Zadaliscie sobie pytanie dlaczego Warren Buffett nie kupuje akcji i trzyma 130mld $ w skarpecie :):), ano dlatego,że rynek akcji wpadł w inflację !!!. Akcje w obecnej sytuacji powinny być dwa,trzy razy tańsze!! Taki cyrk trwa od 2009roku przez dodruk bilionów dolarów- to akcje wpadły w inflację,dlatego cwany lis- Warren Buffett trzyma gotówkę!!! Wiem ameryki nie odkryłem,ale inwestorom jest to ciężko przetrawic. Powodzenia
Akcje ogolnie rosna "automatycznie" razem z inflacja, a poki co, ceny nie sa efektem podazy i popytu, a malym centrum zarzadzania w podziemiach FED... Buffet nie kupuje, bo wie, ze wg rach. prawdopodobienstwa, w nastepnych tygodniach / miesiacach bedzie taniej!
Drogi Sebastianie Buczek:)?!- nie ten Pan tu nie zagląda.W mojej ocenie to co się dzieje z akcjami w tej chwili tj. Hiperinflacja!! Po wydrukowaniu tyłu bilionów $$$$ hot-dog w USA powinien kosztować 20$,chlebek także 20$.Inwestorzy mają iluzję drogich i cennych akcji,które są tak naprawdę wykreowany przez FED wynalazkiem!! Ale co ,wszyscy na tym zarabiają i jest ok:):),aby do przodu- jakoś to będzie-o Matko!!-co dalej??
Tak tak, tylko ze te dodrukowane pieniadze narazie zastepuja te, ktorych nie wypracowano praca, a siedzeniem na dupsku, bo to jest JEDYNA czasc kasy z dodruku, ktora splywa do ludzi na dole... ci podlaczeni pod ta maszynke kupuja finansowe aktywa oraz sztuke i przedmioty kolekcjonerskie....
Ja w sumie (uwzgledniajac wspolczucie dla tych, ktorzy na tym straca) czekam na hiperinflacje ale taka bardziej kontolowana, nie ZImbabwe czy Weimer Repblic...