gdyby tak było to takie coś jest legalne? Nie wiem jak wy myślicie ale ja coraz więcej widzę na tej spółce zjawisk trudnych do wytłumaczenia.
Szkoda, że nie podano ile złożono zapisów. Być może właśnie jest tak, że sprzedawał fundusz i wystawił więcej, żeby nie być w razie czego specjalnie zredukowanym, inaczej pisząc sprzedać całą dostępną pulę. Z drugiej strony, jeśli tak jest to ponownie wygląda, że niedługo zobaczymy komunikat o przekroczeniu w dół progu. Tak czy inaczej niedlługo sporo się wyjaśni.
Najwyzej KNF sie poinformuje, znam paru dobrych prawnikow, nawet bardzo dobrych. Czas mam. Jak prezes nie bedzie realizowac strategi w koncu reka sprawiedliwosci go dosiegnie. Proste.
A powiedzcie mi czy aby to nie jest tak, że jak Moritz z rodziną przekroczą 66% głosów na WZA to muszą zrobić wezwanie na resztę bodajrze po średniej z ostatnich 6 miesięcy? Pytam bo mają 65,18% i skupili w celu umorzenia chyba 0,47%.
Jeżeli fundusze akcji nie sprzedają, a raczej nie - przynajmniej mają je na dzisiaj w portfelach, to w obrocie jest ok 3 M akcji i kto miałby je sprzedawać w takiej cenie i w taki spsposób. Tutaj ewidentnie mamy do czynienia z manipulacją kursem.