• MasterPharm Buyback Autor: aro88 [89.79.195.*]
    W końcu coś się ruszy :)
  • Re: MasterPharm Buyback Autor: ~NOWY88 [195.205.182.*]
    Aro, Wiemy co jest przyczyną ? Myślisz że podejdzie pod piątkę ?
  • Re: MasterPharm Buyback Autor: ~Aro88 [89.79.195.*]
    Ja patrzę na dłuższy termin, mało akcji na rynku teraz będzie jeszcze mniej. Zobacz jak ich kurs wcześniej wyglądał, a od tego momentu dużo się zmieniło inwestycja w rozwój, pozbycie się avetpharm i odkupienie ich produktów. Ja w to wszedłem jak już kiedyś pisałem to moja perełka i dalej się tego trzymam.
    Wczoraj dokupiłem po 3,78 a dzisiaj po 4,06 średnia 3,94
    Jeszcze na ikze mam pakiet po 3,84
    Stabilna dobrze rozwijająca się firma robi buyback czy tylko dla mnie brzmi to dobrze czy już nie myślę racjonalnie :D
    Ja mam średnią na 4.06- pakiet 600 akcji. Zobaczymy- czekam na piątkę.
    Mamy jakieś info ze spółki o którym nie wiem ??
    Spółka ogólnie mało informuje, ja śledzę jak wygląda sprzedaż w aptekach w tym suplementów później podeślę link. Ostatnio jak przyznali im subwencje kurs doszedł do 5.22
    Po tej cenie to i tak bym dobierał, a info o wykupie tylko potwierdza że jest dobrze, w akcjonariacie nie ma funduszów przede wszystkim co mogłoby manipulować ceną. Trzymaj nie rozczarujesz się nawet jeśli kurs by wrócił na 3,8 to możesz dobierać co obniży cenę ogólną. Ja tak będę robił jak będę miał przypływ wolnych środków :)
    Następne konkretne info będzie po walnym zebraniu 24 czerwca
  • Re: MasterPharm Buyback Autor: ~NOWY88 [5.173.112.*]
    Ale gdyby był rzeczywisty skup akcji to wolumen by był poważniejszy chyba...?
  • Re: MasterPharm Buyback Autor: aro88 [87.116.242.*]
    link 
    Oni zamierzają do 3 lat skupić do 4,3 mln akcji w cenie od 2 zł w w górę, to nie jest tak że oni dzisiaj skupią. Będą skupować w częściach i o tym muszą informować, co będzie znowu powodowało hype, każda informacja obecnie o tym że firma skupuje własne akcje powoduje u ludzi hurra trzeba kupować i wtedy możesz sam realizować zyski :)
    obecna cena podskoczy jak pokaże się info za 2q lub 3,4 największe zyski firma ma w 3 i 4q co można zobaczyć na raportach.
    Pytanie jest czy Tobie zależy na shorcie czy longu? ja kupując ich akcje myślę o inwestycji do końca roku może wcześniej, ale czas pokaże, na pewno nie zamknę tego w okolicy 5zł bo taką możliwość już miałem,jedyny błąd jaki zrobiłem że nie zrealizowałem części zysków żeby później odkupić po korekcie, ale teraz już działam inaczej to był mój początek ;)
    To mój pierwszy świadomy (o ile takie są) zakup akcji. NIe nastawiałem się na szybki zysk. Postanowiłem trzymać stratę do wyzerowania w najgorsyzm wypadku- tak wiem że to "złe". ale widze potencjał i poczekma nawet 2-3 miesiące na realizację zysku.
    Bardzo dziękuję za linka i odpowiedź. Czy w ramach forum możemy się wymienić kontaktami mejlowymi?
  • Re: MasterPharm Buyback Autor: aro88 [87.116.242.*]
    Poszukaj na FB Inwestomat.eu tam się znajdziemy, zresztą cały ten blog może Ci się przydać.
    Pod ostatnim postem wrzuciłem nawet komentarz tam mnie znajdziesz :)
    Na tej spółce się nie wyzerujesz na pewno, ewentualnie polecam jeżeli będzie skok ceny sprzedać np. połowę akcji i zainwestować np. w coś innego, a resztę trzymać dalej, ja z reguły robię tak że cały czas dokładam do inwestycji, a to co zarabiam później reinwestuje. Nie traktuje tego tak żeby zarobić np.20% zamknąć i wypłacić, ale jak kto woli :)

• Re: MasterPharm Buyback Autor: ~Gandalf [83.26.171.*]
    gdzie ten wzrost po info o skupie? Później sie uruchomi czy inwestorzy już nie wierzą w buy backi !?
  • Re: MasterPharm Buyback Autor: aro88 [89.79.195.*]
    był wzrost na 4,25 przespałeś teraz wracamy na 3,85 :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [159.205.244.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~masa [81.190.230.*]
    maksimum 4,5. śmiech na sali
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Aro88 [87.116.242.*]
    Dnia 2020-06-24 o godz. 08:57 ~masa napisał(a):
    > maksimum 4,5. śmiech na sali

hehe śmiech to jest twoje pojęcie na temat skupu, poczytaj na jakiej podstawie jest określana średnia skupu, jest to średnia kursu z określonego okresu, 6 mies, rok itd :)
    Do skupu nie musi wcale dojść to po pierwsze :D
    Najlepiej jak by podali cenę 10 zł co nie wtedy byś był zarobiony hehe
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~masa [81.190.229.*]
    mylisz skup z wezwaniem.
    Dnia 2020-06-25 o godz. 09:31 ~masa napisał(a):
    > mylisz skup z wezwaniem.

A to na tej podstawie nie może spółka zaoferować ceny takiej jak przy wezwaniu? to oczywiste że nie zaproponują ceny 6zł.
    Do skupu nie musi wcale dojść, jest to cena z dupy 2-4,5 nie wiem co musieli by zrobić żeby cena spadła do 3,5 przy krachu w marcu cena spadła do 3,2 przy normalnych warunkach na świecie i rynkach to MP 4 ma gwarantowaną, a teraz zacznie się zbieranie akcji pod wyniki za 3 i 4 Q a jak koronka się nakręci to 4q będzie taki jak marzec.
    Dodatkowo firma sporo wkłada w rozwój mocy produkcyjnej, przy 4,5 i tak tego papieru nie oddam, poczekaj trochę to sobie sprzedasz po 4,5 już nie długo :)

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Aro88 [5.173.32.*]
    "Widełki ceny skupu zostały zarekomendowane przez Zarząd po analizie historycznych średnich kursów Spółki oraz możliwych do wyasygnowania na ten cel środków pieniężnych niewpływających na bieżącą płynność Spółki"
    Chyba się nie pomyliłem.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~masa [37.190.174.*]
    teraz to już się wcale nie pomyliłeś, bo nie będzie skupu tylko wezwanie i próba wycofania spółki z giełdy. Chyba ta długoterminowa inwestycja jednak Ci się przymusowo skróci.
    Dnia 2020-07-28 o godz. 07:29 ~masa napisał(a):
    > teraz to już się wcale nie pomyliłeś, bo nie będzie skupu tylko wezwanie i próba wycofania spółki z giełdy. Chyba ta długoterminowa inwestycja jednak Ci się przymusowo skróci.

Wyszło inaczej niż planowałem, ale tego się nie spodziewałem, na dodatek sprzedałem wszystko po 3,99 w piątek na rzecz Invention po 1,13
    Niech robią co chcą teraz, kto trzymał na pewno nie stracił teraz widzę po 4,77 :)
    Mam nadzieję że reszta wytrzymała :)
[x]
MASTERPHA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.