• analiza wyników Autor: tmkgchm [217.172.254.*]
    Krótkie podsumowanie świetnych wyników u mnie na blogu. Zapraszam.
    https://dywirentier.pl/delko-q1-20/

• Re: analiza wyników Autor: mazzo [185.28.248.*]
    Analiza prawidłowa ale niestety nie wiele w niej odkrywczych wniosków.
  • Re: analiza wyników Autor: tmkgchm [217.172.254.*]
    dzięki za opinię
    przy takich wynikach ciężko o odkrywcze wnioski, po prostu zrealizował się scenariusz, który zakładałem w poprzednich analizach
  • Re: analiza wyników Autor: ~jurek1234 [94.254.202.*]
    Tu dopiero za 2 kw będzie ostra jazda , tak samo będzie na spółkach np. pcc
  • Re: analiza wyników Autor: ~ppp [79.162.218.*]
    Największa sprzedaż środków czystości była w marcu, kwietniu. Maj, czerwiec to już mocne wyhamowanie. Wakacje to będzie zupełna lipa - wszystko jest zawalone towarem, olbrzymia konkurencja, trudno sprzedać cokolwiek, a konsumenci zapasów rocznych już nie robią. Ruszcie się czasem spoza ekranów zobaczyć co się dzieje w realu...
    Proszę się zastanowić. Na początek kilka faktów.
    Delko to pośrednik - w większej mierze hurtownik.
    Pandemia zaczęła się w połowie marca.

Jeśli uważa pan, że w dwa tygodnie zostały nabite wyniki w wielkości odnotowanej z 1 kwartał to gratuluję fantazji.
    Dodatkowo jako hurtownik, zmiany popytu detalicznego wpływają na niego z opóźnieniem.
    Co oznacza, że nawet jak detaliści odnotowali znaczny zbyt, to nie znaczy, że jutro Delko już będzie miało miliony, bo zamówień nie robi się na dzień do przodu.

To prawda, że z czasem wyhamuje ale twierdzenie że wakacje to będzie lipa, jeśli bez pandemii Delko miało świetne wyniki to też już farsa.

Pozdrawiam
  • Re: analiza wyników Autor: ~Hehehe [31.0.85.*]
    Przecież pandemia się rozkręca... Co za ludzie...
  • Re: analiza wyników Autor: ~wodar [79.248.12.*]
    mazzo jeśli chodzi o fakty zakupy i wymiatanie polek zaczęło sie juz na początku marca to po pierwsze.... na wakacje wszystko wyhamowuje wiec nie wiem czemu takie zdziwienie z Twojej strony. Jedyna nadzieja w tym ze zapasy zaczną sie kończyć jeśli chodzi o środki czystości bedzie na 100% przyrost ze względu na to ze ludzie teraz dużo bardziej dbają o higienę wiec tu bedzie wzrost r/r nawet w wakacje. Tez chce żeby deko urosło... ale po 40% wzroście nie należy oczekiwać tego ze wydarzy sie to co sie wydarzyło na GLO.....
    Tzn powiem tak. Teraz liczymy na spekułe ale tak de facto Delko w długim terminie jest najbardziej wartościowe. Masz sporo racji w tym co mówisz.
    Najzwyczajniej mierzi mnie fakt, że taką dobrą spółką rzucają jak śmieciem.
[x]
DELKO 0,00% 6,26 2026-04-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.