Dnia 2020-06-04 o godz. 08:25 ~panda napisał(a): > naprawdę? Emisja, program motywacyjny, przejęcie firmy.
Tak naprawdę i naprawdę jest mi obojętne czy w to wierzysz czy nie. Tu jest wyjaśnienie pewnych kwestii https://www.isbtech.pl/2020/06/datawalk-celuje-w-multimiliardowy-exit/ Biznes o ironio nabral rozpedu przy okazji koronavirusa i to co było planowane trochę później być może przyjdzie wcześniej.
Dnia 2020-06-04 o godz. 08:34 ~panda napisał(a): > Jak dla Ciebie to nic nowego, gdzie już są konkrety to spoko.
Myślałem ze "czepiasz " się emisji i programu motywacyjnego, ten program już parę lat temu opisywali zapamiętałem bo był dość nietypowy to RSU. Emisja bez prawa poboru to tez tu standard. Wazna nowosc ze wprowadzaja to teraz czyli zaczęło coś się dziać, to jest nowina i to dobra:-)
Trochę się czepiam, że nie chcieli mieć wcześniej akcji, a dopiero teraz gdy jest pewność co do produktu. Ale wybaczę im jak sprzedadzą powyżej miliarda dolarów. :D Natomiast dla mnie są już bardziej konkretni w tych uchwałach, co zamierzają zrobić i w jakim kierunku to zmierza. Wcześniej to było gdybanie, teraz mam niejako pewność, że będą szukać nabywcy na firmę.
W teorii taniej jest przejąć wrogo niż dawać spore wezwanie. Stąd te zapisy nowe. Chyba do zarządu to dotarło, że na giełdzie każdy może kupić, a wolumeny szły ładne. Ale nie sądzę, aby mieli już obgadane wiele rzeczy z kupcem. Pewnie rozmowy były, jak to w biznesie.
Gościu z USA. Wykładam miliard złotych. Sprzedajecie? Goście z data. Sorry Winnetou, ale nie.
Nie znam osobiście spółki, która osiągnęła sukces i były jakieś tajne słupy. Jak ktoś chce mieć akcje to kupuje i później je wykazuje po przekroczeniu progów. W jakimś stopniu była wymiana akcjonariatu o którym nie wiemy, bo odbyła się w tym roku, ale nie przypuszczam, że to są rzeczy związane z kupcem. Do tego to jeszcze daleka droga.
ale z drugiej strony - jest firma, jest produkt, którego działanie jest potwierdzone, jest sprzedaż produktu i to do znaczących miejsc... kiedy, jak nie teraz, interesować się przejęciem firmy ?... póżniej może być za późno... może ta droga jednak nie jest taka daleka ?...
choć może nie...
zgadzam się z Twoim wpisem... cierpliwość i emerytura... :-)))
dzieki za link kulson . wlasciwie ten opis wszystko wyjasnia. a ja to wszystko przespalem. spokoj i brak emocji ( u mnie) jak u matki ,ktorej dzieci dostaly wlasnie dyplomy ukonczenia studiow
Tu jeszcze może być ciekawie może ktoś jeszcze będzie dobierał przed walnym bo narazie jest zbieranie tak pocichu dzisiaj ludzie też nie sprzdawali papierka tylko dobierali.Powoli się przesówamy coraz dalej tak sobie gdybam gdzie będzie kurs na koniec czerwca.
Jakieś konkretne przepychanie zaczęło się o władze i udziały i możliwe ze któryś z partnerów US chce łyknac pod stołem wiecej niz mu wolno wiec walne powinno dac mu/im po łapkach na jakis czas. Program motywacyjny OK, jeśli go zrobią jak planują . plany na wyjscie mgliste... obstawiam 3-5 lat i zamykamy kram w PL. Emisja bez PP ( kolejna !!! )- kantowanie drobnych;/ - obyśmy na tym wszyscy na końcu odpowiednio zarobili.